Αυτό με τα λογοπαίγνια

29 Ιανουαρίου 2020

λογοπαίγνια

Σε μία παρέα όλοι λίγο πολύ έχουμε τον ρόλο μας. Άλλος θα είναι η <<μαμά>> του group, άλλος θα είναι ο γκρινιάρης και άλλος θα έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο του master των λατρεμένων μας αστείων, κοινώς γνωστά ως λογοπαίγνια.. Ο κάθε ένας από αυτούς επιτελεί σημαντικό σκοπό στο να διατηρείται η ποικιλία στην παρέα και να μην υπάρχει πλήξη. Βασιστείτε στην προσωποποιημένη γκρίνια της παρέας να σας διασκεδάσει και είμαι σίγουρη πως μόνο βαρεμάρα δε θα νιώσετε, όλα τα άλλα μπορεί.

Όμως το πιο ενδιαφέρον άτομο κατά την εκτίμησή μου είναι το τυπάκι που ενώ κάνεις μία σοβαρή συζήτηση για τα δικαιώματα λόγου χάρη των ομοφυλόφιλων και το κλίμα είναι φορτισμένο με διαφορετικές απόψεις, θα πετάξει το διαμαντάκι του. Εννοώντας ότι θα κάνει ένα τόσο κακό, ένα τόσο καμένο αστείο που στιγμιαίως θα ξεχάσετε το θέμα που συζητούσατε και θα αφοσιωθείτε στο πόσο πραγματικά αισχρό ήταν το λογοπαίγνιο .<<Σοβαρά τώρα ρε φίλε? Πωω, δεν το είπε…>> είναι μερικές από τις φράσεις που θα ακουστούν ως απάντηση στο λογοπαίγνιο. Και εκείνος ή εκείνη θα το λάβει αυτό ως θετική ανταπόκριση, ως ένα καλό feedback στην υπερδιαστημική λογοπαιγνιάρα που ξεστόμισε. Ο στόχος είναι διττός, καθώς ναι μεν επιθυμούν όντως να σας κάνουν να γελάσετε αβίαστα, αλλά επίσης θέλουν και να κάνουν την ατμόσφαιρα λίγο πιο κρύα. Όχι για κάποιον δόλιο λόγο ή γιατί απομυζούν την χαρά από την παρέα, αλλά γιατί τα λογοπαίγνια τους δίνουν ζωή. Είναι ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό τους, ο τρόπος που κάνουν σύναψη οι νευρώνες τους. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν ορθά εάν δεν πουν έστω δύο τρία λογοπαίγνια την ημέρα. Είναι μετά από ένα σημείο εθισμός.

Διαβάστε επίσης  Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι με θάρρος

Υπάρχει μία κρυφή μαγεία στο να κάνεις τέτοιου είδους αστεία. Απαιτεί λίγο πολύ συνδυαστικό μυαλό και γνώσεις, καθώς όπως ξέρουμε ή μπορούμε να φανταστούμε, τα καλά τα λογοπαίγνια συνδέουν τα πιο κουλά πράγματα με έναν τρόπο τρελό και ακραίο. Κάτι που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα ταίριαζε με κάτι άλλο, αυτοί θα το κολλήσουν τόσο περίτεχνα που θα σοκαριστείς λιγάκι. Βέβαια είναι σαφές ότι δεν είναι όλα τα λογοπαίγνια τόσο πετυχημένα. Στην πλειονότητα μάλιστα πολλά από αυτά είναι μάταιες απόπειρες χιούμορ, αλλά μεταξύ μας για να μην είμαστε πολύ αυστηροί, όχι αμελητέες. Τα πιο καλά λογοπαίγνια σκάνε σε άκυρα χρονικά διαστήματα. Εκεί που αράζεις ή περπατάς με τα φιλαράκια σου αμέριμνος, έρχονται ως ατομικές βόμβες και ταράζουν τα νερά. Μετά, είτε νιώθεις πιο γεμάτος, είτε νιώθεις ότι σου έπεσαν μονάδες IQ.

Advertisements
Ad 14

Είναι πραγματικά όμως τα special snowflakes της παρέας. Θανάσιμος συνδυασμός είναι όταν δεν υπάρχει ένα τέτοιο άτομο, αλλά δύο ή περισσότερα. Εκεί δημιουργείται ένα μέτωπο από λογοπαίγνια και δεν ξέρεις πότε ή από πού θα σου σκάσει το επόμενο. Πρέπει να είσαι πάντα σε επιφυλακή, σε εγρήγορση.

 

Εάν θέλεις να πάρεις μία γεύση από μία μίξη με κακά λογοπαίγνια click this my friend :

 

Το μυαλό μου μία εντροπία. Αθεράπευτα υπναρού με συχνές εκρήξεις ενέργειας και επιθυμίας να καλυτερεύσει την ζωή της , ιδίως μετά από μία κούπα καφέ. Συνήθως θα βρεθεί να ακούει μουσική , να απολαμβάνει ένα βιβλίο , να κάνει binge watching μία σειρά ή να αράζει με τα φιλαράκια της. Ενίοτε είναι και φοιτήτρια Ανθρωπολογίας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι