Επιστολή στον άνθρωπο που εκμεταλλεύεται την αγάπη

αγάπη

Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ προσεύχομαι να είναι καλά όλη η ανθρωπότητα. Προσεύχομαι και για ‘σένα άσωτε υιέ, αλλά Θεέ μου σχώρα με… δε σου αξίζει!

Αγαπημένο μου ανθρωπόμορφο παράσιτο, μόνο μέσω αυτού του άρθρου μπορώ να εκφραστώ για τις ειδεχθής πράξεις σου. Μιλώ σ’ εσένα που τρυπώνεις στις καρδιές των ανθρώπων προκαλώντας με αριστοτεχνικό τρόπο ενοχές που θα έπρεπε να έχεις εσύ, με σκοπό την αφαίμαξη των χρημάτων τους. Προκαλείς αδίστακτα με τα δήθεν γνωμικά που έχουν φτιαχτεί από όμοιούς σου λέγοντας θρασύτατα «Ξέρεις το όνομά μου, αλλά όχι την ιστορία μου». Σε πληροφορώ πως άμα ήξερε εκείνος στον οποίο αναφέρεσαι τα πεπραγμένα σου, το όνομά σου θα του φάνταζε άγιο!

Αγαπημένο μου παράσιτο, εξ αρχής το πρόβλημα ήταν ότι δεν αγαπούσες, δεν αγαπάς. Π Ο Τ Ε. Εξαγόραζες την αγάπη για να καλύψεις το κενό μέσα σου. Ήξερες όλες τις επιτυχημένες συνταγές με τις οποίες την προκαλούσες, χωρίς εσύ ο ίδιος να τη δώσεις. Αυτή είναι και η ρίζα του κακού σου, έχεις φάει αγάπη με το κουτάλι. Αν σου έλειπε λίγη από δαύτη, θα την αναζητούσες, θα την πρόσφερες και κάποια στιγμή θα άλλαζες. Δυστυχώς, δεν αλλάζεις… γιατί είσαι αχόρταγος! 

Advertisements
Ad 14

Νομίζεις ότι η αγάπη έχει υλική υπόσταση. Γι’ αυτό όταν πας ταξίδια γυρνάς πάντα με δώρα, όμως η καρδιά σου δεν έχει δώσει ποτέ ούτε ένα! Εσύ ταΐζεις τον εαυτό σου φρούδα χαρά με δανεικά… Σαν εκείνες τις εποχές. Και μην τολμήσεις να επικαλεστείς την οικογενειακή αγάπη, καθώς ακόμη κι αυτή ξέρεις να τη χρησιμοποιείς καταλλήλως για τους πρόστυχους σκοπούς σου, την κατασπατάληση χρημάτων αλλωνών. Κι εκείνοι σου δίνουν!

Διαβάστε επίσης  Αγάπη-έρωτας-γάμος

Πότε θα αντιληφθείς ότι δεν είσαι τίποτα άλλο από ένα ανικανοποίητο κουνούπι που πίνει τα λεφτά των άλλων στο όνομα της αγάπης προκαλώντας οικογενειακές αναταράξεις; Πότε θα αντιληφθείς ότι το παιδί κάποιου πεινάει για να ταΐσει Ε Σ Ε Ν Α ; 

Αν είσαι εσύ αυτός που δίνει, ξύπνα και σκότωσε το κουνούπι πριν σου πιει όλο το αίμα. Αν είσαι το κουνούπι, τρέξε.

Σύνταξη κειμένου: Ραφαέλα Νικολαΐδη

Επιμέλεια κειμένου: Εύη Μπρούμου

Παρότι είμαι άκρως καλλιτεχνική φύση και έχω ασχοληθεί με μουσική,τραγούδι,χορό και θέατρο, ακολούθησα το ένστικτό μου και φοιτώ στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών. Εκτιμώ τους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, εκείνους που με τις πράξεις τους προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο και αυτούς που διαχέουν την καλοσύνη τους..
Meow.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Tennis skirts: Το item που χρειάζεσαι για τα πιο cute looks

Οι tennis skirts, γνωστές και ως φούστες του τένις, αποτελούν
Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού