Να ταξιδεύεις

Να ταξιδεύειςΌ,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου, όποιοι κι αν είναι οι στόχοι, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σου. Να ταξιδεύεις. Δεν έχει σημασία ο τρόπος. Να ταξιδεύεις. Δεν έχει σημασία ο τόπος. Να ταξιδεύεις. Όταν ταξιδεύεις όμως, κοίταξε να αφήνεις τη ζωή σου πίσω στο σπίτι. Μην την κουβαλάς μαζί σου. Βάρος περιττό και συνεχής περισπασμός. Άνοιξε το μυαλό σου και την ψυχή σου. Μην ταξιδεύεις για να δεις τα αξιοθέατα, ταξίδεψε για να αφουγκραστείς τους άλλους ήχους, τις άλλες μυρωδιές, τις άλλες θέες, τις άλλες γεύσεις, τις άλλες αφές, τις άλλες ζωές.

Να ταξιδεύεις για να δεις πιο μακριά, για να σπάσεις τη φούσκα του μικρόκοσμού σου, για να νιώσεις κομμάτι του κόσμου τούτου. Μην ταξιδεύεις για τους άλλους. Μάζεψε εμπειρίες. Μάζεψε αναμνήσεις, αλλά μην ταξιδεύεις μέσα από την οθόνη του κινητού σου. Μίλα με τους ανθρώπους εκεί που πας και θα δεις ότι έχεις περισσότερα κοινά μαζί τους απ΄όσα νομίζεις. Ανάπνευσε τον αέρα, δες τον ήλιο, μύρισε το χώμα εκεί που πας. Θα σου φανεί οικείο όσο διαφορετικό κι αν σου φαίνεται. Μία είναι η γη. Εξερεύνησέ τη. Ένας είναι ο άνθρωπος. Γνώρισέ τον.

Να ταξιδεύεις. Γκρέμισε τα στερεότυπα, χτίσε γέφυρες επικοινωνίας. Δες πόσο εύκολο είναι να κάνεις καινούργιους φίλους που είναι αλλιώτικοι στην όψη, αλλιώτικοι στην καθημερινότητα, αλλιώτικοι στις συνήθειες, αλλά έχουν κάτι να σου πουν. Μάθε από αυτούς αλλά και δίδαξέ τους τη δική σου όψη, τη δική σου καθημερινότητα, τις δικές σου συνήθειες, πες τους το δικό σου κάτι.

Να ταξιδεύεις για να μάθεις, να νιώσεις, να αναρωτηθείς, να κουραστείς, να φοβηθείς, να εντυπωσιαστείς, να αφουγκραστείς, να συγκινηθείς, να γελάσεις, να μαγευτείς, να σκεφτείς.

Διαβάστε επίσης  Σχέση από απόσταση: Ευρέως αποδεκτή, μα όχι πρώτη επιλογή
Advertisements
Ad 14

Να ταξιδεύεις γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Γιατί ξέρεις ότι ευτυχία είναι να δεις τον κόσμο, να γνωρίσεις το διαφορετικό, να έρθεις πιο κοντά στον άνθρωπο, να νιώσεις τη μαγεία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην