Ο νόμος της έλξης: Ό,τι ζητάς, αυτό έλκεις…

Ο νόμος της έλξης: Ό,τι ζητάς, αυτό έλκεις…

Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως έκδηλο πεπρωμένο, κάποιοι άλλοι δύναμη της θέλησης μα πιο επισήμως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα για ό,τι συνεπάγεται με αυτό που αναφέρουν πολλοί ως ο νόμος της λέξης.

Τι είναι ο νόμος της έλξης;

Advertisements
Ad 14

Oρίζεται με τον πιο απλό τρόπο ως εξής, όταν επιθυμείς κάτι με όλη σου την καρδιά, είτε πρόσωπο, είτε κατάσταση, είτε στόχο τότε αυτό έρχεται σ’ εσένα αργά ή γρήγορα απλόχερα. Πιο αναλυτικά, ο νόμος αυτός βασίζεται στις ιδέες ότι οι άνθρωποι και οι σκέψεις τους αποτελούνται από «καθαρή ενέργεια» αποδίδοντας την πεποίθηση αυτή στις θετικές ή αρνητικές σκέψεις ενός ατόμου που προσελκύει παρόμοια εμπειρίες οι οποίες αλλάζουν ριζικά την υγεία, την καθημερινότητα και τις προσωπικές του σχέσεις. Δεν υπάρχουν εμπειρικά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τον νόμο της έλξης και γι’ αυτό θεωρείται ευρέως ως “ψευδοεπιστήμη”.

Ο ρόλος του νόμου στον έλεγχο των συναισθημάτων

Ακόμη κι αν το πιστεύουμε ή όχι, ως ένα μεγάλο βαθμό, ο νόμος της έλξης έχει εν τέλει τον έλεγχο των συναισθημάτων μας. Κάποιες φορές έλκουμε ό,τι ζητάμε είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι. Από την άλλη, όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις κι αν πάλι δεν στο δώσει, τότε στην ουσία δεν το ήθελες πραγματικά πολύ. Κάθε συναίσθημα, κάθε στόχος, κάθε κατάσταση, κάθε άνθρωπος που εμφανίζεται στην ζωή σου, μέσω οποιασδήποτε ανθρώπινης σχέσης, περνάει απ’ αυτή σε απόκριση των δονήσεων που εκπέμπεις. Δεν προσκαλείς μόνο το άτομο, αλλά προσκαλείς και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου αυτού.

Διαβάστε επίσης  Χριστούγεννα ε και;

Συνεπώς, έλκεις ό,τι ζητάς, έλκεις ό,τι είσαι έτοιμος γι’ αυτό, έλκεις ό,τι είσαι. Και πως θα το καταφέρεις; Όταν θέλεις κάτι ουσιαστικά πάρα πολύ, κάνεις όλες τις προσπάθειες, παίρνεις ακόμη και τις πιο “τρελές” αποφάσεις για να το πραγματοποιήσεις. Προσπαθείς και δεν σταματάς να επιμένεις μέχρι να πετύχεις το στόχο αυτό. Οι πιθανότητες είναι φυσικά περισσότερες από το να επιθυμούσες απλά στην πλευρά σου χωρίς να παλεύεις, χωρίς να κυνηγάς. Δεν επρόκειτο για καμία τύχη, αλλά καθαρά για τόλμη, αποφασιστικότητα, επιθυμία και ισχυρή προσπάθεια. Και γιατί σε άλλη περίπτωση δεν θα το καταφέρεις; Επειδή δεν έχεις την πρόθεση, την επιμονή, δεν δίνεις την προσοχή και την ενέργεια που χρειάζεται και πάνω απ’ όλα δεν έχεις το συναίσθημα απέναντι σε αυτό.

«Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις», έγραψε ο Paulo Coelho στον Αλχημιστή πριν από σχεδόν 25 χρόνια κι από τότε τα λόγια αυτά έχουν κλειδώσει μαζί με το νόμο της έλξης. Πίσω από τις λέξεις αυτές έρχονται οι αναλύσεις για όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά και ο αλληλένδετος ισχυρισμός που αποδίδει πως μπορείς να έχει οτιδήποτε ζητάς στη ζωή, απλώς γνωρίζοντας το τι θέλεις και πιστεύοντας στην ουσία πως μπορείς να το έχεις. Να ξέρεις τι θέλεις, να αντιλαμβάνεσαι το τι νιώθεις και να επιθυμείς ισχυρά. Πες την ιστορία σου με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς και ζητάς… και ποτέ μην ξεκινάς ένα νέο ταξίδι, χρησιμοποιώντας τον ίδιο δρόμο στον οποίο χάθηκες πριν. Να το ονειρεύεσαι μέχρι να γίνει η πραγματικότητα σου, αν έχεις την επιμονή και την επιθυμία μπορείς να έχει οτιδήποτε ζητάς στη ζωή αυτή.

Διαβάστε επίσης  Τελικά τι μου δίδαξαν οι γονείς μου για την ζωή;

Σύμφωνα με όσα σημαίνει η φάση της Σελήνης την ημέρα που γεννήθηκα, από πολύ μικρή έχω την ισχυρή επιθυμία να βοηθάω τους άλλους αλλά και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος με τον οποιονδήποτε τρόπο. Θα μπορούσε κανείς να με περιγράψει ως μια αθεράπευτα ρομαντική εκδοχή σε ανάμειξη της Φοίβη Μπουφέι με τον Τσάντλερ Μπίνγκ. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Δημοσιογραφία και Αρχισυνταξία το 2017, αρθρογραφώ, γράφω ρομαντικές ιστορίες και διαβάζω βιβλία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι