Πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε ένα χρόνο

30 Δεκεμβρίου 2021

Πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε ένα χρόνο

Καθώς ένα ακόμη κεφάλαιο τελειώνει και τα πυροτεχνήματα είναι έτοιμα να καλωσορίσουν το νέο χρόνο με θέρμη και φως, ένα από τα τελευταία πράγματα που μας μένει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε πίσω για να δούμε τι συνέβη πάνω κάτω τους δώδεκα αυτούς μήνες. Πόσο διαφορετική ήταν η ζωή σου ένα χρόνο πριν; Είναι πραγματικότητα, πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε ένα χρόνο.

Αλλάζουμε, αυτό υποτίθεται πως πρέπει να κάνουμε

Τα πάντα μπορούν να συμβούν μέσα σε ένα χρόνο, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν ειδικότερα ό,τι και όποιοι αγαπάμε. Άνθρωποι φεύγουν και άνθρωποι έρχονται. Ωριμάζεις και προσπερνάς παλιούς φίλους και πιθανώς να κουραστείς με τη δουλειά αυτή που δεν είναι εν τέλει ό,τι αγαπάς. Ευκαιρίες χάνεις και κερδίσεις για νέες καριέρες. Νέοι άνθρωποι και νέα συναισθήματα μπαίνουν την ψυχή σου. Αγαπάς νέα πράγματα, νέα μέρη, νέες συνήθειες και νέους ανθρώπους. Αλλάζεις, μιας και αυτό υποτίθεται πως πρέπει να κάνουμε. Μα πάνω απ’ όλα μεγαλώνεις, ωριμάζεις, χάνεις λίγο το μυαλό σου μα μαθαίνεις να προστατεύεις την ενέργεια σου, το χρόνο σου και τον εαυτό σου.

Advertisements
Ad 14

Πίσω στην 1η Ιανουαρίου

Τι θα έλεγες στον εαυτό σου αν πήγαινες πίσω στην 1η Ιανουαρίου του 2021; Θα μετάνιωνες για κάτι; Θα ήθελες να αλλάξεις κάτι; Και γιατί να το κάνεις; Έμαθες απ’ ότι κι αν έγινε, καλό ή κακό, και πήρες το μάθημα σου. Συνεπώς, αν όλα γίνονται για κάποιο λόγο δεν θα έπρεπε τώρα να μετανιώνεις ούτε να αλλάξεις μια απόφαση σου για να πράξεις αναλόγως. Απλώς θα μπορούσες να προσφέρεις μια συμβουλή στον τότε εαυτό σου για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη όχι μόνο για το χρόνο που πέρασε αλλά και για όλους τους επόμενους που θα έρθουν. Να μη χάνεις την επιμονή και την υπομονή του. Να θέλεις κάτι πάντοτε με όλη σου τη δύναμη για να γίνει δικό σου. Να ρισκάρεις. Να μην τα παρατάς. Και να αγαπάς τον εαυτό σου δυνατά με όλα σου τα ψεγάδια.

Διαβάστε επίσης  Εσύ θα είσαι πάντα η δική μου φυλακή

Το νέο χρόνο…

Τι εύχομαι για το νέο χρόνο; Να μη χάσουμε τη δύναμη που έχουμε όλοι στην ψυχή μας. Να μην είμαστε τόσο σκληροί με τον εαυτό μας, αλλά να αφηνόμαστε στη στιγμή. Να θαυμάζουμε τη ζωή και να είμαστε ευγνώμονες και για τα καλά αλλά και για τα κακά που μας δίνει, μιας και απ’ αυτά μαθαίνουμε. Από τη θλίψη που έκανε τις ψυχές μας να «μαλακώσουν», από την ραγισμένη καρδιά που μας έκανε πιο λογικούς και συνετούς, από τα δεινά που μας έκαναν να αλλάξουμε πορεία… Μέσα απ’ όλα αυτά πάντοτε μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε. Όλοι χρειαζόμαστε ένα καθαρό ξεκίνημα την αρχή κάθε χρόνου. Αποβάλλετε ό,τι σας «λερώνει» και προχωρήστε σε αυτόν με καθαρό μυαλό, καθαρή ψυχή και καθαρή καρδιά! Καλή χρονιά σε όλους… με αγάπη, ευτυχία και υγεία πάνω απ’ όλα!

 

Σύμφωνα με όσα σημαίνει η φάση της Σελήνης την ημέρα που γεννήθηκα, από πολύ μικρή έχω την ισχυρή επιθυμία να βοηθάω τους άλλους αλλά και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος με τον οποιονδήποτε τρόπο. Θα μπορούσε κανείς να με περιγράψει ως μια αθεράπευτα ρομαντική εκδοχή σε ανάμειξη της Φοίβη Μπουφέι με τον Τσάντλερ Μπίνγκ. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Δημοσιογραφία και Αρχισυνταξία το 2017, αρθρογραφώ, γράφω ρομαντικές ιστορίες και διαβάζω βιβλία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν