Το πρώτο αεράκι φύσηξε. Η πρώτη βροχή έπεσε. Το φθινόπωρο έφτασε. Τι πιο ιδανικό επομένως να συμπληρώσει αυτό το mood από “την ρομαντική ιστορία των Tessa και Hardin; Αυτή την εβδομάδα η πρόταση έχει το όνομα “After ever happy(σ.σ αναγραμματισμός του Happy ever after). Είναι το τέταρτο κατά σειρά μέρος των ταινιών After, οι οποίες βασίζονται στα βιβλία της συγγραφέας Anna Todd. Πολλοί μιλούν για την ίδια ως «το μεγαλύτερο λογοτεχνικό φαινόμενο της γενιάς της».

Για όσους δεν έχουν έρθει σε επαφή με τη σειρά ταινιών After, θα πω δύο λόγια εισαγωγικά. Η ιστορία μιλά για την σχέση, που αναπτύσσουν το bad boy, Hardin και η καθωσπρέπει Tessa. Συναντιούνται για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο και ερωτεύονται αμέσως. Ωστόσο στην πρώτη ταινία βλέπουμε πως ο έρωτας από την πλευρά του Hardin ξεκίνησε από ένα στοίχημα με την παρέα του. Η αποκάλυψη αυτή από την Tessa, οδηγεί τον Hardin να χάσει και το στοίχημα και την κοπέλα.

Η συνέχεια των δύο επόμενων ταινιών είναι οι προσπάθειες των δύο ηρώων να μειώσουν την απόσταση που τους χωρίζει, περνώντας από μια διαδρομή γεμάτη εμπόδια και πόνο.

Tessa Hardin
Πηγή: unboxholics.com

Αρχίζουμε σιγά σιγά να μαθαίνουμε λεπτομέρειες για το παρελθόν των ηρώων και το οικογενειακό τους υπόβαθρο. Έτσι η συγγραφέας αγγίζει και φωτίζει πιο κοινωνικά και σκοτεινά θέματα, πάντα με μία δόση γκλος και ρομαντικής ελαφρότητας. Ο αλκοολισμός, ο εθισμός στα ναρκωτικά, η ενδοοικογενειακή βία και η σεξουαλική επίθεση είναι κάποια από τα τραύματα των ηρώων που πρέπει να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει το ζευγάρι.

Διαβάστε επίσης  Οι ρομαντικές ταινίες σας κοροϊδεύουν
Advertisements
Ad 14

Στη πρόσφατη συνέχεια “After Ever Happy”, συναντάμε τον Hardin να μαθαίνει ότι ο μπαμπάς του δεν ήταν αυτός που νόμιζε. Για άλλη μια φορά πέφτει στο σκοτάδι του, αγνοώντας πλήρως την ύπαρξη της Tessa, παρά τις προσπάθειές της να τον επαναφέρει. Αυτό συμβαίνει, ωστόσο, μοιραία όταν μαθαίνει πως η Tessa βρίσκει νεκρό τον πατέρα της στο μπάνιο του σπιτιού τους. Έτσι ξεκινάει ένας ακόμη κύκλος διεκδίκησης και πάλι της Tessa, ανέλπιδη όμως. Η Tessa αποφασίζει ότι είναι καλύτερο τελικά να πάρουν μία απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Tessa Hardin
Πηγή: pathe.nl

Έξι μήνες αργότερα συναντάμε την Tessa στην Νέα Υόρκη με αφέλειες πια, να δουλεύει σε ένα εστιατόριο, αναμένοντας να ξεκινήσει με τη νέα χρονιά το Πανεπιστήμιο εκεί. Στη πόλη καταφθάνει και ο Hardin για κάποια ραντεβού, όπως μαθαίνουμε αργότερα με εκδοτικές εταιρίες. Υπάρχει μια χλιαρή επανασύνδεση που όμως πάλι δεν κρατάει για πολύ. Η Tessa βρίσκει τυχαία, στα πράγματα του Hardin ένα αντίτυπο βιβλίου, που έχει γράψει ο ίδιος. Ανακαλύπτει πως τόσο καιρό έγραφε εν αγνοία της για την ίδια και την on-off σχέση τους. “It’s about my journey, after meeting you” της είχε εξηγήσει ο Hardin κρατώντας το αντίτυπο του βιβλίου. Η ίδια δείχνει να τα χάνει ακόμα περισσότερο, όταν ο Hardin την πληροφορεί ότι το βιβλίο έχει μεγάλη ζήτηση.

Στο πλήρωμα του χρόνου που περνούν πάλι χώρια, ο Hardin αποκτά όλο και μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό και ένα bestseseller. Κάνει tour με το βιβλίο και παρουσιάσεις, όπου η Tessa πέφτει σε μία απο αυτές. Δε βρίσκει, όμως, το κουράγιο να τον πλησιάσει. Έτσι φεύγει τρέχοντας και εξαφανίζεται μέσα στη βροχή.

Διαβάστε επίσης  3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγινίου 2023

Και έτσι τελειώνει η τέταρτη ταινία, αναμένοντας στα μέσα του χειμώνα το πέμπτο μέρος.

After ever happy
Πηγή: movieweb.com

Οι Josephine Langford και Hero Fiennes Tiffin κρατάνε ακόμα τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ως Tessa και Hardin, κρατώντας αναλλοίωτη τη χημεία που τους δένει. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθισε για ακόμη μια ταινία αυτής της σειράς, η Castille Landon. Η ίδια διαγράφει μια σταθερή πορεία ανάδειξης των χαρακτήρων μέσω πολύ κοντινών πλάνων στα μάτια των πρωταγωνιστών. Ωστόσο κατι που παρατήρησα είναι, ενώ στα πλάνα του Λονδίνου υπήρχε εναλλαγή των σκηνικών και του γύρω περιβάλλοντος, η σκηνοθέτιδα για να τοποθετήσει τη δράση της ταινίας στο σπίτι, που έμεναν οι πρωταγωνιστές, εστιάζει μονίμως στο πλάνο ενός μόνο σπασμένου τζαμιού. Γεγονός που μπορεί να είναι είτε πολύ μίνιμαλ είτε έντονα σημειολογικό (!)

Θα με ρωτήσετε, «Ωραία όλα αυτά, η ταινία αξίζει;» και θα σας πω ναι, ανάλογα τις περιστάσεις. Οι teen drama ταινίες είναι πολύ δημοφιλείς στις τάξεις των σχολείων. Ωστόσο αν έχετε ξεμείνει από προτάσεις ένα βράδυ καθημερινής, θα σας έλεγα πως είναι μια καλή ταινία να τη δείτε πριν τον ύπνο.

Καλή σας απόλαυση,

Μαρία

Χ

Γεια, είμαι η Μαρία Ξανθοπούλου και είμαι φωτογράφος. Έχω πτυχίο στα παιδαγωγικά αλλά τελικά με κέρδισε η τέχνη. Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω, να γράφω και να βγάζω φωτογραφίες, ενώ η σχέση μου με τη μόδα μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν καρμική.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το

Κλειώ Ιερωνυμάκη: «Έγραφα από μικρό παιδί»

Η Κλειώ Ιερωνυμάκη είναι μαζί στη στήλη των συνεντεύξεων για