Doctor Strange in the Multiverse of Madness: Το πολυαναμενόμενο sequel

Όσοι παρακολούθησαν το Spider-Man: No Way Home στους κινηματογράφου είδαν το πρώτο τρέιλερ για το Doctor Strange στο Multiverse of Madness, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή σκηνή μετά τα credits, όπως συθηνίζεται στις ταινίες της Marvel Studios. Το πολυαναμενόμενο sequel του Doctor Strange είναι η πέμπτη ταινία στη Φάση 4 του MCU, που έρχεται στη μεγάλη οθόνη έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του Doctor Strange το 2016. Με τον ενθουσιασμό των θαυμαστών σε απίστευτα υψηλά επίπεδα μετά την επιτυχία του No Way Home, το Multiverse of Madness θα ταρακουνήσει πολύ το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel καθώς συνεχίζει να διευρύνει το Multiverse

Τα τελευταία χρόνια, ο Doctor Strange, ο Wong και η Scarlet Witch έγιναν γρήγορα αγαπημένοι χαρακτήρες των θαυμαστών. Οι θαυμαστές της Marvel είναι πανευτυχείς που θα μοιραστούν ξανά τη μεγάλη οθόνη. Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε για τον Doctor Strange στο Multiverse of Madness μέχρι στιγμής.

Ο σκηνοθέτης:

Ο Sam Raimi, σκηνοθέτης της τριλογίας Spider-Man του Tobey Maguire, είναι ο σκηνοθέτης του Doctor Strange στο Multiverse of Madness. Αντικαθιστά τον Scott Derrickson, τον σκηνοθέτη της ταινίας Doctor Strange του 2016 των Marvel Studios. Ο Derrickson ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα σκηνοθετήσει το sequel στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο το καλοκαίρι του 2019. Τελικά, ωστόσο, ο Derrickson και η Marvel Studios χώρισαν τους δρόμους τους στο Doctor Strange στο Multiverse of Madness λόγω δημιουργικών διαφορών.

Στο Spider-Man 2 του Sam Raimi, το όνομα Doctor Strange απορρίπτεται όταν ο J. Jonah Jameson ζητά προτάσεις ονόματος για το Doctor Octopus. Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, τόσο ο Spider-Man όσο και ο Doctor Octopus από την ταινία του Raimi επισκέπτονται το Marvel Cinematic Universe. Μαζί με τον Sam Raimi θα είναι ο συνθέτης του Spider-Man, Danny Elfman, ο οποίος σκόραρε τις δύο πρώτες ταινίες Spider-Man με πρωταγωνιστή τον Tobey Maguire.

Διαβάστε επίσης  James Franco: Το άτακτο παιδί του Hollywood

Το Cast:

Ο Doctor Strange στο Multiverse of Madness βλέπει την επιστροφή του κύριου cast. Ο Benedict Cumberbatch ως Doctor Strange, ο Benedict Wong ως Wong, η Rachel McAdams ως Doctor Christine Palmer και ο Chiwetel Ejiofor ως Mordo. Τόσο ο Doctor Strange όσο και ο Wong εμφανίστηκαν στις δύο τελευταίες ταινίες Avengers του Infinity Saga και στο Spider-Man: No Way Home, με τον Wong να εμφανίζεται επιπλέον στο Shang-Chi και το Legend of the Ten Rings. Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο Doctor Strange σχεδόν έκανε την εμφάνισή του στο WandaVision πριν αποκοπεί από το φινάλε της σειράς. Ενώ η McAdams υποδύεται την Πάλμερ στη σειρά κινουμένων σχεδίων της Disney+, What If…?, η Palmer και ο Mordo απουσιάζουν από τις ταινίες των Marvel Studios από το 2016. Ο Doctor Strange στο Multiverse of Madness ενώνει σωστά το καστ για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Η Elizabeth Olsen θα ενταχθεί στο καστ του Multiverse of Madness ως Wanda Maximoff, γνωστή και ως Scarlet Witch. Η ταινία θα παρουσιάσει επίσης έναν νέο υπερήρωα της Marvel, την America Chavez, την οποία υποδύεται η Xochitl Gomez.

doctor strange
Πηγή εικόνας: Screen Rant

Η πλοκή:

Το Doctor Strange στο Multiverse of Madness διαδραματίζεται μετά το Spider-Man: No Way Home, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικά γεγονότα που εξερευνούν το multiverse του MCU. Το Bloomberg αναφέρει μια επιβεβαίωση από τον Kevin Feige ότι η ταινία θα συνδεθεί με τον Loki.

Μετά την εμφάνιση του Tobey Maguire και του Andrew Garfield στο No Way Home, το MCU βρίσκεται τώρα σε ένα σημείο όπου μπορούν εύκολα να εμφανιστούν χαρακτήρες από παράλληλα σύμπαντα. Οι φήμες αναφέρουν ότι το Multiverse of Madness θα περιλαμβάνει τον Magneto και τον ίδιο τον Mister Fantastic, τον Reed Richards των Fantastic Four. (Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σκηνοθέτης των τριών ταινιών του Tom Holland του MCU Spider-Man, Jon Watts, θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας Fantastic Four των Marvel Studios.)

Διαβάστε επίσης  8 ταινίες που θα σε ταξιδέψουν στην Ιταλία

Σύμφωνα με το Backstage, ο Stephen Strange θα συνεχίσει την έρευνα για το Time Stone. Κατά τη διάρκεια του Spider-Man: No Way Home, ο Strange υπενθυμίζει στον Peter Parker ότι δεν έχει πλέον το Time Stone. Το Eye of Agamotto, που συνήθιζε να περιέχει την Time Stone από έναν Sorcerer Supreme, είναι απαραίτητο για τις διαπραγματεύσεις με τον Dormammu στο Doctor Strange. Ο Strange χρησιμοποίησε επίσης το Eye of Agamotto στο Avengers: Infinity War για να δημιουργήσει ένα timeline όπου οι Avengers κερδίζουν εναντίον του Thanos. Από τότε, όλες τα Infinity Stones, συμπεριλαμβανομένης της Time Stone, έχουν καταστραφεί. Είναι συναρπαστικό ότι ακόμη και μετά την καταστροφή του, η Time Stone συνεχίζει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Strange.

Ποιός θα είναι ο Villain(;):

Το backstage περιγράφει έναν «παλιό φίλο που έγινε εχθρός» ως ένα τέλος στα σχέδια του Strange, αναγκάζοντας τον Strange να «εξαπολύσει ανείπωτο κακό». Μερικοί θαυμαστές της Marvel προτείνουν ότι ο κακός του Doctor Strange στο Multiverse of Madness θα είναι η Scarlet Witch, Wanda Maximoff. Η Wanda λαμβάνει ήδη αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο WandaVision όταν αντιμετωπίζει τη θλίψη της κατακτώντας την πόλη Westview και ελέγχοντας το μυαλό των κατοίκων της. Στο τέλος της σειράς, ωστόσο, συνειδητοποιεί την έκταση των αδικημάτων της και επαναφέρει την πόλη Westview στην κανονική της κατάσταση. Πράγματι, η Wanda, σε όλο το MCU και τα κόμικς, πάντα ακολουθούσε την ηθικά γκρίζα γραμμή: πάντα προσπαθούσε να κάνει καλό, αλλά αναπόφευκτα κάνει λάθη (και οδηγείται σε λάθη) στην πορεία εις βάρος των γύρω της. Η Wanda είναι ένας σούπερ ήρωας και ένας άνθρωπος με ελαττώματα, και το να της προτείνει κανείς να κάνει τη στροφή προς μια πλήρη κακοποιό φαίνεται να είναι ένα τέντωμα — τουλάχιστον προς το παρόν.

Διαβάστε επίσης  O χορός στον Κινηματογράφο: 4+1 ταινίες

Αυτό που είναι το κλειδί είναι: «παλιό-φίλος-γίνεται εχθρός». Αυτή η ετικέτα ταιριάζει καλύτερα στον Karl Mordo, ο οποίος ήδη είχε αντιρρήσεις για τη χρήση της μαγείας από τον Doctor Strange και τον Ancient One. Τα after credits του Doctor Strange παρουσίασαν τον Mordo να ορκίζεται να σταματήσει τους μάγους που κάνουν κατάχρηση της μαγείας τους. Το ξόρκι του Strange στο Spider-Man: No Way Home αγνοεί τις προειδοποιήσεις του Wong και εκτελείται χωρίς να έχει ενημερώσει σωστά τον Peter Parker εκ των προτέρων. Όταν το ξόρκι αναδιατυπώνεται στο τέλος της ταινίας, ο κόσμος χάνει τη μνήμη του για την ύπαρξη του Πίτερ Πάρκερ. Ο Mordo θεωρεί ήδη τον Strange ως ανεύθυνο, αλλά αυτό που θεωρεί ως συνεχιζόμενη κατάχρηση της μαγείας μπορεί να οδηγήσει τον Mordo ακόμη περισσότερο σε έναν ανταγωνιστικό ρόλο. «Η μεγαλύτερη απειλή για το σύμπαν μας είσαι εσύ», λέει ο Mordo στον Strange στο teaser trailer για το Multiverse of Madness.

Ένας εναλλακτικός Doctor Strange εμφανίζεται στο teaser, ο οποίος φαίνεται να είναι μια εκδοχή που συχνά αναφέρεται ως “Strange Supreme”. Στην σειρά What If …; , μια εναλλακτική έκδοση του Strange προκαλεί την καταστροφή του σύμπαντος του όταν αρνείται να δεχτεί τον θάνατο της Christine Palmer. Ο ίδιος ο Strange θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένας από τους κακούς του στο Multiverse of Madness.

doctor strange
Πηγή εικόνας: Slashfilm

Ημερομηνία κυκλοφορίας:

Η ταινία ήταν αρχικά προγραμματισμένη να βγεί πριν το Spider-Man: No Way Home. Λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19, η ταινία παρουσίασε πολλαπλές καθυστερήσεις. Προς το παρόν, το Doctor Strange in the Multiverse of Madness έχει προγραμματιστεί να βγει στους κινηματογράφους στις 6 Μαΐου 2022 (ένα pushback από την προβλεπόμενη κυκλοφορία του Μαρτίου 2022).

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer:

Ονομάζομαι Θωμάς Αριστείδης και σπουδάζω στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαικών Σπουδών, στο ΠΑΜΑΚ. Αποφάσισα να ασχοληθώ ερασιτεχνικά με την αρθρογραφία και να γραψω για θεματα κινηματογράφου, μουσικής και πολιτισμού.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι