Kάνε το πρώτο βήμα-Κέντρο ζωής: Το μήνυμα περί του HIV προς όλες τις γυναίκες

Κυριακή, σήμερα, και τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να χαιρετάω, έστω και νοητά, όλους εσάς, τους αγαπημένους μου, όπως σας αποκαλώ. Μέσα από ένα τεράστιο κύμα ζέστης, που κάνει το κεφάλι μου να θέλει να εκραγεί και με τη σκέψη της πολυπόθητης παραλίας, που ούτε από μακριά δεν έχω δει, είμαι και πάλι κοντά σας. Drama queen έχω καταντήσει, το παραδέχομαι. Παρά την γκρίνια μου, είμαι πολύ ενθουσιασμένη, καθώς το θέμα μας είναι, εκτός από επίκαιρο, ιδιαίτερα διαχρονικό. Πριν λίγες ημέρες, το «κέντρο ζωής», μέσα από την ολιγόλεπτη καμπάνια του, τιτλοφορούμενη ως «κάνε το πρώτο βήμα» και δια στόματος τεσσάρων Ελληνίδων ηθοποιών, περνά το μήνυμα του ιού HIV, κοινώς ΑIDS. Πάμε να το δούμε!

Κέντρο ζωής: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Advertisements
Ad 14

Ιδρυόμενο το 1991, το «κέντρο ζωής» ορίζεται ως το πρώτο, από μία σειρά, μη κερδοσκοπικών και μη κυβερνητικών σωματείων, που επακολούθησαν, το οποίο και επιτελεί έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, άγνωστο και, ίσως, ξένο για τα τότε Ελληνικά δεδομένα. Οι πράξεις και παροχές του «κέντρου ζωής» θέτουν στο επίκεντρο τόσο ανθρώπους- φορείς του ιού ΗΙV/AIDS, όσο και τις οικογένειες και τους συντρόφους αυτών. Ουσιαστικά, βασικός πυρήνας είναι η δωρεάν ή και αφιλοκερδής προσφορά υπηρεσιών, προγραμμάτων και γενικότερης βοηθείας, όπως είναι η ψυχολογική, κοινωνική και, σαφώς, νομική υποστήριξη των προαναφερθέντων.

Με αφετηρία, το εναρκτήριο έτος 1991, και σε μία ακολουθία χρόνων, ως το σήμερα, το «κέντρο ζωής» αποτελεί έναν οργανισμό, άνευ προηγουμένου, σε ο,τι αφορά την γενικότερη ενθάρρυνση των μελών της, ως φορείς, αλλά και τους υποστηρικτές-καθοδηγητές αυτών. Όλα αυτά τα χρόνια, άτομα με καθαρά, εθελοντική σκέψη, έχουν δώσει απλόχερα την ώθησή τους, στο μεγάλο, αυτό, αγώνα ζωής των οροθετικών ανθρώπων, έχουν εστιάσει στον καθένα ξεχωριστά, όντας μοναδική οντότητα και τον έχουν αλλάξει, πάντα, προς το καλύτερο. Το άρτιο επιστημονικό προσωπικό, εξίσου, έχει συμβάλλει στο να υπάρξει η ίδια αντιμετώπιση όλων των φορέων, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικότητας ή και εθνότητας.

Διαβάστε επίσης  Νέο teaser για το «The House that Jack Built» του Lars von Trier

HIV/AIDS: Μην το αγνοείς. Και οι γυναίκες μπορεί να είναι φορείς!

Φέτος, το «κέντρο ζωής» αναλαμβάνει μία αξιέπαινη και αξιόλογη πρωτοβουλία και σκέψη, να σχεδιάσει, δηλαδή, μία καμπάνια, της οποίας κύριο μήνυμα θα είναι πως ναι, ο HIV/AIDS αφορά και τις γυναίκες. Εσείς, το ξέρατε πως το πενήντα τις εκατό (50%) των οροθετικών ανθρώπων, είναι γυναικείου φύλου και ακόμη πως σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η μία στις τρεις διαγνώσεις του ΗΙV αντιπροσωπεύουν γυναίκες; Μάλιστα, στην χώρα μας, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, και πιο συγκεκριμένα,  της τάξεως του εξηνταέξι και μισό τις εκατό (66,5%) των γυναικών που έχουν διαγνωσθεί ως φορείς, φαίνεται να έχουν αποκτήσει τον ιό μέσω ετεροφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής.

Όλα αυτά, καθώς και άλλα που, ίσως να μην είναι η κατάλληλη ώρα να ειπωθούν, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα, η ορθή ενημέρωση και ως εκ τούτου πρόληψη, τείνουν να εκλείπουν. Έτσι, με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη» και την συμβολή τεσσάρων Ελληνίδων ηθοποιών, η καμπάνια αυτή παίρνει μορφή και σώμα και μετουσιώνεται σε ένα ισχυρό και ηχηρό μήνυμα για όλες τις γυναίκες.

Κάνε το πρώτο βήμα: Η καμπάνια του «κέντρου ζωής» 

Η καμπάνια με τίτλο «κάνε το πρώτο βήμα», έχει κάνει την δυναμική εμφάνισή της, δίνοντας σε όλες μας, ένα μήνυμα που εύλογα θα μετονόμαζε κανείς σε μάθημα. Ναι, αυτό είναι, μάθημα ζωής. Οι Λένα Δροσάκη, Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννα Παππά και Γιούλικα Σκαφιδά, είναι οι εκλεκτές, όχι μόνον τις καρδιάς των σινεφίλ, αλλά και όλων των γυναικών από εδώ και πέρα, αφού πρωταγωνιστούν στο video-κάλεσμα. Οι ανάγκες της καμπάνιας, είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν στο προσκήνιο ένα βίντεο, ολιγόλεπτο μεν, αλλά τόσο ουσιαστικό, στο οποίο οι τέσσερις, αυτές, γυναίκες, είναι αυτές που λαμβάνουν υπεύθυνα την πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε ερωτική προσέγγιση.

Διαβάστε επίσης  «Body Double»: Δεν μπορείς να πιστεύεις όλα αυτά που βλέπεις...

Παρακολουθούμε, επομένως, μέσα από τα δρώμενα και τις σκηνές του video, διαφορετικού τύπου στιγμές της καθημερινότητας της κάθε μίας εκ των τεσσάρων και ό,τι αυτή περικλύει. Τις βλέπουμε μέσα από μία γκάμα, από τον εργασιακό χώρο και ένα bar, μέχρι το στιγμιότυπο επιτέλεσης του hobby ή της ασχολίας τους και τις βλέπουμε να κάνουν, τελικά, εκείνες, την πρώτη ερωτική κίνηση προς τον άνθρωπο που τους ενδιαφέρει. Αυτό, που αυτόματα, γίνεται και το κεντρικό μήνυμα, είναι πως, πέρα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος, προχωρούν και στην ανάληψη πρωτοβουλίας για την προφύλαξή τους, κάτι που όλες, ανεξαιρέτως, οφείλουμε, πρώτα και πάντα, στον εαυτό μας.

Αυτά, από εμένα και το άρθρο άλλης μίας εβδομάδας. Σκοπός μου, εξαρχής ήταν να σας εκθέσω την σημασία που έχει η καμπάνια αυτή του «κέντρου ζωής», και πώς αυτή, μέσα από τις ρεαλιστικές της αφηγήσεις, περνάει στις γυναίκες την ενημέρωση που ζητούν και την πρόληψη που τους προτρέπεται. Εύχομαι να το πέτυχα και σας παρακαλώ να τη δείτε. Μέχρι το επόμενο, σας φιλώ!

Εικοσιενάχρονη φοιτήτρια φιλολογίας με, όχι και τόσο κρυφό, πόθο τη δημοσιογραφία, καταγόμενη από τη συμπρωτεύουσα. Για να καταλάβετε με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε αρκεί να σας πω πως είμαι λάτρης των μυθιστορημάτων, φανατική σινεφίλ, γλυκατζού μέχρι τελικής πτώσης και εκνευριστικά τελειομανής! Το motto μου; Με διαφορά, το «que sera sera!».

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός