“Poor Things”: H νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Το «Poor Things» θα είναι η επόμενη πολλά υποσχόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Η ανακοίνωση του φιλμ έρχεται 3 χρόνια μετά από την τεράστια επιτυχία του με την ταινία «Η Ευνοούμενη» το 2018. Θυμίζουμε ότι το φιλμ είχε καταφέρει να κερδίσει ένα Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερος Α’ Γυναικείος Ρόλος» (Olivia Colman). Με τη μεγαλύτερη διάκριση στην τσέπη του, λοιπόν, επιστρέφει με την ταινία «Poor Things».

Η επιστροφή του Γιώργου Λάνθιμου

Poor things
Πηγή εικόνας: comingsoon.net

Πιστός στο αγαπημένο του κινηματογραφικό μοτίβο, τις ταινίες εποχής, ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει το «Poor Things» που πιθανότατα θα προβληθεί το 2022 στους κινηματογράφους. Το φιλμ βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του pre- production και γνωρίζουμε λίγα πράγματα για αυτό. Λίγα πράγματα που όμως μπορούμε να σας αποκαλύψουμε. O Έλληνας σκηνοθέτης πρόκειται να προσαρμόσει το ομότιτλο βιβλίο του Alasdair Gray (1992) στη μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για μία βικτοριανή ιστορία αγάπης που -μέχρι στιγμής- συγκεντρώνει δύο μεγάλα ονόματα. Αυτά είναι ο Willem Dafoe (Murder on the Orient Express, Togo) και η Emma Stone (La La Land) με την οποία έχει συνεργαστεί ξανά το 2018 (The Favourite). Στο φιλμ φημολογείται ότι θα συμμετάσχει και ο Ramy Youssef.

Poor things
Πηγή εικόνας: slashfilm.com

Το «Poor Things» θα είναι τοποθετημένο στη Γλασκώβη και στα περίχωρά της, στο Παρίσι αλλά και στην Αλεξάνδρεια της δεκαετίας του 1880. Το φιλμ θα αφηγείται την απίστευτη ιστορία της Belle Baxter, μιας γυναίκας που αναστήθηκε στη ζωή από έναν εκκεντρικό και λαμπρό επιστήμονα. Η παραγωγή θα είναι της Element Pictures. Στο σενάριο θα συναντήσουμε τον Tony McNamara (Cruella) που έθεσε υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματίδιο μέσω του Γιώργου Λάνθιμου στην ταινία «Η Ευνοούμενη».

Advertising

Advertisements
Ad 14

Κατοικώ στη Δεσκάτη Γρεβενών. Είμαι 28 χρονών. Σπούδασα στο τμήμα ''Μεσογειακών Σπουδών'' με κατεύθυνση τη Γλωσσολογία στο πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος). Συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ''Διδασκαλία της Ελληνικής ως 2ης ΞΓ'' του πανεπιστημίου της Λευκωσίας (Κύπρος). Λατρεύω τη μουσική, τον κινηματογράφο και τον εθελοντισμό.

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Ένας Υπέροχος Άνθρωπος – Η ευφυΐα, η τρέλα και η δύναμη της αγάπης

Ο Ένας Υπέροχος Άνθρωπος (A Beautiful Mind, 2001) δεν είναι απλώς μια αφήγηση για την…

Κινηματογράφος

40+1 Ελληνικές Ταινίες για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε ένα βαθύ σημάδι στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσα από τη…

Κινηματογράφος

Suspiria (2018) – Ένα μεταφυσικό horror με Φρόυντ, χορό και φασισμό

Το Suspiria (2018) του Luca Guadagnino κατάφερε να διχάσει κοινό και κριτικούς, χωρίζοντας τους σε…

Κινηματογράφος

Straw (Netflix) – Όταν η σταγόνα ξεχειλίζει από συναισθήματα

Το Straw είναι μια δραματική ταινία που κυκλοφόρησε στο Netflix τον Ιούνιο του 2025 και…

Κινηματογράφος

Η Γιορτή του Σινεμά 2025 – Πάμε σινεμά με 2 ευρώ!

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, όλες οι προβολές σε όλους τους κινηματογράφους της χώρας θα είναι…

Κινηματογράφος

Taxi Driver – Το ψυχογράφημα της αποξένωσης μέσα από το βλέμμα του Σκορσέζε

«Taxi Driver» (1976) , η ταινία-καταβύθιση στην ψυχή ενός ανθρώπου που νιώθει αποκομμένος από τον…

Κινηματογράφος

50 Ξένες ταινίες για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κάθε Οκτώβριο, το ίντερνετ γεμίζει από λίστες ταινιών τρόμου. Όλοι βλέπουν φαντάσματα, ζόμπι και κάνουν…