«Venom»: Κριτική ταινίας (spoilers)

Ποιος δεν περίμενε με ανυπομονησία να βγει στις αίθουσες η ταινία Venom με τον Tom Hardy πρωταγωνιστή; Με ένα τόσο μεγάλο όνομα στην πρώτη γραμμή οι προσδοκίες όλων εκτοξεύθηκαν, ακόμα και αυτών που δεν είναι πιστοί ακόλουθοι του Marvel Cinematic Universe. O Tom Hardy μας έχει χαρίσει αξέχαστες ερμηνείες γι’αυτό και περιμέναμε το καλύτερο. Τι πήγε στραβά όμως στο Venom; Warning: Spoilers ahead.

Πώς ξεκίνησε ο Venom;

Η ταινία μπαίνει κατευθείαν στο ψητό με το Life Foundation να βρίσκει μία εξωγήινη μορφή ζωής, τα Συμβιωτικά. Βρίσκονται τέσσερα από αυτά στη Γη ένα όμως δραπετεύει. Ο Carlton Drake (Riz Ahmed), CEO του Life Foundation, προχωράει στην παράνομη ένωση των Συμβιωτικών με ανθρώπους. Το σχέδιο του είναι η δημιουργία μίας νέας μορφής ζωής, ανθρώπινης αλλά με εξωγήινες ιδιότητες, ώστε να μπορεί να επιβιώσει έξω από τη Γη. Εξαπατά φτωχούς και τους οδηγεί στο θάνατο τον έναν μετά τον άλλον.

Στη συνέχεια ο πρωταγωνιστής, ο Eddie Brock (Tom Hardy) έχει πιάσει πάτο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Έχει μόλις βγει από τη φυλακή, έχασε τη δουλειά του ως δημοσιογράφος -στην οποία μάλιστα ήταν πολύ επιτυχημένος- και η αρραβωνιαστικιά του Anne Weying (Michelle Williams) έληξε τη σχέση τους ενώ έχει ήδη προχωρήσει ερωτικά με κάποιον άλλον. Όλα αυτά εξαιτίας ενός λάθους του παρελθόντος που σχετίζεται με τον Carlton Drake.

Advertisements
Ad 14

Μια επιστήμονας που δουλεύει μαζί με τον Drake αποδοκιμάζει τις παράνομες τακτικές του. Καταφεύγει για βοήθεια στον Brock, εκείνος την ακολουθεί στο επιστημονικό εργαστήριο του Life Foundation όπου τελικά ένα Συμβιωτικό ενώνεται μαζί του. Η ένωση αυτών των εξωγήινων πλασμάτων με το ανθρώπινο ον αποδείχθηκε πολλάκις θανατηφόρα, αλλά όχι αυτή τη φορά.

Διαβάστε επίσης  5+1 δεύτεροι ρόλοι σε ξένες σειρές που έκλεψαν εντυπώσεις!

Το Συμβιωτικό αυτό φυσικά είναι ο Venom.  Το υπόλοιπο της ταινίας αφιερώνεται στη σχέση μεταξύ του Venom και του Brock, η οποία στο τέλος καταλήγει σε φιλία. Συμφωνούν να συνεργαστούν και να μείνουν ενωμένοι. Παράλληλα ο Drake ενώνεται με το Συμβιωτικό που είχε δραπετεύσει από την αρχή συνεχίζοντας το αδιανόητο σχέδιο του. Φυσικά ο Venom τον σταματά μετά από μία φαντασμαγορική μάχη.

Τι πήγε στραβά;

Ο Venom είναι ένας περίπλοκος χαρακτήρας. Είναι μία διπλή προσωπικότητα. O Brock είναι ένας καλός αλλά κάποιες φορές δειλός άνθρωπος και ο Venom έχει μια ζωώδη και ανεξέλεγκτη φύση. Η ταινία δεν κατάφερε να μας πείσει για τη σχέση τους αλλά ούτε και για τα κίνητρα τους. Υπήρχαν πολλά plot holes ενώ οι χαρακτήρες δεν ήταν ολοκληρωμένοι. Ο βασικός εχθρός του Venom είναι ο Spider man, ο οποίος δεν αναφέρθηκε ποτέ. Στα comics ο αφανισμός του Spider man είναι ίσως από τους πιο βασικούς λόγους ύπαρξης του Venom.

Οι σκηνές δράσης ήταν καλές, αλλά όχι τόσο φρικιαστικές όσο θα περιμέναμε από έναν villain όπως ο Venom. Η ταινία ήταν family friendly, πράγμα που περιόριζε πολύ τη φύση του χαρακτήρα. Αυτό έγινε βέβαια εσκεμμένα, ώστε να υπάρξει sequel με τον Spider man που είναι χαρακτήρας κατάλληλος για ανηλίκους.

Παράλληλα, το Marvel Cinematic Universe φημίζεται για το passive aggressive χιούμορ του, αλλά κυρίως για το πώς συνδέει αυτό το χιούμορ με τη δράση και την περιπέτεια. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει το Venom με την όχι και τόσο αστεία σχέση μεταξύ του Συμβιωτικού και του Brock. Τα οπτικά εφέ ήταν αξιέπαινα αν και κάποιες φορές υπερβολικά. Άλλωστε κανείς δε μπορεί να ξεπεράσει την απίστευτη δουλειά που έγινε στο Doctor Strange.

Διαβάστε επίσης  Aποκάλυψη Τώρα: ενα σκοτεινό ταξίδι στο Βιετνάμ

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,