Ο Εξορκιστής του Βατικανού: Holy Crowe

Ο Εξορκιστής του Βατικανού
Πηγή εικόνας: Outlook India

Ο Εξορκιστής του Βατικανού είναι μία υπερφυσική ταινία τρόμου, με σκηνοθέτη τον Julius Avery για το 2023. Η παραγωγή ξεκίνησε το 2022 όταν η Screen Gems, αγόρασε τα δικαιώματα της ιστορίας του Gabriel Amorth. Ο Ιταλός αρχιεξορκιστής του Βατικανού υπηρέτησε για σχεδόν 30 χρόνια τον “Ποντίφικα”, ενώ έγραψε μια σειρά βιβλίων για τις περιπέτειες του. Μάλιστα, σε μία δήλωση του ανέφερε ότι πήρε μέρος σε 170.000 εξορκισμούς και στην ταινία θα παρακολουθήσουμε δύο από αυτούς.

Σενάριο

Στην αρχή του Ο Εξορκιστής του Βατικανού βλέπουμε τον προσωπικό εξορκιστή του Πάπα, να βρίσκεται μπροστά στο δικαστήριο της Εκκλησίας. Συγκεκριμένα, ενέργησε σε ένα εξορκισμό χωρίς την έγκριση από τους ανώτερους, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μπελάδες. Αφού θα φύγει αηδιασμένος από την αντιμετώπιση του δικαστηρίου, θα μεταφερθεί στην Ισπανία για να αναλάβει μία υπόθεση. Μία οικογένεια από την Αμερική απέκτησε, σαν μοναδικό κληροδότημα, ένα ισπανικό αβαείο γεμάτο μυστήριο.

Δυστυχώς, ο μικρός Henry έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται παράξενα και μοιάζει να έχει κυριευτεί από έναν πολύ δυνατό δαίμονα. Ο πατέρας Gabriel θα αναλάβει τελικά την υπόθεση, μαζί με την βοήθεια του ανειδίκευτου πατέρα Esquibel. Αρχικά, ο εξορκισμός του μικρού Henry δεν θα πάει καλά, καθώς ο δαίμονας θα μάθει όλες τις αμαρτίες των εξορκιστών. Όμως, ο Gabriel θα βρει ένα πηγάδι με την σφραγίδα του Βατικανού, όπου εκεί θα ανακαλύψει μια τρομερή συνωμοσία. Τέλος, μετά από την απρόσμενη ανακάλυψη, θα έχει όλα τα όπλα για να πολεμήσει τον ισχυρό δαίμονα..

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Κακοί ταινιών που... αγαπήσαμε
Ad 14
Ο Εξορκιστής του Βατικανού
Πηγή εικόνας: The Conversation

Κριτική

Η παρουσία του αγαπημένου Russell Crowe στο Ο Εξορκιστής του Βατικανού είναι καθηλωτική. Mε άλλα λόγια, έχει τον απόλυτο έλεγχο του ρόλου και συνδυάζει αρκετά την σοβαρότητα με την διασκέδαση. Ακόμα, θα αντιμετωπίσει την αλαζονεία μαζί με τον παρελθόν του και θα μετατραπεί σε ένα σοβαρό χαρακτήρα, έτοιμο να δώσει και την ζωή του για να σώσει κάποιον. Η over the top φιγούρα του εξορκιστή που έχει πλάσει ο Αυστραλός σταρ, σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στους περισσότερους θεατές.

Από την άλλη πλευρά, η σκηνοθεσία της ταινίας σίγουρα είναι κατώτερη των προσδοκιών. Δηλαδή, jump scare σκηνές που δεν χρειάζονται και είναι προβλέψιμες, ενώ  σίγουρα έχουμε δει καλύτερες σκηνές σε ταινίες εξορκισμού. Ο Julius Avery επιστρατεύει κάθε πιθανό ή απίθανο κλισέ, για να τρομάξει τον κόσμο αλλά αποτυγχάνει. Το μόνο που ίσως αξίζει είναι η μουσική επένδυση από τον Jed Kurzel, που οι μελωδίες του πάντα παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Να την δω;

Η νέα ταινία του Julius Avery δυστυχώς δεν θα καταφέρει να κερδίσει, τους λάτρεις των ταινιών τρόμου ιδιαίτερα. Προφανώς δεν περιμένει κανείς ένα νέο The Exorcist, όπως αυτόν του 1973, αλλά τουλάχιστον κάτι αξιοπρεπές. Μόνο ο Russell Crowe πιστεύω ότι ξεχωρίζει από αυτήν την μετριότητα. Οπότε για τους φίλους των horror movies καλύτερα να ψάξουν κάτι άλλο, που αποτυπώνουν με μεγαλύτερο τρόμο όμοιες καταστάσεις..

 

Ταινίες, ταινίες και πάλι ταινίες. Μόνος ή με παρέα. Από κωμωδία μέχρι σπλατεριά. Αγαπημένος ηθοποιός Denzel Washington. Αγαπημένη ταινία Μan on fire. Αγαπημένη ατάκα “What we do in life echoes in eternity.” – Maximus, “Gladiator”.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τεχνητοί μύες με ενσωματωμένες δομές διακλάδωσης μπορούν να ελέγξουν την πολύπλοκη κίνηση

Η δημιουργία ρομπότ για την ασφαλή βοήθεια των θυμάτων καταστροφών
bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το