O Γκάι Ρίτσι επιστρέφει με τον Βασιλιά Αρθούρο!

8 Φεβρουαρίου 2017

Μετά τις ταινίες «Sherlock Holmes» και την ταινία retro κατασκοπίας «The Man from U.N.C.L.E.», ο Γκάι Ρίτσι καταπιάνεται με έναν ακόμη θρύλο της βρετανικής κουλτούρας, τον Βασιλιά Αρθούρο, σε μια ιστορία που το έπος του Αρθούρου θα συναντήσει το στιλ του Lock Stock and Two Smoking Barrels.

Βασιλιά Αρθούρο

Ο Γκάι Ρίτσι προσπαθεί να αλλάξει λίγο την εικόνα που έχουμε για τον Βασιλιά Αρθούρο και να τον κάνει λίγο πιο κακό και badass χαρακτήρα και από ότι φαίνεται ο Τσάρλι Χάναμ είναι ο κατάλληλος για τον ρόλο αυτό, αν αναλογιστεί κανείς και την εικόνα που είχε φτιάξει ως μοτοσυκλετιστής «χαρλεάς» στο «Sons of Anarchy».  Δίπλα του πρωταγωνιστούν οι Άστριντ Μπερζές-Φρίσμπι, ο υποψήφιος για Όσκαρ, Τζίμον Χούνσου, ο Έινταν Γκίλεν, ο υποψήφιος για Όσκαρ, Τζουντ Λο και ο Έρικ Μπάνα.

«Νομίζω ότι το πρόβλημα με τις περισσότερες ταινίες για τον βασιλιά Αρθούρο είναι ότι προσπαθούσαν να τον δείξουν ως καλό και ανιαρό» δήλωνε ο πρωταγωνιστής Τσάρλι Χάναμ πριν από έναν περίπου χρόνο, όταν η ταινία βρισκόταν ακόμα στο στάδιο των γυρισμάτων. «Δυστυχώς, τέτοιοι χαρακτήρες δεν είναι πολύ ενδιαφέροντες να τους παρακολουθείς. Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ ήταν ο λιγότερο ενδιαφέρων ήρωας στον “Πόλεμο των Άστρων”, γιατί ήταν ο καλός. Οι καλοί είναι βαρετοί».

Advertising

Advertisements
Ad 14

Η αναφορά στον «Πόλεμο των Άστρων» φυσικά δεν ήταν τυχαία. Τόσο ο Γκάι Ρίτσι, όσο και η Warner Bros βλέπουν την πρώτη ταινία σαν την αρχή μιας saga για τους Ιππότες της Στρογγυλής τραπέζης και το «King Arthur» σαν ένα origin story του κεντρικού του ήρωα.

Βασιλιά Αρθούρο

Στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του ήρωα, θα γνωρίσουμε έναν ατίθασο νεαρό Αρθούρο, κυρίαρχο των δρόμων του Λοντόνιουμ με τη συμμορία του, ο οποίος αγνοεί τον σκοπό της ζωής του, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του. Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να ελέγχει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του.

Ο Ρίτσι σκηνοθετεί την ταινία από ένα σενάριο του ιδίου και των Τζόμπι Χάρολντ και Λάιονελ Γουίγκραμ, σε ιστορία του Τζόμπι Χάρολντ.

Advertising

Η ταινία αναμένεται στις 23 Μαρτίου 2017 από την Tanweer.

 

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Sorry, Baby: Όταν η ζωή συνεχίζεται

Σε κάθε κινηματογραφική σεζόν, υπάρχει μια ταινία που δεν προβάλλεται με τεράστια διαφημιστική καμπάνια, δεν…

Κινηματογράφος

Oι καλύτερες ταινίες του 2025 ως τώρα!

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στα μισά του 2025, αλλά οι πρεμιέρες κι οι νέες κυκλοφορίες …

Κινηματογράφος

La Piscine: Ο Alain Delon σε «βγάζει» από την καλοκαιρινή φαντασίωση

Σίγουρα έχεις ακούσει το όνομα «Alain Delon». Αν αγαπάς το παλιό σινεμά των 60s, έστω…

Κινηματογράφος

Γιατί τα Όσκαρ γίνονται όλο και πιο πολιτικοποιημένα;

Ανέκαθεν το δημοφιλέστερο κινηματογραφικό event, αυτό της κινηματογραφικής Ακαδημίας των Όσκαρ, τραβούσε όλα τα βλέμματα…

Κινηματογράφος

Μερικές ακόμα “Good for Her” ταινίες

Το “Good for Her” υποείδος ταινιών έχει συναντήσει ραγδαία ανάπτυξη και αποδοχή την τελευταία δεκαετία.…

Κινηματογράφος

All the President’s Men: Η περιέργεια της αλήθειας

Το All the President’s Men είναι μια αμερικανική βιογραφική πολιτική ταινία του 1976, σε σκηνοθεσία του…

Κινηματογράφος

Σινεμά με Θέα 2025 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το καλοκαίρι συνεχίζεται με “Σινεμά με Θέα 2025” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το απόλυτο σινεφιλικό…