Οικογενειακές ταινίες για όλα τα γούστα

Ο ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια είναι πολύ σημαντικός. Ιδιαίτερα, τη σημερινή εποχή που είναι περιορισμένος. Μέσα από αυτόν γεννιούνται ενδιαφέροντα, τα μέλη έρχονται πιο κοντά και δημιουργούνται όμορφες αναμνήσεις. Ο κινηματογράφος είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις αξιοποίησής του. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μια μορφή τέχνης, προκύπτουν θέματα συζήτησης και ταυτόχρονα μπορεί να είναι μια ευχάριστη ασχολία και για τους μεγαλύτερους.

Ωστόσο, η επιλογή ταινίας είναι μια διαδικασία από μόνη της. Οι προτιμήσεις, η διάθεση, η θεματολογία αλλά και η καταλληλότητα είναι μερικές μόνο από τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Ακόμη σκοπός είναι η ψυχαγωγία όλων των μελών. Έτσι, σε αυτή τη λίστα συγκεντρώθηκαν Οικογενειακές ταινίες για κάθε γούστο και ηλικία, που θα πυροδοτήσουν συζητήσεις, θα γεννήσουν ενδιαφέρονται και ίσως φυτέψουν σε μερικούς το μικρόβιο του σινεφίλ.

«Harry Potter» (2001)

Οικογενειακές ταινίες
Πηγή εικόνας: imdb.com

Ας ξεκινήσουμε από τις βασικές οικογενειακές ταινίες. Κλασική αξία. Ανεξαρτήτου ηλικίας οι συγκεκριμένες ταινίες είναι η εύκολη λύση για όλες τις περιστάσεις. Οι πιο τυχεροί είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν με τις συγκεκριμένες ταινίες, παρακολουθώντας τες όσο κυκλοφορούσαν. Πλέον μπορείτε να ξεκινήσετε με τις πρώτες ταινίες όσο τα παιδιά σας είναι μικρότερα και καθώς μεγαλώνουν να συνεχίσετε με τις υπόλοιπες.

Advertisements
Ad 14

«I Am Sam» (2001)

Οικογενειακές ταινίες
Πηγή εικόνας: microsoft.com

Ίσως, όχι από τις καταλληλότερες οικογενειακές ταινίες για ένα 5χρονο, αλλά σίγουρα μια για τη δύσκολη εποχή που το παιδί σας αποφεύγει τις κοινές δραστηριότητες, γιατί πλέον «δεν είναι  μωρό». Ο γονιός θα ταυτιστεί με τον αγώνα και την αγάπη του πρωταγωνιστή προς το παιδί του και τα νεότερα μέλη θα κατανοήσουν τι εστί γονιός και πόσες θυσίες είναι ικανός να κάνει για τα παιδιά του. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι θα χρειαστούν χαρτομάντιλα.

Διαβάστε επίσης  Η εργοθεραπεία στα παιδιά

«Coco» (2017)

Οικογενειακές ταινίες
Πηγή εικόνας: addingstories.com

Μια ιστορία για την καταδίωξη των ονείρων, την αξία της οικογένειας και την ομορφιά, μακρινών σε εμάς πολιτισμών. Αν ως γονιός έχετε υποστεί ατελείωτες ώρες animation απευθυνόμενα σε νεότερα κοινά και παρά τη θέλησή σας γνωρίζεται τους στοίχους όλων των τραγουδιών είναι πλήρως κατανοητό να μην ανυπομονείτε για μία ακόμη ταινία. Παρόλα αυτά το «Coco», όχι μόνο θα κερδίσει την προσοχή σας αλλά θα αγγίξει και τις ευαίσθητες χορδές  σας. Εξίσου καλές οικογενειακές ταινίες για τους ίδιους λόγους είναι και το «Incredibles 2»(2019) και το «Zootopia»(2016).

«E.T.: The Extra-Terestrial» (1982)

οικογένεια
Πηγή Εικόνας: www.imdb.com

Μια ταινία που όσο χρόνια και αν περάσουν, όσο και αν εξελιχθεί η τεχνολογία θα αποτελεί εμπειρία. Η τρυφερή αυτή ιστορία μιας αναπάντεχης φιλίας και η περιπέτεια των ατρόμητων, μικρών ηρώων της, θα ξυπνήσει τη νοσταλγία των παιδικών σας χρόνων και θα μαγέψει τους νεότερους. Μία από τις αγαπημένες οικογενειακές ταινίες, πασπαρτού σε κάθε περίσταση.

«Mrs. Doubtfire» (1993)

Οικογενειακές ταινίες
Πηγή εικόνας: musicboxtheatre.com

Μετά από τον επεισοδιακό χωρισμό τους, ο Daniel (Robin Williams)  αρνείται να εγκαταλείψει την κηδεμονία των παιδιών του. Στην προσπάθεια να αποδείξει την καταλληλότητά του ως γονιός, επιστρατεύει τις δεξιότητές του ως ηθοποιός και μεταμφιέζεται σε γυναίκα. Χωρίς να αποκαλυφθεί καταφέρνει να προσληφθεί από την πρώην του ως οικονόμος αποδεικνύοντας την αξία του. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που θα εκτιμηθεί από όλους.

«Hugo» (2011)

Πηγή εικόνας: collider.com

Όσο εξωπραγματικό και αν ακούγεται υπάρχουν και άλλες χριστουγεννιάτικες ταινίες, εκτός από το «Homo Alone» (1990). Από τον σκηνοθέτη των καλύτερων ιστοριών, τον Martin Scorsese έχουμε την ιστορία του  μικρού ορφανού Hugo, που ζει στους τοίχους του σταθμού τρένων, του Παρισιού. Η αναζήτηση ενός κλειδιού θα τον οδηγήσει σε νέες γνωριμίες και περιπέτειες  που θα του αλλάξουν τη ζωή. Από τις οικογενειακές ταινίες που θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τους μεγαλύτερους σινεφίλ, αλλά θα μαγέψει και τους πιο μικρούς.

Διαβάστε επίσης  Παραμύθια της ανέμης και ενήλικες

«The Blind Side» (2009)

Οικογενειακές ταινίες
Πηγή εικόνας: imdb.com

Άλλη μια safe επιλογή ταινίας—όπως, λέμε και στα ελληνικά— είναι αυτή που χάρισε το Oscar στη Sandra Bullock. Θέματα όπως, ο σχολικός εκφοβισμός, οι διακρίσεις, η σημαντικότητα της υιοθεσίας και της ανάγκης για αποδοχή, καθιστούν το «The Blind Side» μια πολύ καλή επιλογή για όλη την οικογένεια, ειδικά αν τα παιδιά σας βρίσκονται στην εφηβεία. Μάλιστα, αποτελεί και αληθινή ιστορία.

«The Jungle Book» (2016)

οικογένεια
Πηγή εικόνας: imdb.com

Η γνωστή και αγαπημένη ιστορία του Mowgli ειπωμένη μέσα από μια εξαιρετική ταινία είναι μια εξαιρετική πρόταση για οικογενειακές ταινίες, με μερικά από τα καλύτερα γραφικά που θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους. Αν και με μόλις έναν ηθοποιό, το «The Jungle Book» είναι ένα μαγικό παραμύθι για την ενηλικίωση, τη σοφία, το καλό και το κακό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод