«Fourth Man Out»: Η δύναμη της φιλίας ξεπερνά κάθε στερεότυπο

Το Fourth Man Out είναι μια κωμωδία του 2015 με πρωταγωνιστές τον Έβαν Τοντ στο ρόλο του Άνταμ και τους Πάρκερ Γιάνγκ, Κορντ Όβερστριτ και  Τζον Γκάμπρους, στους ρόλους των φίλων του Άνταμ,  Κρις, Νικ και ο Όρτου αντίστοιχα.

Ο Άνταμ, ένας εικοσιτετράχρονος μηχανικός αυτοκινήτων, αποφασίζει να αποκαλύψει στους τρεις καλύτερους του φίλους ότι είναι ομοφυλόφιλος την ημέρα των γενεθλίων του. Αυτό πυροδοτεί μια σειρά εξελίξεων, όπου οι φίλοι του προσπαθούν να αποδείξουν στους εαυτούς τους, αλλά και στον ίδιο ότι όλα θα παραμείνουν όπως ήταν. Οι αλλαγές όμως δεν αργούν να εμφανιστούν στον δεσμό τους, καθώς η παρέα απομακρύνεται, προκειμένου να τηρηθούν τα προσχήματα. Πιέζοντας τους εαυτούς τους οι τρεις φίλοι αποφασίζουν να στηρίξουν τον Άνταμ στην αναζήτηση συντρόφου, θέλοντας να μην χαλάσει η φιλιά τους. Και το παιχνίδι αρχίζει.

Η ταινία προβάλλει με υπερβολή και χιούμορ τις στερεοτυπικές αντιλήψεις της κοινωνίας για τα γκέι άτομα, δείχνοντας τον «περήφανο» ομοφυλόφιλο, που είναι παντρεμένος και το κρύβει από όλους, τον ομοφυλόφιλο που πιστεύει πως όλοι τον εχθρεύονται και τον ομοφυλόφιλο που ασχολείται με την τέχνη και φαντάζει σνομπ στα μάτια των πρωταγωνιστών. Ταυτόχρονα μαζί με όλα αυτά, ο Άνταμ έχει να αντιμετωπίσει και την οικογένεια του, που δεν γνωρίζει για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, αλλά έχουν αρχίσει να φαντάζονται πράγματα. Μέσα από τσακωμούς, παρεξηγήσεις, αμήχανες σιωπές, αλλά και πειράγματα, «χαβαλέ» και πλάκες, οι χαρακτήρες εξελίσσονται, μαθαίνουν να δέχονται τις διαφορές τους στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, χωρίς να είναι σίγουροι ότι αυτό είναι το σωστό.

Η ταινία μας δείχνει την αποδοχή και την απόρριψη που δέχεται ένα ομοφυλόφιλο άτομο, από την οικογένεια, τους φίλους, αλλά και τον περίγυρο. Μας διδάσκει το νόημα της φιλίας και τα μαθήματα ζωής που αυτή μας δίνει. Αν και μερικές φορές γίνεται υπερβολική και κλισέ, σε γενικές γραμμές είναι μια ευχάριστη ταινία που αξίζει να δεις, καθώς σε κάνει να ταυτιστείς με το καθημερινό προφίλ των χαρακτήρων και σε βάζει σε σκέψη για το πώς θα ήταν η ζωή σου σε αντίστοιχη φάση. Μας δείχνει πως βιώνει την εύρεση σεξουαλικού προσανατολισμού το άτομο και ταυτόχρονα πώς φαντάζεται ότι θα τον αντιμετωπίσουν οι γύρω του και τέλος την πραγματική αντιμετώπιση αυτών.

Διαβάστε επίσης  Kitbull: Μια ταινία της Pixar αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας

Η παραγωγή ανήκει στις εταιρίες Tait Productions και Moving Pictures με σενάριο του Aaron Danick και σκηνοθεσία του Andrew Nackman. Παρόλο που μιλάμε για μια μικρή παραγωγή, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, πράγμα που φαίνεται από τα βραβεία του κοινού ως καλύτερη δραματική ταινία στο Outfest και ως καλύτερη αφήγηση στο InsideOut LGBT Film Festival to 2015.

Ονομάζομαι Γιώργος Ντόζης, είμαι 23 ετών και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπουδάζω Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είμαι φανατικός βιβλιοφάγος και μεγάλος φαν του κινηματογράφου. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την μουσική, την μαγειρική και την γυμναστική, ενώ έχω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μεταφυσικά φαινόμενα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Επιστροφή στα θρανία λοιπόν!

Επιστροφή στα θρανία λοιπόν! Επιστροφή πίσω στα θρανία για μαθητές,
Νευρωνικό Δίκτυο

Νευρωνικά Δίκτυα: Επίδραση στην Τεχνητή και Φυσική Νοημοσύνη

, Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται από περίπου 100 δισεκατομμύρια νευρώνες