Η πανδημία… στην μεγάλη οθόνη: 2 ταινίες γύρω από αυτήν

Όταν η πανδημία «εισβάλει» στον κινηματογράφο, η μεγάλη οθόνη παίρνει απρόσμενη τροπή. Μια απρόσμενη πραγματικότητα που ήρθε για να μείνει.

Έχουν υπάρξει φιλμ που ασχολούνται με έναν ιό και τις συνέπειές του. Όμως οι παρακάτω ταινίες κινούνται σε διαφορετική διάθεση, τον… έρωτα εν μέσω πανδημίας. Η πρώτη κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου και η δεύτερη θα κάνει πρεμιέρα με την έλευση του νέου έτους. Πρόκειται για τo «Songbird» και το «Little Fish» -αντίστοιχα- που καλούνται να μας δείξουν μια νέα πραγματικότητα στα χρόνια της πανδημίας.

Songbird

πανδημία
Πηγή εικόνας: imdb.com

Η πανδημία του COVID- 23 ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια και ακόμη συνεχίζει να θερίζει. Η νέα τάξη πραγμάτων όμως δεν εμπόδισε τον Nico και τη Sara να ερωτευτούν. Λόγω των απαγορευτικών μέτρων, οι δύο νέοι δεν κατάφεραν ωστόσο να συναντηθούν από κοντά. O Michael Bay (παραγωγός) κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη του ταινία μέσα στην πανδημία, σε μια Αμερική που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα. Πρόκειται για ένα ρομαντικό δράμα σε σκηνοθεσία του Adam Mason (Into the Dark). Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Sofia Carson, K. J. Apa, Demi Moore και Alexandra Daddario. H ταινία γυρίστηκε σε 5 μόλις εβδομάδες μέσα στο καλοκαίρι και διατέθηκε σε streaming στις 11 Δεκέμβρη. Εκεί ωστόσο παρέμεινε για λίγες μόνο ώρες για ενοικίαση.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

Little Fish

πανδημία
Πηγή εικόνας: indiewire.com

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ταινία «Little Fish». Είναι ένα ρομαντικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας που θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Φλεβάρη του 2021 (ΗΠΑ). Η σκηνοθεσία είναι του Chad Hartigan και το σενάριο των Aja Gabel και Mattson Tomlin. Στην υπόθεση, η πανδημία του ΝΙΑ καλά κρατεί. Ο ΝΙΑ είναι ένας ιός που προκαλεί απώλεια μνήμης και νευρικούς κλονισμούς. Ο πρωταγωνιστής προσβάλλεται από τον ιό και με την αγαπημένη του πασχίζουν να επιβιώσουν στη βάρβαρη πραγματικότητα. Στην πανδημία του ΝΙΑ πρωταγωνιστούν ο Raul Castillo, η Olivia Cooke και ο Jack O’ Connell. Mια συμπαραγωγή ΗΠΑ και Καναδά που γυρίστηκε πριν την πανδημία του COVID- 19.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

Κατοικώ στη Δεσκάτη Γρεβενών. Είμαι 28 χρονών. Σπούδασα στο τμήμα ''Μεσογειακών Σπουδών'' με κατεύθυνση τη Γλωσσολογία στο πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος). Συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ''Διδασκαλία της Ελληνικής ως 2ης ΞΓ'' του πανεπιστημίου της Λευκωσίας (Κύπρος). Λατρεύω τη μουσική, τον κινηματογράφο και τον εθελοντισμό.

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Το φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros 2025 έρχεται!

Το Animasyros 2025, το διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων που έχει καθιερωθεί ως μία από τις…

Κινηματογράφος

The Way We Were (1973) – Αποχαιρετάμε τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και θυμόμαστε “τα καλύτερα του χρόνια”

Αποχαιρετάμε τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, έναν θρύλο του Κινηματογράφου με μια ταινία που σημάδεψε τις καρδιές…

Κινηματογράφος

Sympathy for Mr. Vengeance: Ο φαύλος κύκλος της εκδίκησης

Οι περισσότεροι γνωρίσαμε τον Park Chan-wook μέσα από το «Oldboy», την ταινία που σάρωσε διεθνώς…

Κινηματογράφος

Top 3 κινηματογραφικοί CGI χαρακτήρες με καρδιά

Όταν οι CGI χαρακτήρες παίρνουν “σάρκα και οστά”. Όσον αφορά τις κινηματογραφικές ερμηνείες, η τεχνολογία…

Κινηματογράφος

Weapons: Το πιο ανησυχητικό φιλμ της χρονιάς;

Ο Zach Cregger είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα ονόματα του αμερικανικού σινεμά τρόμου.…

Κινηματογράφος

Προφεστιβαλική εβδομάδα για το 38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Σε μια προφεστιβαλική εβδομάδα, από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2025, το 38o Πανόραμα…

Κινηματογράφος

Ριβιέρα: Η νέα coming of age ταινία του Ορφέα Περετζή

Αν παρακολουθείς τα κινηματογραφικά νέα, λογικά θα έχεις πέσει πάνω σε πόστερ της ταινίας «Ριβιέρα»,…