«The Dark Tower»: Ο Stephen King επιστέφει στη μεγάλη οθόνη

The Dark Tower

Το φετινό κινηματογραφικά συναρπαστικό Αύγουστο, άλλη μία περιπέτεια κάνει πρεμιέρα. Το « The Dark Tower » είναι η πολλά υποσχόμενη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Stephen King. Το μικρό καλάθι μας γέμισε με την ελπίδα, πως αυτή τη φορά, θα σεβαστούν το πολυδιαβασμένο έργο. Αρκετά ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσουμε τους Idris Elba και Matthew McConaughey που ξέρουμε και αγαπάμε.

Πιο συγκεκριμένα, το «The Dark Tower» αποτελεί μια σειρά μυθιστορημάτων φαντασίας, περιπέτειας και τρόμου, που απαρτίζεται από 8 βιβλία. Ακόμη, αρκετά είναι τα έργα του King που συνδέονται με το συγκεκριμένο σύμπαν, δανειζόμενα στοιχεία και χαρακτήρες. Ο Roland Deschain (Idris Elba) είναι ο τελευταίος επιζών μιας γενιάς ιπποτών, γνωστοί ως «Πιστολέρο» και προστάτης του Μαύρου Πύργου. Ο θρυλικός αυτός Πύργος αποτελεί το συνδετικό κρίκο που διατηρεί αυτόν και όλους τους «παράλληλους» κόσμους σε συνοχή. Εμπόδιο στο δρόμο του θα βρεθεί ο επονομαζόμενος «Άνδρας με τα Μαύρα» τον οποίο υποδύεται ο Matthew McConaughey.

Με το πρώτο βιβλίο να έχει κυκλοφορήσει ήδη από το 1982, οι πιστοί αναγνώστες πάντα, ονειρεύονταν αυτή την ταινία. Από το 2007, τα δικαιώματα των βιβλίων άλλαξαν χέρια κάμποσες φορές, καταλήγοντας τελικά, στη Sony. Καθυστερήσεις φαίνεται πως υπήρξαν και σε αυτή την περίπτωση με την πρεμιέρα να μεταφέρεται από τον Ιανουάριο του 2017 στον Αύγουστο, του ίδιου έτους. Οι λόγοι που επικαλέστηκαν οι παραγωγοί ήταν η καλύτερη προώθηση και η περαιτέρω επεξεργασίας της. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Nikolaj Arcel («The Girl with the Dragon Tattoo») ενώ, το σενάριο έχουν αναλάβει οι Akiva Goldsman («I Am  Legend») και Jeff Pinkner («The Amazing Spider-Man 2»).

Διαβάστε επίσης  Τραγουδιστές που έγιναν ηθοποιοί

Όπως κάθε κινηματογραφική μεταφορά μυθιστορήματος, έτσι και αυτή συνοδεύεται από μία σειρά ανησυχιών. Κύρια πηγή  είναι η επιλογή του Idris Elba για το ρόλο του Roland. Ειδικότερα, στα μυθιστορήματα γίνεται ξεκάθαρο πως ο χαρακτήρας είναι λευκός. Η εσκεμμένη αυτή αλλαγή εθνικότητας του κυρίως χαρακτήρα επιβεβαιώνει, από μέρους της παραγωγής, πως στόχος τους δεν είναι η πιστή μεταφορά του βιβλίου. Όμως, το καλά θεμελιωμένο σύμπαν του συγγραφέα παρέχει τη δυνατότητα υιοθέτησης ενός πιο ελεύθερου σεναρίου. Στην τελική, ελάχιστες μεταφορές κατάφεραν να ακολουθήσουν πιστά το πρωτότυπο υλικό, χωρίς αυτό να καθιστά τις υπόλοιπες, αποτυχημένες.

Από την άλλη, η επιλογή του McConaughey για το ρόλο του ανταγωνιστή ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς. Με την ανακοίνωση της συμμετοχής του στην ταινία είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως θα υποδυόταν τον Rolland. Παρ’ όλα αυτά, κάθε άλλο παρά απογοητευμένοι μπορούμε να δηλώσουμε γι’αυτή την ενδιαφέρουσα έκπληξη. Κατά έναν περίεργο τρόπο, ο χαρακτήρας του «Άνδρα με τα Μαύρα» ταίριαξε γάντι στο γοητευτικό ηθοποιό, που υποψιαζόμαστε πως θα μονοπωλήσει αρκετό από το ενδιαφέρον του κοινού.

Ένα ακόμη σημείο, που προκάλεσε ανησυχία ήταν η ανακοίνωση της διάρκειας της ταινίας. Όσο σύντομη και αν φαντάζει, δε θα ξεπερνά τα 95 λεπτά. Αυτή την απόφαση έσπευσε να υπερασπιστεί ο ίδιος ο King από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, υπενθυμίζοντας πως και το πρώτο βιβλίο της σειράς ήταν αρκετά σύντομο.

Το «The Dark Tower» αποτελεί το έργο ζωής ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς αυτής της γενιάς. Συνεπώς, οι αυξημένες απαιτήσεις των αναγνωστών είναι πλήρως κατανοητές. Κλείνοντας, αναμένουμε, αν όχι μια πιστή μεταφορά, σίγουρα μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια φαντασίας. Οπότε, καλό θα ήταν να επισκεφτούμε τις αίθουσες ως θεατές και όχι ως αναγνώστες.

Διαβάστε επίσης  The Suicide Squad: Το Magnum Opus του James Gunn

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Κίνα απαγορεύει την επίδειξη πλούτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πλούτος Τα social media
Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε