Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

The Nun 2: O δαίμονας Valak επιστρέφει

the nun 2
Πηγή εικόνας: usatoday.com

Τους θερινούς κινηματογράφους πρόλαβε η πρεμιέρα του The Nun 2 που πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Αποτελεί το sequel του «The Nun» (2018) και ανήκει στο σύμπαν του Conjuring.

Τη σκηνοθεσία του The Nun 2 έχει αναλάβει ο Michael Chaves ( The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It, 2021) κάτι που δε χαροποίησε ιδιαίτερα τους φανατικούς της σειράς ταινιών. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε ξανά την Taissa Farmiga (The Nun, 2018), τον Jonas Bloquet (Εκείνη, 2016) και φυσικά την Bonnie Aarons (The Nun, 2018). Το καστ συμπληρώνουν οι Storm Reid (Πτυχή στο Χρόνο, 2018) και Katelyn Rose Downey (Η Πριγκίπισσα, 2022).

the nun 2
Πηγή εικόνας: people.com

Υπόθεση

Βρισκόμαστε στη Γαλλία του 1956, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη μάχη και νίκη της Εκκλησίας ενάντια στον δαίμονα Valak. Ιερείς και μοναχές αρχίζουν να βρίσκουν βίαιο και ανεξήγητο θάνατο και το Βατικανό υποψιάζεται πως το κακό ζει και έχει επιστρέψει. Εντοπίζουν την Αδερφή Irene (Taissa Farmiga), τη μόνη που κατάφερε να νικήσει τη σατανική καλόγρια (Bonnie Aarons), και της ζητούν να ερευνήσει τους θανάτους. Με συντροφιά της μία ακόμη νεαρή μοναχή σε κρίση πίστης, την Debra (Storm Reid), θα οδηγηθούν σε ένα γαλλικό οικοτροφείο. Εκεί θα πρέπει να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που έκανε τον δαίμονα να επιστρέψει και να το αποκτήσουν πρώτες, πριν να είναι πολύ αργά.

the nun 2
Πηγή εικόνας: ew.com

Κριτική

Δεν μπορώ να πω πως είμαι φαν αυτού του σύμπαντος αλλά παρόλα αυτά κάθε φορά που θα βγει κάποια ταινία από αυτές θα τη δω. Πέρα από το πρώτο «The Conjuring» (2013), όλα τα υπόλοιπα μου φάνηκαν μέτρια. Και αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του The Nun 2. Δε θα πω ψέματα, το «The Nun» του 2018 ούτε που το θυμάμαι. Καλά που έβαλαν κάποια flashbacks στο 2ο και έκανα τις συνδέσεις! Η τοποθεσία των γυρισμάτων ήταν αρκετά ατμοσφαιρική, σκοτεινή και ο σκηνοθέτης έπαιζε πολύ με τις σκιές και τους φωτισμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει αρκετά jump scares. Τα εφέ ήταν επίσης πολύ καλά, ειδική μνεία στη σκηνή με το κιόσκι των περιοδικών όπου σχηματίζουν τη μορφή της καλόγριας. Δεν είναι spoiler, υπάρχει και στο trailer!

Αυτά ήταν τα μόνα θετικά της ταινίας γιατί κατά τα άλλα, ούτε κανένα ευφάνταστο σενάριο είχε, ούτε βρήκα κάτι που να αιτιολογεί το sequel. Την καλόγρια δε, που την έχανες που την έβρισκες, ήταν σχεδόν πάντα παρούσα στις περισσότερες σκηνές! Οπότε από ένα σημείο και μετά δε σου έκανε καμία αίσθηση γιατί την είχες συνηθίσει. Τέλος, κάτι που εγώ βρήκα ενοχλητικό, ήταν οι κραυγές των πρωταγωνιστών. Δεν ξέρω γιατί και ούτε το έχω πάθει ξανά, αλλά σε σημεία ήταν λες και έβλεπα κάποιο από τα «Scary Movie»! Μου φάνηκαν εξαιρετικά υπερβολικές και αστείες!

Βαθμολογία: 2/5

Δείτε το trailer του The Nun 2 εδώ:

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου δίχως ταινίες! Και επειδή μάλλον δεν έφτανε μόνο να τις βλέπω, αποφάσισα να γράφω κιόλας γι'αυτές.

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Καποδίστριας (2025): Το έθνος ενώθηκε διχασμένο

  Αν τα Χριστούγεννα του 2025 είχαν όνομα θα ήταν Καποδίστριας – μια ταινία που δεν…

Κινηματογράφος

Αφρικανικό Σινεμά – 10 ταινίες για να το γνωρίσεις

Αν θέλει κανείς να μιλά σοβαρά για παγκόσμιο σινεμά, η γνωριμία με το αφρικανικό σινεμά…

Κινηματογράφος

Warfare: H ωμή καταγραφή της μάχης

Στο Warfare ο πόλεμος εμφανίζεται ως συνεχής κατάσταση έντασης, ο πόνος  είναι καθημερινή συνθήκη και…

Κινηματογράφος

Wake Up Dead Man – Η καλύτερη Knives Out ταινία

Με το Wake Up Dead Man – την τρίτη ταινία στο σύμπαν των Knives Out…

Κινηματογράφος

Nuremberg (2025) – Μία μονομαχία μυαλών

Το Nuremberg είναι μία αμερικανική ψυχολογική ιστορική ταινία του 2025, σε σενάριο, συμπαραγωγή και σκηνοθεσία…

Κινηματογράφος

Ο Παρθένος Ετών 40 σπάει τα ταμπού της «αρρενωπότητας»

Πίσω από τη βιτρίνα της κάφρικης «αντρικής» κωμωδίας, κρύβεται μια ευαισθησία και μια αλήθεια που…

Κινηματογράφος

Γιατί το Die, My Love κουράζει;

Το Die, My Love είναι μια ταινία έντονα συναισθηματική, αλλά και εξαιρετικά κουραστική, που δοκιμάζει…