Αθήνα: Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Αθήνα: Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Αθήνα: Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Η πιο γλυκιά γωνία της Αθήνας βρίσκεται στου Ψυρρή, στην πλατεία Ηρώων. Μοναδικά γλυκά παρασκευάζονται στο μαγαζί της Νάνσυ Κατσικάρη, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας, αφού καθημερινά είναι γεμάτο από κόσμο που απολαμβάνει τα νόστιμα γλυκά.

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Αυτό το γλυκοπωλείο, όπως το αποκαλούν οι ιδιοκτήτες του, άνοιξε το 2014. Το μαγαζί μοιάζει να είναι βγαλμένο από το παρελθόν όταν οι νέοι έβγαιναν βόλτα για να απολαύσουν ένα γλυκό. Βέβαια, στο Σερμπετόσπιτο η Νάνσυ και ο σύζυγός της, ο Σεραφείμ, υποδέχονται τους πελάτες διάφορων ηλικιών με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Αθήνα: Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Advertisements
Ad 14

Η Νάνσυ είναι μια αυτοδίδακτη μαγείρισσα που έμαθε την τέχνη των γλυκών από την Πολίτισσα γιαγιά της. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακό στην Ιστορία της τέχνης στην Ιταλία. Εκεί γνώρισε τον Σεραφείμ , που τότε ασχολούταν  με την εστίαση. Έτσι συνδύασαν το επιχειρηματικό δαιμόνιο του ενός με τη  δημιουργικότητά του άλλου και δημιούργησαν το Σερμπετόσπιτο.

Αθήνα: Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Τα γλυκά

Τα γλυκά που δημιουργεί η Νάνσυ εκτός από μοναδική γεύση, σερβίρονται σε χορταστικές μερίδες και έχουν, πραγματικά, εκπληκτικές τιμές. Υπάρχουν δύο κατηγορίες γλυκών: τα σοκολατένια και τα σιροπιαστά. Και φυσικά ξεπροβάλλουν μπροστά σου αμέσως μόλις μπεις στο Σερμπετόσπιτο! Το ψυγείο – προθήκη του πανέμορφου Γλυκοπωλείου κλέβει την παράσταση με το «χαίρετε», καθώς τα ταχτοποιημένα ταψάκια με τα ολόφρεσκα γλυκίσματα φωνάζουν «είμαι σπιτικό» από μακριά.

Διαβάστε επίσης  Po'Boys: Ταξίδι στον αμερικανικό Νότο

Αθήνα: Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Οι καλύτερες πρώτες ύλες ενώνονται από την Νάνσυ και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. «Το γλυκό της αγάπης», το καζάν ντιπί, το κιουνεφέ είναι μόνο μερικά από τα γλυκά που παρασκευάζει η Νάνσυ στο μαγαζί της. Κι οι τιμές ξεκινούν από 4 ευρώ! Επίσης, όλα αυτά τα γλυκά μπορείς να τα συνοδεύσεις με παγωτό. Δυστυχώς, δεν διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις παγωτού, αλλά υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό. Η Νάνσυ θεωρεί πως όλα τα γλυκά της συνοδεύονται καλύτερα με παγωτό καϊμάκι, το οποίο είναι εκπληκτικό.

Τι άλλο έχει εκτός από γλυκά;

Στο Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ μπορείς να απολαύσεις το γλυκό σου μαζί με έναν καφέ. Στον κατάλογο, ωστόσο, βρίσκεις και ποτά. Νοστιμότατες είναι ακόμα και οι καραμελίτσες που σου αφήνουν στο τραπέζι οι σερβιτόροι, οι οποίες είναι με μαστίχα.

Αθήνα: Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μεγαλωμένη στην Πάτρα. Ο αθλητισμός, η ζωγραφική, η μουσική κι η αγάπη για τα ταξίδια (κάθε είδους) καταλαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο μου. Προτιμώ να περιβάλλομαι από ανθρώπους με προσωπικότητα, ειλικρίνεια και αυθεντικότητα! Χαρακτηριστική μου φράση "Homo homini lupus".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν