Η σύγκριση θα έλεγε κανείς ανάμεσα στα μεγάλα νυχτερινά κέντρα και τα μικρά «μαγαζάκια» αρκετές φορές μοιάζει μάλλον άνιση. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και αυτό διότι καθεμία από τις δύο επιλογές έχει το δικό της κοινό.
Το σημερινό μου άρθρο στο Maxmag.gr θα είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Ύστερα λοιπόν από αρκετή σκέψη θα σας παραθέσουμε σήμερα την διαφορά μεταξύ του ”μεγάλου” και του ”μικρού” σε θέματα κόσμου, ποιότητας και προτιμήσης με βάση την ψυχολογική και την κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κάθε άτομο.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Νυχτερινά κέντρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.
Κατά βάση πρόκειται για έναν χώρο που προσελκύει λιγότερους φοιτητές συγκριτικά με την δεύτερη κατηγορία. Προσφέρει σαφέστατα καλύτερη ποιότητα αλκόολ και ο χώρος γενικότερα είναι σαφώς πιο κυριλέ και γκλάμουρ διακοσμημένος. Τα συγκεκριμένα μαγαζιά τα προτιμάνε κυρίως ηλικίες από 25 και άνω, υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, λόγω άνεσης κατά κύριο λόγο. Είναι αλήθεια εξάλλου ότι από ένα σημείο και έπειτα δεν αντέχεις άλλο την ανάσα του οποιουδήποτε στην πλάτη σου με την ίδια άνεση, οπότε και λόγω πιθανής οικονομικής ανεξαρτησίας θα επιλέξεις να περάσεις το βράδυ σου σε έναν καναπέ παρά σε έναν γεμάτο κόσμο, στριμωγμένο, χώρο.
Σχετικά με τα μικρότερα μαγαζιά
Σε αντίθεση με τα παραπάνω τα μικρότερα μαγαζιά απευθύνονται κυρίως και σε μικρότερες ηλικίες. Το λεγόμενο μαγαζί «τρύπα» είναι εύκολο να το αντέξει ο φοιτητής για παράδειγμα και αυτό διότι δεν τον ενδιαφέρει τόσο η άνεση, όσο ο πανικός και το χάος.
Παράλληλα η επιλογή του μαγαζιού σαφέστατα επηρεάζεται και από την προσωπική κατάσταση του κάθε ατόμου. Είναι ξεκάθαρο ότι όταν είσαι «ελεύθερος/η και ωραίος/α» δεν θα διστάσεις να προτιμήσεις το λιγότερο κυριλέ μαγαζί, το οποίο όμως σου προσφέρει κατά κάποιον τρόπο πολύ κοντινή επαφή με τους υπόλοιπους πελάτες τους. Σκεφτείτε το και εσείς. Όλος αυτός ο χαμός που επικρατεί σε έναν στενό σχετικά χώρο, αυτόματα δημιουργεί μεγαλύτερες πιθανότητες για επαφή με το αντίθετο φύλλο.
Την παραπάνω άποψη υιοθετώ και εγώ σε απόλυτο σχεδόν βαθμό. Σε περίπτωση «σχέσης» στην ζωή μου η άνεση και όχι το «μπάχαλο» είναι το πάν. Σε περίπτωση όμως «ελευθερίας» η έννοια του «χαλαρά» περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός λοιπόν ότι θα βγεί κανείς Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο ακόμα καλύτερα και θα συναντήσει σε τόσο διαφορετικά μαγαζιά αρκετό σχετικά κόσμο. Οφείλεται στο ότι υπάρχουν τόσα διαφορετικά άτομα με τόσες διαφορετικές καταστάσεις να επικρατούν στη ζωή τους.
Η τελευταία παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή της εξόδου σου το βράδυ είναι πολλές φορές και η οικονομική κατάσταση. Είναι ξεκάθαρο θα έλεγε κανείς, ότι το «μεγάλο» απαιτεί κατά βάση και μεγάλο πορτοφόλι ενώ το «μικρό» όχι στον ίδιο βαθμό. Ωστόσο αυτό είναι ίσως και το τελευταίο που θα σκεφτεί ο οποιοσδήποτε αφού η διασκέδαση έρχεται θα λέγαμε στο επίκεντρο.
Επίλογος:
Με βάση όλα τα παραπάνω κατέληξα σε ένα συμπέρασμα αναφορικά με τις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Είναι δεδομένο θεωρώ ότι η διασκέδαση σου δημιουργεί επαφές με άλλους ανθρώπους. Όσο φίλος και να είσαι με κάποιον αν έχετε διαφορετικά γούστα σχετικά με το κομμάτι για παράδειγμα της βραδινής εξόδου, διότι πολύ απλά βρισκόσαστε σε διαφορετική φάση στη ζωή σας, τότε δεν είναι καθόλου απίθανο, αλλά μάλιστα το πιθανότερο να χαθείτε.
Η δική μου άποψη
Το καλύτερο για μένα θα μπορούσα να πώ ότι είναι ένα μαγαζί ούτε μεγάλο ούτε όμως και μικρό. Στα τεράστια χάνομαι, στα πολύ μικρά πνίγομαι.