Αθήνα: τα καλύτερα φαλάφελ

Τα καλύτερα φαλαφελ-άδικα της Αθήνας

Το φαλάφελ πλέον αποτελούν μία «μόδα» και πολλοί έχουν αντικαταστήσει το σουβλάκι με αυτό. Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα fast food με καταγωγή από την Μέση Ανατολή φτάνοντας μέχρι και την αρχαία Αίγυπτο. Αποτελείται από ρεβίθια, με κάποιες πιο σύγχρονες συνταγές να θέλουν το φαλάφελ φτιαγμένο και από φάβα ή κουκιά μαζί με ρεβίθια. Όπως κάθε συνταγή από τη Μέση Ανατολή, έτσι και αυτή των φαλάφελ περιλαμβάνει πλήθος μπαχαρικών και βοτάνων. Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα «φαλαφελ-άδικα» της Αθήνας.

Falafel Mojammad Ali

Είναι το πιο φθηνό και βρίσκεται στην πλατεία Βάθης. Πρόκειται για ένα χορταστικό φαλάφελ σε αραβική πίτα, που περιέχει λάχανο, καρότο, ντομάτα, πατάτες και σάλτσα ταχίνι, σκόρδο ή καυτερή. Κοστίζει μόλις 1 ευρώ και είναι η αυθεντική συνταγή.

Η αυλή του Πέτρου

Το μαγαζί αυτό εκ πρώτης όψεως δεν σου «γεμίζει» το μάτι. Βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Μεταξουργείου, την οδό Λεωνίδου. Το φαλάφελ που έχει είναι πολύ νόστιμο, τυλιγμένο κι αυτό σε αραβική πίτα μαζί με άλλα υλικά. Ο ιδιοκτήτης είναι από τη Ρουμανία, αλλά το φαλάφελ που φτιάχνει είναι μοναδικό. Διαθέτει και αυλή με ξύλινα παγκάκια. Ωστόσο, δεν θα βρεις μόνο φαλάφελ εκεί. Μπορείς να φας κοτομπουκιές, μπουρίτο με κοτόπουλο, κεφτεδάκια κλπ. Και όλα αυτά σε πολύ καλές τιμές. Το φαλάφελ του, για παράδειγμα, κοστίζει 2,5 ευρώ.

Advertisements
Ad 14

Falafellas

Όποτε περνάω από το συγκεκριμένο μαγαζί της Αιόλου, πάντα μία τεράστια ουρά κλείνει τον δρόμο. Πρόκειται για το μαγαζί που έκανε γνωστή την μόδα των φαλάφελ. Η δική του εκδοχή φαλάφελ περιλαμβάνει ταχίνι, αγγούρι, μελιτζάνα και σος σε μικρή ή μεγάλη εκδοχή. Το μικρό φαλάφελ κοστίζει 2,80 ευρώ, ενώ το μεγάλο 3,80 ευρώ.

Διαβάστε επίσης  Τα 10 καλύτερα εστιατόρια στην Ελευσίνα για ένα αξέχαστο γεύμα!

Not just falafel

Άλλη μία γωνιά της μέσης Ανατολής τοποθετείται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ρόμβης. Εκτός από το κλασικό φαλάφελ, στο μαγαζί υπάρχει και ένα άλλο φαλάφελ με χούμους και αγγούρι. Οι τιμές κυμαίνονται από 3 μέχρι 3,5 ευρώ.

Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μεγαλωμένη στην Πάτρα. Ο αθλητισμός, η ζωγραφική, η μουσική κι η αγάπη για τα ταξίδια (κάθε είδους) καταλαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο μου. Προτιμώ να περιβάλλομαι από ανθρώπους με προσωπικότητα, ειλικρίνεια και αυθεντικότητα! Χαρακτηριστική μου φράση "Homo homini lupus".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Psychic

«The Psychic»: Ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ στα μονοπάτια του «gore»

Στην εισαγωγική σκηνή του «Psychic» βρισκόμαστε στο 1959, κάπου στην
Joy Division

Μάντσεστερ: H μέλισσα, η μουσική και το ποδόσφαιρο

Αν πάει κάπου το μυαλό μας όταν μας μιλούν για