Θεσσαλονίκη: 7+1 σημεία για τα γιορτινά γλυκά σου

Its almost the most wonderful time of the year, όπως λέμε και στο χωριό μου. Ναι ναι λοιπόν ήρθαν τα Χριστούγεννα. Τι αγαπάμε όλοι πολύ τα Χριστούγεννα;! Τα γλυκά, τα λαχταριστά γιορτινά γλυκάκια. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες κάνουν «πάρτι» αυτήν την εποχή στα ζαχαροπλαστεία. Εγώ είμαι εδώ για να σου προτείνω 7+1 ζαχαροπλαστεία για να προμηθευτείς τα αγαπημένα σου γλυκά. Αφού πάρεις το καφεδάκι σου σε ένα από τα πέντε πιο πρωτότυπα take away cafe. Θα επισκεφθείς τα ζαχαροπλαστεία που θα σου προτείνω για να προμηθευτείς τα λαχταριστά γιορτινά γλυκάκια σου.

Μίλτος

Τα ζαχαροπλαστεία Μίλτος είναι ευρέως γνωστά σε εμάς που ζούμε και κυκλοφορούμε στην πόλη, μας φτιάχνουν γλυκά από το 1976 και θα τα βρεις σε πολλά σημεία στην πόλη. Η εποχή των Χριστουγέννων είναι το δυνατό τους σημείο καθώς θα απολαύσεις πολύ ωραία και λαχταριστά γιορτινά γλυκά. Γευστικά μελομακάρονα σκέτα και με επικάλυψη σοκολάτας και φρέσκοι κουραμπιέδες σε περιμένουν να τους απολαύσεις  και να μπεις στο κλίμα των Χριστουγέννων. Θα βρεις και άλλες πολλές χριστουγεννιάτικες γλυκές λιχουδιές όπως με επικάλυψη σοκολάτας, χριστουγεννιάτικα μπισκότα, σοκολατένιες καμπάνες. Τέλος, θα βρεις πολλές συσκευασίες δώρου ώστε να προσφέρεις στα αγαπημένα σου άτομα ωραία γλυκάκια.

Πηγή: Facebook page του καταστήματος

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Τσιμισκή 82, Θεσσαλονίκη ( Τα ζαχαροπλαστεία υπάρχουν και σε άλλα σημεία στην πόλη, τσέκαρε το link)

Μίλτος

Τερκενλής

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μου φυσικά ο Τερκενλής, καθώς είναι ένα από τα παλιότερα ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη. Στο Τερκενλή λοιπόν θα βρεις τα γιορτινά σου γλυκάκια και θα τα λατρέψεις. Θα έχεις την ευκαιρία να προμηθευτείς λαχταριστά μελομακάρονα σκέτα ή με επικάλυψη σοκολάτας και λευκής σοκολάτας, κουραμπιέδες και λαχταριστές βασιλόπιτες. Φυσικά θα βρεις και πολλές συσκευασίες δώρου για να προσφέρεις στις επισκέψεις σου λόγω γιορτών.

Διαβάστε επίσης  Στο Όπως Παλιά, για τους καλύτερους μεζέδες στο Κουκάκι
Πηγή: Facebook page του καταστήματος

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Τσιμισκή 30 & Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη ( Τα ζαχαροπλαστεία υπάρχουν και σε άλλα σημεία στην πόλη, τσέκαρε το link)

Τερκενλής

Παπασωτηρίου

Λαχταριστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε περιμένουν σε ένα από τα πιο τέλεια ζαχαροπλαστεία της πόλης, στον Παπασωτηρίου. Μη ξεχάσεις λοιπόν να επισκεφθείς το ζαχαροπλαστείο για να προμηθευτείς τα γιορτινά γλυκάκια για περάσεις όμορφες και γλύκες γιορτές. Φυσικά, θα βρεις την παραδοσιακή βασιλόπιτα και πολλές επιλογές για δώρο, για τις επισκέψεις σου.

Πηγή: Facebook page του καταστήματος

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Αντωνίου Τρίτση 100, Εύοσμος

Παπασωτηρίου

Ζαχαροπλαστείο Αβέρωφ

Τα παραδοσιακά γλυκά των γιορτών μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε περιμένουν να τα προμηθευτείς και να τα απολαύσεις στο ζαχαροπλαστείο Αβέρωφ. Ένα από τα πιο παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία της πόλης σε περιμένει να σου γλυκάνει ακόμα περισσότερο αυτές τις «γλυκές» και γιορτινές ημέρες. Φυσικά θα βρεις πολλές επιλογές σε συσκευασίες δώρου για να προσφέρεις στους αγαπημένους σου ανθρώπους, καθώς αυτό είναι και το νόημα και τι καλύτερο από το να «γλυκάνεις» τους ανθρώπους σου με ωραία και λαχταριστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Πηγή: tsig.gr

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 11, Θεσσαλονίκη

Ζαχαροπλαστείο Αβέρωφ

Αρτοζαχαροπλαστείο «Τζίνος»

Ήρθε η ώρα να σου προτείνω ένα από τα δικά μου αγαπημένα ζαχαροπλαστεία, το Αρτοζαχαροπλαστείο «Τζίνος», ένα πολύ ωραίο ζαχαροπλαστείο, στο οποίο θα έχεις την ευκαιρία να προμηθευτείς τα γιορτινά γλυκά σου. Μελομακάρονα σκέτα και με επικάλυψη σοκολάτας, κουραμπιέδες και πολλές βασιλόπιτες σε περιμένουν να τα απολαύσεις συνοδεύοντας τις γιορτές σου με τον πιο γλυκό τρόπο. Φυσικά, δεν λείπουν από το κατάστημα οι συσκευασίες δώρου για τις επισκέψεις σου.

γιορτινά γλυκά
Πηγή: Facebook page του καταστήματος

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Βιζύης 12, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Αρτοζαχαροπλαστείο «Τζίνος»

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: 3ο Φεστιβάλ Φαντασίας «Fantasmagoria»

Σαν Πετιμέζι

Λαχταριστά και γευστικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες θα βρεις σε ένα από τα αγαπημένα μου ζαχαροπλαστεία στην πόλη, το Σαν Πετιμέζι. Τα μελομακάρονα ιδίως είναι απλά συγκλονιστικά νόστιμα τόσο τα σκέτα όσο και αυτά που έχουν επικάλυψη σοκολάτας. Θα έχεις την ευκαιρία να απολάυσεις τα αγαπημένα σου γιορτινά γλυκά συνδυάζοντας τα βέβαια με την παραδοσιακή και καθιερωμένη βασιλόπιτα. Θα βρεις φυσικά και πολύ ωραίες συσκευασίες δώρου για να προσφέρεις στις επισκέψεις σου καθώς είναι ωραίο τέτοιες μέρες να προσφέρουμε νόστιμα γλυκά στους κοντινούς μας ανθρώπους.

γιορτινά γλυκά
Πηγή: Facebook page του καταστήματος

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Στρατηγού Μακρυγιάννη 70, Άνω Ηλιούπολη, Θεσσαλονίκη ( Τα ζαχαροπλαστεία υπάρχουν και σε άλλα σημεία στην πόλη, τσέκαρε το link)

Σαν Πετιμέζι

 Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης μετρούν 100 χρόνια στην ζαχαροπλαστική και όλα αυτά τα χρόνια μας ταξιδεύουν στην Μικρά Ασία, καθώς οι ρίζες και οι γεύσεις προέρχονται από εκεί. Πως γίνεται λοιπόν να μην εμπιστευθείς αυτούς τους ανθρώπους για να προμηθευτείς τα γιορτινά γλυκά σου. Λαχταριστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά σε περιμένουν να τα απολαύσεις και να «γλυκάνεις» ακόμη περισσότερο τις γιορτινές αυτές ημέρες.

γιορτινά γλυκά
Πηγή: Facebook page του καταστήματος

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Παύλου Μελά 7 & Μητροπόλεως  119, Θεσσαλονίκη

Ζαχαροπλαστείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Blé

Τέλος, θα σε πάω σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στο Blé θα ανακαλύψεις νόστιμα μελομακάρονα και λαχταριστούς κουραμπιέδες. Σκέτα μελομακάρονα, μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας και κουραμπιέδες σε περιμένουν να τους απολαύσεις. Θα βρεις τα αγαπημένα σου γιορτινά γλυκά και φυσικά την παραδοσιακή βασιλόπιτα σε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ζαχαροπλαστεία της πόλης. Θα βρεις εννοείται και πολλές επιλογές σε συσκευασίες δώρου για να προσφέρεις.

Διαβάστε επίσης  MS Roof Garden, ο νέος ταρατσάτος προορισμός
γιορτινά γλυκά
Πηγή: Facebook page του καταστήματος

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Αγίας Σοφίας 19, Θεσσαλονίκη

Blé

Χαρούμενα Χριστούγεννα αγαπημένοι μου!

Από εδώ η Κλημεντίνη, έχει τελειώσει τις σπουδές της στην δημοσιογραφία και ευελπιστεί να ακολουθήσει αυτό επάγγελμα, της αρέσει πολύ η πόλη που ζει (Θεσσαλονίκη) και για αυτό γράφει για αυτήν!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος
Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που