
Σε ποιον δεν αρέσει το καλοκαίρι; Ήλιος, θάλασσα, ελαφρύ ντύσιμο και παγωτό. Κυρίως αυτό το τελευταίο, σε όλες τις γεύσεις, σε κάθε χρώμα και μέγεθος! Κυπελλάκι, χωνάκι και ξυλάκι, το παγωτό δίνει το σήμα πως το καλοκαίρι έφτασε, και οι γευστικοί μας κάλυκες επιθυμούν να απολαύσουν αυτό το γλυκό έδεσμα. Πώς όμως θα φτιάξουμε μόνοι μας εύκολα και οικονομικά σπιτικό παγωτό, για να το χαιρόμαστε όποτε εμείς επιθυμούμε χωρίς να είναι ανάγκη να τρέχουμε κάθε τόσο στο πιο κοντινό περίπτερο;
Πιο κάτω θα βρούμε τρεις συνταγές με εύκολα και γρήγορα παγωτά που μπορούμε να φτιάξουμε με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας, χωρίς περιττό κόπο, βάζοντας τη δική μας πινελιά στην απόλαυση.
Σπιτικό Παγωτό Βανίλια

Τι θα χρειαστούμε:
- Ένα κουτάκι συμπυκνωμένο γάλα
- Ένα φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Μια βανίλια ή άρωμα βανίλιας
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα και να προσθέσουμε τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να πήξει το μείγμα μας και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δώσουμε μια διαφορετική νότα χαράς στο παγωτό μας. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και καταψύχουμε για περίπου έξι ώρες. Κάποια ψυγεία μπορεί να χρειαστούν λίγη ώρα παραπάνω, το σίγουρο όμως είναι πως το παγωτό μας θα έχει υπέροχη γεύση!
Παγωτό Σορμπέ

Γι αυτό το παγωτό καλό θα ήταν να επιλέξουμε φρούτα που όταν παγώνουν μας δίνουν την αίσθηση της γρανίτας, όπως οι φράουλες, τα μούρα, το πεπόνι, το καρπούζι και το ροδάκινο. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο άλλο φρούτο, το αποτέλεσμα όμως σίγουρα θα είναι καλύτερο αν το παγωτό μας γίνει με τα παραπάνω φρούτα.
Τι θα χρειαστούμε:
- Τα φρούτα της επιλογής μας
- Δύο κουταλιές της σούπας μέλι
Κόβουμε τα φρούτα μας σε κομμάτια και τα βάζουμε να παγώσουν στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα (αυτό θα βοηθήσει να θρυμματιστούν ομοιόμορφα αργότερα). Όταν τα βγάλουμε από την κατάψυξη, τα βάζουμε στο multi με δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ενιαίος πολτός. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ ή ένα γυάλινο βάζο και καταψύχουμε για πέντε με έξι ώρες. Το παγωτό σορμπέ μας είναι έτοιμο, νόστιμο και υγιεινό, καθώς το φτιάξαμε με φρούτα κι ελάχιστο μέλι!
Σπιτικό Παγωτό Λεμόνι

Αυτό το σπιτικό παγωτό είναι το πιο δύσκολο που θα παρουσιάσουμε σήμερα, τόσο από άποψη υλικών αλλά και παρασκευής. Το αποτέλεσμα, όμως, αν το δοκιμάσετε, θα σας δικαιώσει και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 λεμόνια
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι
(200 γραμμ. το καθένα)
- 1 κουτάκι συμπυκνωμένο γάλα
- 1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
(το μετράμε με το κεσεδάκι του γιαουρτιού) - 2 κεσεδάκια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη
- 2 κεσεδάκια ζάχαρη
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για μισή ώρα. Αφού πάρουμε το ξύσμα από τα λεμόνια το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε τρία κουταλάκια ζάχαρης και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Όταν το βγάλουμε, θα δούμε πως η ζάχαρη θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι! Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα άλλο μπολ μέχρι να αφρατέψει και μέσα της προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ενώνουμε τα δύο μείγματα και βάζουμε το παγωτό μας να παγώσει στην κατάψυξη για πέντε με έξι ώρες. Αν θέλουμε το παγωτό μας να γίνει ακόμη πιο αφράτο, το βγάζουμε κάθε μία ώρα από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός! Όσο πιο πολλές φορές το κάνουμε αυτό, τόσο πιο αφράτο θα γίνει το παγωτό λεμόνι.
Όποιο παγωτό κι αν επιλέξετε, σημασία έχει να ευχαριστηθείτε τη διαδικασία όσο και τη βρώση! Άλλωστε στη μαγειρική, όπως και στο οτιδήποτε άλλο επιλέγουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας, το μοναδικό όριο είναι η φαντασία μας.