Ιδέες για άδεια μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά

μπουκάλια
Πηγή εικόνας: pinterest.com


Αδιαμφισβήτητα η κάβα θεωρείται σήμερα ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του σαλονιού. Σίγουρα έχεις προσέξει πόσο όμορφα, καλοσχηματισμένα και ευφάνταστα είναι τα μπουκάλια των αλκοολούχων ποτών και ακόμα πιο σίγουρα έχει υπάρξει έστω και μία φορά που λυπήθηκες να πετάξεις ένα από αυτά, όταν άδειασε. Να που σου βρήκαμε λύση, έτσι ώστε όχι μόνο να μη πιάνουν χώρο στα ντουλάπια σου, αλλά και να αναδειχθούν με τους πιο δημιουργικούς τρόπους στο σαλόνι και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

Παρακάτω θα βρεις δύο πολύ εύκολους και δύο λίγο πιο πολύπλοκους τρόπους να αξιοποιήσεις τα άδεια μπουκάλια από ποτά, ώστε να εντυπωσιάζεις τους καλεσμένους σου κάθε φορά. Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα λοιπόν.

Δοχείο υγρού σαπουνιού από άδεια μπουκάλια

μπουκάλια
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Θα χρειαστείς:

Ένα άδειο μπουκάλι
Μια αντλία από κρεμοσάπουνο
Κρεμοσάπουνο της αρεσκείας σου
Προαιρετικά: μπογιά, σχοινί, κόλλα σιλικόνης, κοχύλια, πέτρες, κα διακοσμητικά

Ουσιαστικά η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ξέπλυνε το μπουκάλι και και καθάρισέ το προσεκτικά. Γέμισέ το με κρεμοσάπουνο και στη συνέχεια βίδωσε την αντλία από πάνω. Αν θέλεις να το πας ένα βήμα πιο πέρα, μπορείς να βάψεις το μπουκάλι στα χρώματα του δωματίου ή/και να κολλήσεις επάνω σκοινί και διακοσμητικά, για μια πιο ιδιαίτερη και προσωπική πινελιά.

Πυρσός Tiki για τον κήπο από άδεια μπουκάλια

μπουκάλια
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Θα χρειαστείς:

Ένα άδειο μπουκάλι
Φυτίλι πυρσού
Υγρό καύσιμο για πυρσό
Ταινία teflon
Εξάρτημα σύζευξης (coupling)

Μπορεί να φαίνεται πολύπλοκη διαδικασία, όμως στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλή. Τύλιξε το εξάρτημα σύζευξης με ταινία, σε περίπτωση που είναι μικρότερο από το άνοιγμα του στομίου του μπουκαλιού, έτσι ώστε να μην πέφτει μέσα. Πέρασε προσεκτικά το φυτίλι, προσέχοντας να φτάνει μέχρι τον πάτο του μπουκαλιού. Γέμισε το μπουκάλι με υγρό καύσιμο και πέρασε μέσα το φυτίλι μέχρι να κλείσει το καπάκι. Μπορείς για ασφάλεια να το κολλήσεις με λίγη κόλλα σιλικόνης στο στόμιο του μπουκαλιού. Έτοιμο για άναμμα!

Διαβάστε επίσης  Εδέσματα που θα απογειώσουν το εορταστικό τραπέζι

Και τώρα ας περάσουμε στα δύσκολα.

Ποτήρια και πιάτα από μπουκάλια

μπουκάλια
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Θα χρειαστείς:

Άδεια μπουκάλια
Κορδόνι
Οινόπνευμα
Αναπτήρα
Κρύο νερό
Γυαλόχαρτο

Δεν είναι τόσο η δυσκολία της διαδικασίας όσο η προσοχή που χρειάζεται. Τύλιξε με κορδόνι το άδειο μπουκάλι στο ύψος λίγο πάνω από την ετικέτα και δέσε έναν κόμπο. Μούσκεψε καλά το κορδόνι με οινόπνευμα και κάψε το με τον αναπτήρα (εδώ θέλει πολλή προσοχή). Αμέσως μόλις κάψει καλά, τοποθέτησε το μπουκάλι μέσα σε παγωμένο νερό και θα ακούσεις ένα κρακ. Μόλις το πάνω μέρος σπάσει και το απομακρύνεις, τρίψε καλά την άκρη με το γυαλόχαρτο, ώστε να μην υπάρχουν κοφτερά σημεία. Το ποτήρι σου είναι έτοιμο για χρήση. Με την ίδια τεχνική μπορείς να κόψεις στη μέση κάθετα μπουκάλια και να δημιουργήσεις ιδιαίτερα πιάτα και μπολ!

Γλάστρα για μικρά φυτά από μπουκάλια

μπουκάλια
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Θα χρειαστείς:

(τα υλικά από την παραπάνω διαδικασία)
Μικρά φυτά εσωτερικού χώρου
Χώμα
Χαλίκια και μικρές πέτρες

Ουσιαστικά θα ακολουθήσεις την παραπάνω διαδικασία, όπως έκανες για τα ποτήρια. Ωστόσο, καλό θα ήταν να επιλέξεις μπουκάλια λίγο πιο φαρδιά, ώστε να έχουν αρκετό χώρο τα φυτά για να αναπτυχθούν. Μόλις δημιουργήσεις το δοχείο-βάζο, γέμισε τον πάτο με μικρές πέτρες. Έπειτα, τοποθέτησε το μικρό φυτό και γέμισε το υπόλοιπο δοχείο με χώμα. Τέλος, κάλυψε την επιφάνεια με μικρά βότσαλα και χαλίκια. Πότιζε τα φυτά ανάλογα με τις ανάγκες τους, συνήθως μία φορά τη βδομάδα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από