Οι νικητές του βιβλίου «Ομάδα Ελέγχου» του Κώστα Μαυρακάκη από τις εκδόσεις Κέδρος

Το MAXMAG και οι εκδόσεις Κέδρος σας κάνουν δώρο, μετά από κλήρωση, δύο αντίτυπα του βιβλίου «Ομάδα Ελέγχου» του Κώστα Μαυρακάκη.

Οι νικητές του διαγωνισμού:

  1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΑΒΑΛΑ,
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΠΕΡΑΣ

Οι νικητές θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραλαβής των αντιτυπών μέσω του email που έδωσαν κατα την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Advertisements
Ad 14

Μέσα από τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μόνο το e-mail θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων του περιοδικού από όπου θα λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail μια φορά την εβδομάδα μέσα από το newsletter μας. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα λαμβάνετε, θα μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας οποιαδήποτε στιγμή εσείς.


Περίληψη:

Ένα ερευνητικό κέντρο πειραματικής ψυχολογίας απομονωμένο σε ένα μικρό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού. Τέσσερις άνθρωποι – δύο ερευνητές και δύο εθελοντές – μπλεγμένοι σε περίπλοκα παιχνίδια εξουσίας και έρωτα. Καθώς διαπραγματεύονται τις σχέσεις με τους γύρω τους, αναζητούν και τη δική τους ταυτότητα. Οι ερευνητές είναι αφοσιωμένοι στη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ενώ οι εθελοντές βρίσκονται στο νησί για να συμμετάσχουν στα πειράματα. Όπως γίνεται φανερό, ερευνητές και εθελοντές δυσκολεύονται εξίσου να κατανοήσουν τι συμβαίνει μέσα τους και να τιθασεύσουν τις παρορμήσεις τους.

Ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα για τις επιλογές που μας εγκλωβίζουν και τις επιλογές που μας απελευθερώνουν. Μια αλληγορία για τους προβληματισμούς και τα αδιέξοδα των ανθρώπων του Δυτικού κόσμου.

Από τη παρουσίαση του βιβλίου στο MaxMag:

Η χρονική αφήγηση ξεκινά με τον σχεδιασμό και την προσπάθεια εφαρμογής του νέου πειράματος του Δρ. Άλμπερτ, παρά την αντίθετη άποψη και τις αμφιβολίες περί αντιδεολογικών πράξεων της στενής συνεργάτιδας του δόκτωρ , της Σιμόν. Ο Δρ. Άλμπερτ είναι ο διευθυντής του ερευνητικού κέντρου και φημισμένος πειραματικός ψυχολόγος. Μας απασχολεί αρκετά για την απρόβλεπτη συμπεριφορά του, τους χειρισμούς του, την φιλοδοξία του, την ανάγκη του να επιζητά την προσοχή αλλά και τη θέλησή του να βιώσει την αίγλη μέσω των πειραματικών και ερευνητικών ανακαλύψεων. Τάσεις που φαίνεται να τον οδηγούν να πράττει σαν μια αυθεντία που οριακά παραφρονεί και επισκιάζει τον πραγματικό σκοπό.

Διαβάστε επίσης  Γιώργος Σπυράκης: 10 Βιβλία ζωής

Διαβάστε όλη την βιβλιοπαρουσίαση εδώ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κώστας Μαυρακάκης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος ψυχολογίας, προσωποκεντρικής συμβουλευτικής και πολιτισμικών σπουδών. Εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και συντονίζει ομάδες δημιουργικής γραφής και αυτογνωσίας. Το μυθιστόρημα Ομάδα ελέγχου είναι το τρίτο του βιβλίο. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν επίσης η συλλογή διηγημάτων του Ο κόσμος με καλωσορίζει (2016) και το μυθιστόρημά του Μακριά από τον κόσμο (2019).

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην