Κορεατική ποπ: Ένα είδος μουσικής που ανατέλλει. Από τον Αγγελή Ραφαήλ

20 Μαΐου 2019

Η K-pop είναι είδος της Νοτιοκορεατικής μουσικής. Η K-pop γεννήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα τη δεκαετία του 1990 ως μείγμα δυτικής και ασιατικής μουσικής και σύντομα κατάφερε να γίνει διεθνής είδος μουσικής.

Ο πλανήτης γνώρισε πραγματικά τι σημαίνει κορεατική ποπ το 2012, όταν το Gangnam Style από τον Psy έσπασε κάθε ρεκόρ στο διαδίκτυο, από τότε μέχρι και σήμερα η κορεάτικη ποπ είναι ένα είδος μουσικής που δεν παύει να αναπτύσσετε συνεχώς. Τι όμως κάνει αυτό το είδος τόσο ξεχωριστό; Μερικά από τα στοιχεία του είναι η εκκεντρικότητα του, τα τραγούδια που βγαίνουν σε κυκλοφορία έχουν και ένα μοναδικό και πρωτότυπο χορευτικό να τα συνοδεύει.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα από τα δυνατότερα σημεία της Κορεάτικης Ποπ. Επίσης οι πωλήσεις των δίσκων έχουν και αυτές το κάτι διαφορετικό που τους κάνει ξεχωριστούς. Συγκεκριμένα δεν πρόκειται για ένα απλό cd που θα βάλεις να ακούσεις στο αμάξι αλλά για πλήρη πακέτα που περιέχουν μέσα από αφίσες και κάρτες μέχρι και μπλουζάκια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των BTS: Το νέο τους άλμπουμ «Love Yourself: Answer», πέρα από CD περιλαμβάνει photobook, mini book, photocard, special photocard, sticker pack και poster!!! Πολύ απλά έχει μέσα τα πάντα. Εκτός όμως του πολυτελούς δίσκου του συγκροτήματος, αξίζει να μείνουμε λίγο ακόμα σε αυτό το boy band και για άλλους λόγους. Οι BTS (Beyond the Scene) έχουν πετύχει πολλά ρεκόρ. Μάλιστα δύο από αυτά είναι και στα ρεκόρ γκίνες του 2019.

  • Το συγκρότημα έχει το ρεκόρ για τα περισσότερα engagements (συμμετοχή, δέσμευση) στο Twitter, με κάθε ένα από τα tweets τους να έχει κατά μέσο όρο 330.624 retweets, απαντήσεις, likes ή άλλες αλληλεπιδράσεις.
  • Τον Αύγουστο του 2018, το τραγούδι της μπάντας “Idol” κατέρριψε επίσης το ρεκόρ για το μουσικό βίντεο με τις περισσότερες online προβολές τις πρώτες 24 ώρες από τη δημοσίευσή του (πάνω από 45 εκατομμύρια προβολές).
  • Έχουν κερδίσει το βραβείο Billboard Κορυφαίου Καλλιτέχνη στα social media αφήνοντας πίσω τους Τζάστιν Μπίμπερ, Αριάνα Γκράντε και Σελίνα Γκόμεζ.
Διαβάστε επίσης  Σtella: «Ήθελα με έναν τρόπο να ακούγονται όλα περισσότερο γλυκά σε αυτόν το δίσκο!»

Επίσης αξίζει να αναφερθεί το περιεχόμενο των τραγουδιών τον περισσότερων συγκροτημάτων της K-pop και όχι μόνο έχει ρομαντικό περιεχόμενο, αλλά σε αντίθεση η BTS θίγουν θέματα, όπως το bullyng, το οποίο ίσως είναι ένας ακόμα πάραγοντας για την επιτυχία τους.

Ο διεθνής χαρακτήρας αυτού του ανερχόμενου είδους μουσικής, όπως προαναφέρθηκε, οφείλεται στην πρωτοτυπία, στα θέματα και γενικότερα σε στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό. Η Κορεάτικη ποπ δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο
Ποιες είναι οι 5 τροφές που χαρίζουν καλή ψυχική υγεία

Ποιες είναι οι 5 τροφές για καλή ψυχική υγεία

Πολλές φορές η ζωή μας οδηγεί σε έντονο άγχος και