Δύο ψυχές σε ένα σώμα: Άμπιγκεϊλ και Μπρίτανι Χένσελ

Δύο ψυχές σε ένα σώμα: Άμπιγκεϊλ και Μπρίτανι Χένσελ
Οι αδερφές Άμπιγκεϊλ και Μπρίτανι Χένσελ. Πηγή εικόνας: https://buddymantra.com/twins-with-one-body/

Η Άμπιγκεϊλ και η Μπρίτανι Χένσελ γεννήθηκαν το 1990, στις 7 Μαρτίου. Μοιράζονται το ίδιο σώμα. Τα ενωμένα δίδυμα είναι μία πολύ σπάνια περίπτωση. Η συχνότητα κυμαίνεται από μία στις 50.000 έως μία στις 100.000 γεννήσεις. Το 35% των μωρών επιβιώνει μόνο για μία ημέρα. Οι δύο κοπέλες έχουν τον ίδιο κορμό και ένα ζευγάρι χέρια και πόδια αλλά διαφορετικά κεφάλια και εγκεφάλους. Σε ό,τι αφορά στα όργανα, έχουν ξεχωριστές σπονδυλικές στήλες, καρδιές, στομάχι και πνεύμονες. Μοιράζονται ωστόσο το ίδιο παχύ έντερο, συκώτι και αναπαραγωγικό σύστημα.

Μετά τη γέννησή των κοριτσιών, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς τους για τη δυνατότητα διαχωρισμού τους. Η εγχείρηση εγκυμονούσε μεγάλο ρίσκο και είχε λιγοστές πιθανότητες επιτυχίας. Όταν οι γονείς άκουσαν ότι μπορεί ένα ή κανένα από τα δύο μωρά να μην επιβιώσει, απέρριψαν αμέσως αυτή την επιλογή. Η Άμπιγκεϊλ και η Μπρίτανι επισκέπτονταν συχνά το νοσοκομείο κατά την παιδική τους ηλικία, ώστε να επιβεβαιώσουν ότι μπορούν να ασχολούνται με την άθληση καθώς και με άλλες δραστηριότητες.

Μερικά αξιοσημείωτα στοιχεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άμπιγκεϊλ δεν ελέγχει την πλευρά του σώματος της Μπρίτανι, δηλαδή το χέρι και το πόδι. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο συντονισμός που απαιτείται από μέρους τους προκειμένου να επιτυγχάνουν διάφορες δραστηριότητες όπως γράψιμο, ντύσιμο, ποδηλασία, πληκτρολόγηση, πιάνο και οδήγηση. Ακόμη και το περπάτημα απαιτεί πλήρη συντονισμό, καθώς η μία κοπέλα δε νιώθει το πόδι της άλλης. Η μητέρα τους αναφέρει ότι αυτό που τις δυσκολεύει κάποιες φορές είναι ο ύπνος.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι στο παρελθόν η Μπρίτανι αρρώσταινε με κρύωμα ή με πνευμονία, ενώ στην Άμπιγκεϊλ δε συνέβαινε το ίδιο. Η Άμπιγκεϊλ αναφέρει πόσο “βαρετό” ήταν για εκείνη να περιμένει την ανάρρωση της αδερφής της.

Advertising

Advertisements
Ad 14
Δύο ψυχές σε ένα σώμα: Άμπιγκεϊλ και Μπρίτανι Χένσελ
H Μπρίτανι και η Άμπιγκεϊλ εν ώρα οδήγησης. Πηγή εικόνας: https://www.bbc.com/news/av/magazine-22254068

Διαφορετικές προσωπικότητες

Όπως κάθε δύο άλλοι άνθρωποι, έτσι και τα δύο αυτά κορίτσια έχουν διαφορές μεταξύ τους. Οι διαφορές εντοπίζονται στην εμφάνιση, την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις. Για παράδειγμα η Άμπιγκεϊλ έχει ύψος 1,57 ενώ η Μπρίτανι 1,47. Για το λόγο αυτό, η Μπρίτανι χρειάζεται να περπατάει στη μύτη του ποδιού της, ώστε να μην τους εμποδίζει στο περπάτημα η διαφορά του ύψους. Επίσης, η Άμπιγκεϊλ δε φοβάται τα ύψη, ενώ η Μπρίτανι έχει υψοφοβία. Η Μπρίτανι έχει κλίση στη γλώσσα και τις τέχνες, ενώ η Άμπιγκεϊλ στα μαθηματικά.

Σπουδές και καριέρα

Η Άμπιγκεϊλ και η Μπρίτανι αγαπούσαν πολύ το σχολείο. Ήταν σημαντικό για εκείνες να είναι καλές μαθήτριες επειδή ήθελαν στο μέλλον να σπουδάσουν. Στο σχολείο αντιμετωπίζονταν ως διαφορετικές μαθήτριες με τις δικές τους προσωπικές κλίσεις. Έδωσαν εξετάσεις και εισήχθησαν στο πανεπιστήμιο του Bethel. Aποφοίτησαν το 2012 και έλαβαν πτυχίο στον τομέα της παιδαγωγικής. Εργάζονται πλέον ως δασκάλες σε δημοτικό σχολείο. Οι δίδυμες λαμβάνουν ένα μισθό παρά το γεγονός ότι είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτό συμβαίνει διότι εργάζονται σαν ένας δάσκαλος, αφού δεν μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε διαφορετικές τάξεις. Ωστόσο, οι κοπέλες αναφέρουν ότι εφόσον έχουν αποκτήσει εμπειρία στην τάξη, σκέφτονται να διαπραγματευτούν για το ζήτημα του μισθού.

Εμφάνιση στην τηλεόραση

Η Άμπιγκεϊλ και η Μπρίτανι ήταν μόλις έξι ετών όταν εμφανίστηκαν στην εκπομπή της Oprah Winfrey, το 1996. Πολλά χρόνια αργότερα η ζωή τους γυρίστηκε σε ντοκιμαντέρ, το οποίο έδειχνε πώς τα κορίτσια ετοιμάζονταν να αποφοιτήσουν από τη σχολή τους και να βρουν εργασία.

Πηγή άρθρου:

Advertising

Winston, N. (2019). “One body, two souls.” The incredible lives of conjoined twins Abby and Brittany Hensel. Ανακτήθηκε στις 25-08-2021 από https://www.mamamia.com.au/abby-and-brittany-hensel/. (Τελευταία πρόσβαση στις 25-08-2021).

Περισσότερα από τη στήλη: Ειδική Αγωγή

Ειδική Αγωγή

Αξιολόγηση γνωστικών ικανοτήτων με μη λεκτικές δοκιμασίες

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Αξιολόγηση γνωστικών ικανοτήτων με μη λεκτικές δοκιμασίες, αποτελεί μετάφραση και…

Ειδική Αγωγή

Χρόνος στην Οθόνη και Κίνδυνος Εκδήλωσης ΔΕΠΥ

Πηγή εικόνας: Χρόνος στην Οθόνη και Κίνδυνος Εκδήλωσης ΔΕΠΥ Τα τελευταία χρόνια, η χρήση των…

Ειδική Αγωγή

Είναι ο θόρυβος στην τάξη κακός για τη μάθηση;

Σε αυτό το άρθρο, με τίτλο Είναι ο θόρυβος στην τάξη κακός για τη μάθηση;…

Ειδική Αγωγή

Προβλήματα Βραχύχρονης Μνήμης στην ΑΓΔ

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Προβλήματα Βραχύχρονης Μνήμης στην ΑΓΔ, αποτελεί μετάφραση και προσαρμογή από την…

Ειδική Αγωγή

Είναι οι άρρενες πιο πιθανό να εκδηλώσουν ΑΓΔ;

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Είναι οι άρρενες πιο πιθανό να εκδηλώσουν ΑΓΔ; αποτελεί μετάφραση…

Ειδική Αγωγή

Αναγνωστικές δεξιότητες και δυσκολίες: Aπό τη βρεφική έως την παιδική ηλικία

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Αναγνωστικές δεξιότητες και δυσκολίες: Aπό τη βρεφική έως την παιδική…

Ειδική Αγωγή

Η Άσκηση Βελτιώνει την Ψυχική Υγεία των Παιδιών

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Η Άσκηση Βελτιώνει την Ψυχική Υγεία των Παιδιών, αποτελεί μετάφραση…