4 συμβουλές ενός φωτογράφου για το instagram

Όπως είναι πλέον πολύ προφανές ,αγαπώ πολύ το instagram. Είναι από τα social media που έχω τιμήσει αρκετά ,καθώς έχω όχι ένα αλλά δύο λογαριασμούς στο instagram. Για αυτό και σε ένα ακόμη άρθρο θα ασχοληθούμε με αυτό.

Στην εποχή μας είναι πολύ εύκολο,-ιδιαίτερα για όποιον ασχολείται με την φωτογραφία- να εκθέσει την δουλειά του στο ευρύ κοινό μέσω του instagram. Είναι ένα μέσω που μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε την τέχνη και την αισθητική μας με άτομα από όλον τον κόσμο. Φυσικά στο instagram πια βρίσκεις ότι θες –από μοντέλα μέχρι μανάβηδες- αλλά στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για τους ερασιτέχνες φωτογράφους και το instagram. Αν είσαι φωτογράφος -ερασιτέχνης ή επαγγελματίες – αυτές είναι 4 συμβουλές για να κάνεις την δουλεία σου γνωστή μέσω instagram.

4 συμβουλές

   1.Πρόσεχε τι ανεβάζεις

Η 1 από τις 4 συμβουλές,είναι να περιορίσεις τις φωτογραφίες στο φωτογραφικό σου έργο. Μην το μπλέκεις μαζί με φωτογραφίες από τα παιδικά σου χρόνια , αναμνήσεις από τις καλοκαιρινές διακοπές, και μερικά quotes που βρίσκεις στο internet . Μπορείς,ας πούμε, να φτιάξεις έναν δεύτερο λογαριασμό ο οποίος θα είναι το «επαγγελματικό» σου προφίλ ,έτσι ώστε να μην περιορίζεσαι

4 συμβουλές

   2.Έχε το προφίλ σου ΑΝΟΙΧΤΌ

Η 2 από τις 4 συμβουλές φαντάζομαι ότι είναι αυτονόητη, αλλά ας το αναφέρω καλού κακού. Όταν λέμε ανοιχτό εννοούμε, να αλλάξεις την ρύθμιση από «ιδιωτικό» σε «δημόσιο» προφίλ. Αυτό είναι απαραίτητο, για να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση στο προφίλ σου, και να μπορείς να το φτάσεις εκεί που θες.

   4 συμβουλές

 

3.Συχνότητα και συνέπεια

Η 3 από τις 4 συμβουλές είναι να ανεβάζεις συχνά φωτογραφίες, και με κάποια σχετική συνέπεια. Τα άτομα που ασχολούνται πολύ με το instagram είναι πολύ πιθανό να σταματήσουν να σε ακολουθούν, αν δουν ότι έχεις να ανεβάσεις φωτογραφία από τα Χριστούγεννα! Και επίσης θα μπορούσες να ανεβάζεις φωτογραφία, μία συγκεκριμένη ημέρα την εβδομάδα. Αυτό, αρχικά, δημιουργεί μία σχέση μεταξύ εσένα και του follower ,που ενδιαφέρεται στ’ αλήθεια για αυτό που ανεβάζεις. Επιπλέον ,είναι πολύ βοηθητικό και για εσένα, έτσι ώστε να μην ξεμένεις από υλικό. Άνθρωπος είσαι, δεν γυρνάς κάθε μέρα με μία κάμερα στο χέρι,το κατανοώ. Αντί λοιπόν να ανεβάσεις όλες τις καλές φωτογραφίες, που έβγαλες στις διακοπές μέσα σε μία εβδομάδα ,ανέβαζε σιγά σιγά για να έχεις και μέχρι τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης  Υπεργενίκευση: ο τρόπος σκέψης που δε βοηθά

 

4 συμβουλές

 

   4.Αισθητική και Χρώμα

Κάτι ακόμα που θα μπορούσες να προσέξεις, είναι η αισθητική και τα χρώματα σου συνολικά. Σε ένα μέσω σαν το instagram, δεν αρκεί απλώς να είσαι καλός φωτογράφος, χρειάζεται και ένα όμορφο περιτύλιγμα. Συνδύασε αρμονικά τα χρώματα μεταξύ των φωτογραφιών σου, έτσι ώστε όταν κάποιος ανοίξει το προφίλ σου να δει εντυπωσιακές φωτογραφίες, μέσα σε ένα πολύ προσεγμένο προφίλ. Πάντως, της μόδας πολύ στο instagram , είναι το minimal και το ασπρόμαυρο!

 

Αυτά , λοιπόν είναι τέσσερις από τις πιο βασικές συμβουλές- κατά τη ταπεινή μου γνώμη πάντα- που μπορείς να ακολουθήσεις, για να επιτύχει στο instagram. Εύχομαι να σας βοήθησα, και περιμένω follow!

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του