5 Συμβουλές προς αρχάριους ερασιτέχνες φωτογράφους

Αν έχεις πάθος με τις φωτογραφίες,  αν φωτογραφίζεις οτιδήποτε περνάει στο διάβα σου, αν στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο έκανες τον φωτογράφο σε όλες τις σχολικές εκδηλώσεις. αν είσαι παρατηρητικός , αν έχεις σκεφτεί πόσο θα ήθελες τα μάτια σου να είναι μικρές φωτογραφικές μηχανές… Τότε μάλλον, είσαι από τους ερασιτέχνες φωτογράφους. Και για αυτό πρέπει να ασχοληθείς πιο σοβαρά με την φωτογραφία!  Έχεις φαίνεται και εσύ αυτό το μικρόβιο του φωτογράφου. Μην φοβάσαι δεν είναι σοβαρό! Ας δούμε ποια είναι τα πρώτα βήματα για τους ερασιτέχνες φωτογράφους.

  1. Ο εξοπλισμός

Γενικά η φωτογραφία θεωρείται -και είναι- ένα ακριβό σπορ. Αυτό δεν χρειάζεται, να σε τρομάζει. Για αρχή δεν χρειάζεται να πάρεις καν μια πανάκριβη DSLR. Μπορείς να αρκεστείς σε κάτι πολύ μικρότερο, και πιο φθηνό ή και σε κάτι που ήδη έχεις μέσα στο σπίτι σου. Αυτό που θεωρώ εγώ απαραίτητο, είναι να βρεις μία παλιά αναλογική μηχανή. Πάλι δεν χρειάζεται να ξοδευτείς σε βινταντζάδικα . Μπορείς να βρεις, και να δανειστείς από γονείς φίλων σου. Δεν μπορεί , τουλάχιστον ένας θα έχει μία!  Και γιατί, είναι τόσο απαραίτητο; Πέρα από το ότι είναι μία πολύ σημαντική ιστορική αναδρομή, είναι και η διαδικασία της φωτογραφίας σε μια πιο απλουστευμένη μορφή. Μπορείς να δεις και να καταλάβεις, πως λειτουργεί το κλείστρο , πως λειτουργεί ένας φακός , πως λειτουργεί το φιλμ. Και φυσικά είναι και υπέροχη αίσθηση. Γυρνάς λίγο στο παρελθόν. Καλές και οι ψηφιακές μηχανές, αλλά σαν τις αναλογικές δεν έχει!

ερασιτέχνες φωτογράφους

  1. Φωτογράφιζε τα πάντα

Να παίρνεις πάντα την μηχανή μαζί σου!  Μπορείς να φωτογραφίσεις, από τη θέα που βλέπει το πανεπιστήμιο, μέχρι ένα μικρό γραφικό καφέ στην Πλάκα. Η εξάσκηση είναι σημαντική! Μπορεί στην αρχή να φωτογραφίζεις μόνο λουλούδια –βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα-  αλλά αυτό θα σου δώσει άνεση με τη μηχανή, και σταθερότητα στο χέρι.

Διαβάστε επίσης  Αφιέρωμα: Steve McCurry 

ερασιτέχνες φωτογράφους

  1. Γνώρισε επαγγελματίες

Ή άλλους ερασιτέχνες φωτογράφους με μεγαλύτερη εμπειρία. Θα σε συμβουλεύσουν , θα σε ενημερώσουν για τυχόν εκδηλώσεις , σεμινάρια, διαγωνισμούς.  Επίσης, θα μπορούσες να κάνεις μία έρευνα . Ψάξε ερασιτεχνικές ομάδες , φοιτητικές ομάδες ή και φθηνά σεμινάρια. Θα σε βοηθήσουν, να μάθεις καλά να χειρίζεσαι τον εξοπλισμό σου , θα σου μεταδώσουν ιστορικές και τεχνικές γνώσεις ,και φυσικά θα σου δώσουν περισσότερες ευκαιρίες για φωτογραφικές εξορμήσεις! Και ασφαλώς, θα σου δώσουν την ευκαιρία να επισκεφτείς σκοτεινό θάλαμο , που είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία, για οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με την φωτογραφία!

ερασιτέχνες φωτογράφους

  1. Μάθε όλους τους κανόνες και μετά σπάσε τους

Χρησιμοποίησε όλους τους κανόνες φωτογράφισης ,και αφού τους εμπεδώσεις ,άφησέ τους! Βρες την προσωπική σου τεχνική, καθώς και την κλίση σου (πχ. στην φωτογραφία τοπίου.)

ερασιτέχνες φωτογράφους

  1. Αφέσου εντελώς ελεύθερος

Είσαι εσύ, και μία κάμερα! Αυτό είναι αρκετό!  Πειραματίσου και οραματίσου εκθέσεις, με όλο-δικές σου φωτογραφίες. Πως θα ήθελες να είναι; Εε στο χέρι σου είναι! Κάνε ακριβώς αυτό, που ονειρεύτηκες! Τίποτα λιγότερο!  Ο κόσμος είναι εκεί έξω, και περιμένει να τον φωτογραφίσεις!

Άσε την παρόρμηση σου να σε πάει!

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του