Έκθεση του Giuliano Bekor: Optasia

Η νέα σειρά καλλιτεχνικών φωτογραφιών του Giuliano Bekor παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τίτλο Optasia. Ο φωτογράφος έχει δηλώσει, ήδη ερωτευμένος με την Ελλάδα, τις ομορφιές και τον πολιτισμό της, και αποφάσισε να το εκφράσει μέσω της νέας αυτής έκθεσης του. Αφορμή για την έμπνευση του αποτέλεσε, η διοργάνωση του LifeArtFestival 2018 στην Αθήνα, και οι δημιουργίες του βασίστηκαν σε στοιχεία αρχαίων πολιτισμών: Κυκλαδική Τέχνη, Μελανόμορφα αγγεία και Γεωμετρικούς αμφορείς, Κλασικά αγάλματα και Ελληνιστικά μωσαϊκά.

Giuliano Bekor

Η Ελένη Κούκου, επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικός τέχνης δήλωσε: «το γυμνό γυναικείο σώμα γίνεται, ο καμβάς πάνω στον οποίο ο καλλιτέχνης δημιουργεί τη δική του ιδιότυπη αρχαιολογία: ένα παλίμψηστο μορφών και συναισθημάτων, πότε σκοτεινό πότε φωτεινό, όπως η ίδια η ζωή και η ανθρώπινη ιστορία.». Ο φωτογράφος έχει να προβάλει, κάτι πραγματικά πρωτότυπο και οι συνθέσεις που δημιουργήθηκαν είναι σαγηνευτικές.

Giuliano Bekor

Με μία πραγματικά λεπτομερή σύνθεση ο Giuliano Bekor, σε μαύρο φόντο, χρησιμοποιεί το γυμνό σώμα, ντύνοντας το με ένα “δεύτερο δέρμα¨. Για να τα “ντύσει” χρησιμοποιεί ένα σύνολο από μοτίβα, σχέδια και μωσαϊκά. Για τις φωτογραφίες δεν χρησιμοποιήθηκε ψηφιακή επεξεργασία, και το αποτέλεσμα είναι δραματικές, παραστατικές, καλλιτεχνικές φιγούρες που προκαλούν έντονη αίσθηση. Το σώμα μετασχιματίζεται σε αρχαίες θεότητες, και παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με έργα τέχνης της αρχαίας Ελλάδας. Αποτελεί αυθεντική τέχνη, και το αποτέλεσμα είναι ειλικρινά πανέμορφο.

Giuliano Bekor

Λίγα λόγια για τον Giuliano Bekor

Ο Giuliano Bekor είναι φωτογράφος, παγκοσμίως αναγνωρισμένος, ο οποίος έχει στο ιστορικό του δουλειές από τους τομείς της μόδας, της ομορφιάς, των διασημοτήτων αλλά και των καλών τεχνών. Έχει την μαγική ικανότητα να συλλαμβάνει ιδέες μέσα στο μυαλό του, και να τις κάνει πραγματικότητα μέσω των έργων του.

Διαβάστε επίσης  Helmut Newton: Γυμνή φωτογραφία στη Μόδα

Ταυτόχρονα, τα έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε πασίγνωστες εκδόσεις και περιοδικά του κόσμου. Λόγω πείρας, αλλά και ταλέντου, έχει τελειοποιήσει τη τέχνη του, με εξαιρετικό επίπεδο ειδίκευσης. Αν και 30 χρόνια στο επάγγελμα, διατηρεί ένα αστέρευτο όραμα και προβάλλει ένα νέο και φρέσκο στυλ.

Giuliano Bekor

Η έκθεση θα διατηρηθεί μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δηλώνω εκκολαπτόμενη δημοσιογράφος. Παθιασμένη με την φωτογραφία και τις αμερικάνικες σειρές. Εθισμένη στα ζελεδάκια και σε κάθε είδους ζάχαρης. Χαμένη στον κόσμο μου απολαμβάνω να ανακαλύπτω νέους τόπους, ανεξερεύνητα μαγαζιά και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από