Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Araya : Αρρώστια και παράνοια σε ένα Ταϊλανδέζικο νοσοκομείο

11 Ιανουαρίου 2018

ArayaΓια τους λάτρεις των horror games το Araya είναι ό,τι πρέπει για αυτούς, καθώς είναι ένα horror παιχνίδι… αλλά πολύ δυνατό horror… και εννοείται με αμέτρητα jumpscares. Επίσης είναι διαθέσιμο και για VR για μια πιο “ευχάριστη” και ζωντανή εμπειρία!!

Κυκλοφόρησε στις 24 Νοεμβρίου 2016 από την MAD Virtual Reality Studio. Είναι παιχνίδι πρώτου προσώπου (first person), κατηγορίας indie, έχει μια καλή ατμόσφαιρα αλλά αρκετά σκοτεινή, τα γραφικά του είναι αρκετά καλά (οι χαρακτήρες από την άλλη είναι λίγο μνιέχ…) καθώς και ο ήχος είναι αρκετά καλός και δυνατός. 

Araya

 

Το Araya παρ’ όλα αυτά δεν έχει αντικείμενα για να αμυνθείς καθώς δεν θα παίξεις  ξύλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σου επιτεθούν. Για να το αποφύγεις πρέπει να τρέχεις.

Κουραστικό λίγο κατά την άποψη μου διότι υπάρχουν πολλές φάσεις κυνηγητού.

 

 Araya

 

Η ιστορία θα ειπωθεί με την συμβολή  3 διαφορετικών χαρακτήρων (Marisa, Rama και Boon). Οι παίκτες θα εξερευνήσουν διαφορετικές περιοχές του νοσοκομείου ώστε να συλλέξουν διάφορες πληροφορίες για να συνδυάσουν τα μυστηριώδη γεγονότα για να λύσουν την περίπτωση δολοφονίας της Araya.

Ο κάθε χαρακτήρας έχει και την δική του ιστορία μέσα στο παιχνίδι.
Ήταν λίγο μπερδευτικό διότι αυτή η εναλλαγή των χαρακτήρων χωρίς να τελειώνει η δική τους ιστορία μέσα στο παιχνίδι απλά σε έκανε να μην καταλαβαίνεις και κάποια πράγματα με την μια.

Παρ’ όλα αυτά η ιστορία ήταν πολύ κομπλέ. Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν σε φάση walking simulators γιατί έπρεπε να εξερευνήσεις τους χώρους του νοσοκομείου.

Ο χειρισμός για τις σκηνές με το κυνηγητό είναι κάπως δύσκολος διότι δεν πατιούνται καμιά φορά εύκολα τα κουμπιά και απλά καταλήγεις να τα σπαμάρεις ίσα με 100 φορές το καθένα για να κάνει τις κινήσεις και αυτό σε αγχώνει ακόμα πιο πολύ.

Araya

Βέβαια η μουσική βοηθάει πολύ στο να σου δημιουργήσει αυτό το συναίσθημα, απλά και μόνο όταν γίνεται πιο έντονη ξέρεις ότι πρέπει να τρέξεις να σωθείς χωρίς να δεις καν το τι σε κυνηγάει. Δημιουργεί άνετα το συναίσθημα φόβου και άγχους .

Ένα καλό είναι ότι σου δίνει τον φακό ανοιχτό χωρίς να έχεις κάποιο limit χειρισμού όπως σε άλλα παρόμοια ρεαλιστικά  παιχνίδια όπου σου βάζουν και μπαταρίες να ψάχνεις  για να τον έχεις ανοικτό.

Θα εύχεσαι να μην σου ανοίξουν πολλές πόρτες….

Ακολουθεί το trailer για το Araya

Εξτρά πληροφορίες για το Araya

Τιμή μέσω steam: 7,49€
Ώρες παιχνιδιού: Περίπου 3.5 ώρες

Developer & Publisher: MAD Virtual Reality Studio
Engine: Unity
Genre: Survival horror
Mode: Single-player
Platform: Microsoft Windows
Release Date: 24 November 2016

Πρωσοπική Βαθμολογία

Γραφικά: 8
Ήχος: 10
Gameplay: 8
Αντοχή: 8

Γενικά: 8.5

Ζω και σπουδάζω στην Θεσσαλονίκη στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης. Μου αρέσει το gaming, τα anime, ο Vin Diesel και το καλό κόκκινο κρασί.

Περισσότερα από τη στήλη: Gaming

Gaming

Xenoblade Chronicles 3: Το τέλος μίας Αιώνιας τριλογίας

Το Xenoblade Chronicles 3 ολοκληρώνει τη τριλογία της σειράς Xenoblade Chronicles, όχι μόνο ως ένας…

Gaming

Dying Light The Beast : Game Review

Η σειρά Dying Light έχει αφήσει το στίγμα της στον χώρο των παιχνιδιών τρόμου και…

Gaming

Τα Casual Games αλλάζουν τους κανόνες του Gaming

Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος του gaming αλλάζει ραγδαία. Τα casual games κερδίζουν συνεχώς έδαφος.…

Gaming

Πώς η AI αναβαθμίζει τους NPCs χαρακτήρες;

Αν έχεις παίξει παιχνίδια όπως το Grand Theft Auto ή το Pokemon σίγουρα έχεις συναντήσει…

Gaming

Πώς τα Microtransactions καταστρέφουν το gaming

Εδώ και αρκετά χρόνια, απο την εποχή του Playstation 3, Xbox 360 και την άνοδο…

Gaming

Xenoblade Chronicles X Definitive Edition: Game Review

Η πλοκή του Xenoblade Chronicles X Definitive Edition Το Xenoblade Chronicles X Definitive Edition της…

Gaming

Hades 2: ένα πραγματικά καλό sequel

Ως τώρα το 2025 φαίνεται να είναι «η χρονιά του sequel» μια τάση που παρατηρήσαμε…