Λίγα λόγια για το Red Dead Redemption 2

18 Σεπτεμβρίου 2023
Πηγή φωτογραφίας: HDQWalls.com

Στην κριτική που είχα κάνει για το God Of War Ragnarok, είχα γράψει, κάποια στιγμή, το εξής: “Αν έπρεπε, πάντως να συγκρίνω το God of War Ragnarok με κάποιο άλλο παιχνίδι, σε σχέση με την αλληλεπίδραση με τους χαρακτήρες, αυτό θα ήταν ίσως το Red Dead Redemption 2.”

Για να το έγραψα αυτό, τότε υπήρχε κάποιος λόγος. Και αυτόν τον λόγο, θα εξηγήσω στο σημερινό άρθρο. Ένα άρθρο, το οποίο, δε θα είναι ακριβώς κριτική. Δε θα βάλω στο τέλος κάποιο βαθμό (αν ήταν ένα άλλου είδους άρθρο, 10/10 θα έβαζα). Όχι. Σε αυτό το άρθρο θέλω να μιλήσω για το Red Dead Redemption 2, και για την αγάπη που έχω στο συγκεκριμένο τίτλο.

Πριν προχωρήσουμε, θα ήθελα να αναφέρω το εξής: ο συγκεκριμένος τίτλος, δεν είναι το μοναδικό παιχνίδι που λατρεύω. Η αλήθεια είναι ότι έχω παίξει πολλά παιχνίδια στη ζωή μου, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ένα εξ αυτών, είναι και το Red Dead Redemption 2.

Γι’ αυτό, λοιπόν, προμηθευτείτε σνακ και αναψυκτικά, και καθίστε αναπαυτικά, για να κάνουμε μαζί, αυτό το ταξίδι.

Advertising

Advertisements
Ad 14
Πηγή φωτογραφίας: Wallpaper Abyss – Alpha Coders

Πριν προχωρήσουμε στο βασικό θέμα, αξίζει να αναφέρω ένα δύο πραγματάκια: το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2018, ενώ στα χέρια μου, έπεσε τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς. Από τότε, έχω τερματίσει τον συγκεκριμένο τίτλο 4 (!) φορές, ενώ, αυτές τις ημέρες, βρίσκομαι ήδη στο 5ο playthrough.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να παίζω το παιχνίδι, αμέσως το λάτρεψα. Τι ήταν αυτό που με κέρδισε στο παιχνίδι; Ας το σπάσουμε σε κομμάτια, για να μιλήσουμε ξεχωριστά, για τα κομμάτια του παιχνιδιού, που με κρατούν μέχρι και σήμερα.

Αρχικά, θα ξεκινήσω με ένα κομμάτι που, προσωπικά, μου αρέσει να βλέπω στα παιχνίδια ότι υπάρχει. Και αυτό, είναι το soundtrack. Είναι η μουσική του παιχνιδιού. Και σε αυτό το παιχνίδι, δε μιλάμε απλά για soundtracks. Αλλά μιλάμε για μουσικά αριστουργήματα.

Διαβάστε επίσης  Redfall: έρχεται τον Μάιο

Αν οι λέξεις που χρησιμοποιώ σας φανούν υπερβολικές, πιστέψτε με, αλλά δεν είναι. Και αυτό, διότι τα soundtracks του παιχνιδιού, δεν είναι απλά μουσική που χρησιμοποιείται για να μην είναι μουντό το παιχνίδι, αλλά μιλάμε για αριστουργήματα.

Advertising

Υπάρχουν αποστολές που έχουν τη δική τους μουσική υπόκρουση, που τις ακούς, και σου σηκώνεται η τρίχα (υπάρχει και μια συγκεκριμένη αποστολή, αλλά για λόγους αποφυγής spoiler, δε θα την αναφέρω, αλλά θα αναφέρω μόνο τη μουσική, που μπορείτε να ακούσετε εδώ).

Υπάρχει αποστολή που η μουσική έχει ενωθεί τόσο καλά με αυτό που γίνεται, που με δυσκολία ένας παίχτης, μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Και ναι, όπως και παραπάνω, υπάρχει συγκεκριμένη αποστολή, και, όπως και πριν, θα παραθέσω μόνο τη μουσική, για την οποία, δε θα αναφέρω τίποτα. Απλά θα αφήσω τη μουσική να σας ταξιδέψει.

Και πάμε τώρα στην ιστορία του παιχνιδιού, πριν αναφερθώ στον κύριο λόγο που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο. Θα μιλήσουμε, τώρα, για την πλοκή του παιχνιδιού (χωρίς spoilers φυσικά). Στο παιχνίδι, μεταφερόμαστε στο 1899, όπου μετά από μια αποτυχημένη ληστεία στην πόλη Blackwater, η συμμορία του Dutch Van Der Linde προσπαθεί να σωθεί από τις ατυχίες που ακολουθούν την ομάδα, σε μια άνιση μάχη με τους εχθρούς.

Advertising

Πρωταγωνιστής είναι ο Arthur Morgan, από τα πιο σημαντικά μέλη της συμμορίας που, όπως θα αναφέρω παρακάτω, έχει να δώσει τη δική του μάχη, με τον ίδιο του τον εαυτό.

Σε άλλη μια άνιση μάχη.

Και αφού μιλήσαμε για την πλοκή, πάμε να μιλήσουμε για το αγαπημένο μου κομμάτι του παιχνιδιού, που είναι, φυσικά, οι χαρακτήρες.

Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

Πριν προχωρήσουμε, θα ήθελα να αναφέρω το εξής: Γενικά στα παιχνίδια, υπάρχει η εξής ερώτηση: τι προτιμάτε σε ένα παιχνίδι; Τα γραφικά ή την ιστορία;

Advertising

Αν έπρεπε να διαλέξω κάτι σε αυτό το παιχνίδι, παρόλο που, πάντοτε, επιλέγω πρώτα την ιστορία, αυτή τη φορά θα επιλέξω και τα δύο. Και αυτό, διότι εκτός από τα τρομερά γραφικά, συναντάμε και υπέροχους χαρακτήρες, άριστα καλογραμμένους.

Διαβάστε επίσης  Playstation Plus: Τα παιχνίδια του Νοεμβρίου

Ξεκινώντας από τον πρωταγωνιστή μας, τον Arthur Morgan, εδώ μπορώ να πω, ότι αντιπροσωπεύει τα στοιχεία που μου αρέσουν στους χαρακτήρες των παιχνιδιών που παίζω: έναν μυστηριώδη άνθρωπο, με ένα τρομερό χιούμορ, αλλά και αστείρευτο σαρκασμό.

Όπως ανέφερα παραπάνω, ο Arthur αποτελεί έναν μυστηριώδη άνθρωπο, που από ένα σημείο και μετά, ισορροπεί ανάμεσα στις δικές του αξίες, και τις αξίες της ομάδας του. Από ένα σημείο και έπειτα, οι επιλογές που του δίνονται, τον φέρνουν σε θέση να πρέπει να επιλέξει με ποια πλευρά του εαυτού του θα συνταχθεί. Τι θα γίνει εν τέλει; Η απόφαση ανήκει στους ίδιους τους παίχτες, που επιλέγουν εκείνοι, κάθε φορά (εκτός από ορισμένα σημεία), τι θα πρέπει να γίνει.

Και όπως ανέφερα, σε ορισμένα σημεία, ο Arhur έχει ήδη κατασταλάξει ως προς το δρόμο που θα πρέπει να διαλέξει, με τον πόλεμο (εσωτερικό και μη), να μαίνεται. Το μόνο που θα πω, είναι ότι ο ηθοποιός Roger Clark, έκανε μια τρομερή δουλειά.

Advertising

Πηγή φωτογραφίας: Wallpaper Abyss – Alpha Coders

Ως προς τη συμμορία, ο αρχηγός Dutch Van Der Linde, αποτελεί έναν άριστα καλογραμμένο χαρακτήρα, που σιγά σιγά, με το πέρασμα του χρόνου, βλέπουμε τη μετάλλαξη του χαρακτήρα.

Ο ηθοποιός Benjamin Byron Davis (σσ: μπορείτε να τον δείτε και στη σειρά ‘Desperate Housewives‘), ντύνει τρομερά με τη φωνή του τον ήρωα, δίνοντας την υπόσταση του ανθρώπου, που μπροστά στα πλούτη και την αναζήτηση μιας καινούργιας ζωής, αλλάζει εντελώς τις αξίες του.

Πηγή φωτογραφίας: Polygon.com

Ευχάριστη νότα αποτελεί ο Micah Bell, που, από την αρχή, φαινόταν ότι θα εξελιχθεί σε έναν από τους κακούς του παιχνιδιού. Και μπορώ να πω, ότι ο ηθοποιός Peter Blomquist απέδωσε με απόλυτη ευχέρεια το συγκεκριμένο ρόλο, καθιστώντας τον Micah έναν από τους καλύτερους κακούς χαρακτήρες (και σκεφτείτε ότι ο βασικός κακός του παιχνιδιού ήταν άλλος χαρακτήρας!).

Γενικά, ο χαρακτήρας είναι τόσο καλογραμμένος, που όσο περνάει ο καιρός, ξεκινούμε να μισούμε και εμείς τον Micah, κάτι που οφείλεται στον ίδιον τον Peter, που με την υποκριτική του ικανότητα, μας έδωσε τη δυνατότητα να μισήσουμε τον χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης  The Elder Scrolls V: Skyrim
Advertising

 

Πηγή φωτογραφίας: Wallpaper Abyss – Alpha Coders

Πριν φύγουμε από τη συμμορία, αξίζει να αναφέρω ότι όλοι οι χαρακτήρες είναι τόσο καλογραμμένοι, που ο καθένας κουβαλάει από πίσω το δικό του παρελθόν, αλλά και την ευχή για ένα καλύτερο μέλλον. Μέσα στη συμμορία του Dutch, θα συναντήσουμε τον μικρό Jack, τη συγγραφέα Mary-Beth, την τρομερή Karen, τον Ινδό Charles, τον Μεξικανό Javier Escuella, τον γνωστό και αγαπημένο John Marston (που μαζί με άλλους χαρακτήρες της συμμορίας, πρωταγωνίστησαν και στο Red Dead Redemption 1), και πολλούς άλλους.

Ειδική μνεία, όμως, στην αγαπημένη μου Sadie Adler, μια ηρωίδα που συναντάμε στην πρώτη (!) αποστολή του παιχνιδιού, και που αμέσως γίνεται μέλος της ομάδας. Η Sadie, λοιπόν, προσφάτως χήρα, ενώ ξεκινάει ως μια κοπέλα που βοηθάει τον μάγειρα της ομάδας, τον κύριο Pearson, από ένα σημείο και έπειτα, ξεκινάει να μας δείχνει ποια είναι στην πραγματικότητα.

Διότι η κυρία Adler, όπως και οι υπόλοιπες γυναίκες της συμμορίας, αποτελεί έναν σκληρό άνθρωπο, που δε φοβάται να επιτεθεί, και να μπει σε μια μάχη. Έτσι, θα τη δούμε να μπαίνει αποφασιστικά σε μάχες, ενώ προς το τέλος, η Sadie θα ξεκινήσει να εργάζεται και ως κυνηγός κεφαλών, φτιάχνοντας, σιγά σιγά, το δικό της όνομα, με πολλούς σερίφηδες να την επιλέγουν, για να τους φέρει στο κελί κάποιον κακοποιό.

Πηγή φωτογραφίας: ComicBook.com

Φτάνοντας σιγά σιγά προς το τέλος, να αναφέρω ότι, ακόμα και οι χαρακτήρες που βρίσκουμε στα λεγόμενα side quest, είναι τόσο καλογραμμένοι, που κάθε αποστολή ξεχωρίζει. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μια, ίσως να είναι η Charlotte και ο Margaret, για τις τρομερές τους αποστολές.

Advertising

Ο Arthur και η Charlotte. Πηγή φωτογραφίας: ScreenRant.com

Αδιαμφησβήτητα, το Red Dead Redemption 2 αποτελεί από τα καλύτερα παιχνίδια που υπάρχουν. Και εγώ, φυσικά, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Έτσι κι αλλιώς, η Rockstar Games αποτελεί μια κορυφαία εταιρία, κάτι που έχει αποδείξει εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

Και συνεχίζει ακάθεκτη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ορθογραφικές παρεμβάσεις στη δυσλεξία

Το παρόν άρθρο Δυσλεξία και ορθογραφικές δυσκολίες Το παρόν άρθρο

Η ταινία «Listen» ταξιδεύει πάλι!

«Listen – Άκουσέ με», μια ταινία που παρουσιάστηκε πρώτη φορά