We Happy Few, αρκετή αναμονή για μια μετριότητα

Το We Happy Few είναι ένα παιχνίδι που από καιρό είχε τραβήξει τη προσοχή μου από τότε που το είδα ως early access στο πρόγραμμα του Xbox One. Μου είχε δώσει γενικότερα πολύ Bioshock αίσθηση, και όντας το Bioshock μια από τις αγαπημένες μου σειρές, είχα αρκετή ανυπομονησία για το τελικό προϊόν. Ας δούμε λοιπόν μαζί, εξετάζοντας γραφικά, story, gameplay και μουσική αν το We Happy Few παραδίδει αυτά που περιμέναμε.

We Happy Few

Αρχικά, όσο αφορά το story, το We happy Few τίθεται στη δεκαετία του 1960, σε ένα εναλλακτικό μέλλον όπου οι Γερμανοί κατέλαβαν τη Μεγάλη Βρετανία επειδή η Αμερική αρνήθηκε να συμμετέχει στις συμμαχικές δυνάμεις. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής οι κάτοικοι του Wellington Wells ενεπλάκησαν σε ένα γεγονός που ναι μεν τους απελευθέρωσε από τη Γερμανική κατοχή, αλλά τους άφησε σε μια συνεχή κατάσταση πόνου και οδύνης και μόνο στην ανάμνηση του γεγονότος αυτού, το οποίο θεωρείται ως κάτι ¨πολύ κακό¨. Για να αποφύγουν αυτή την οδυνηρή κατάσταση λοιπόν, και όντας πλέον αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, αποφάσισαν να παίρνουν ένα φάρμακο χαράς, το “Joy”, το οποίο τους παρέχεται και με τη μορφή χαπιού και διαλυμένο μέσα στη παροχή του νερού. Το συγκεκριμένο φάρμακο καταστέλλει τις κακές αναμνήσεις, ώστε οι κάτοικοι να μη θυμούνται ¨αυτό¨, και επίσης επιφέρει μια συνεχή αίσθηση χαράς. (παρόμοιο με κάποιο ναρκωτικό όπως δίνεται εδώ δηλαδή). Οι παρενέργειες είναι πως ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να χειραγωγηθεί, εθίζεται σε υπερβολικό βαθμό και μια χαλασμένη δόση του φαρμάκου τον οδηγεί στη τρέλα.

We Happy Few

Advertising

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Streets of Rage 4 | Beat 'em up όπως παλιά
Ad 14

Το gameplay του We Happy Few μας δίνει τον έλεγχο του Arthur αρχικά, ο οποίος εργάζεται ως λογοκριτής άρθρων, και μια μέρα πέφτοντας πάνω σε μια  εικόνα του αδερφού του από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αρνείται να πάρει το “Joy” του, και εκδιώκεται από τηn αστυνομία. Το όλο παιχνίδι εκτυλίσσεται σε πρώτο πρόσωπο, όπου χειριζόμενοι αρχικά τον Arthur κι έπειτα αν θέλουμε τη Sally ή τον Ollie, πρέπει να επιβιώσουμε τόσο από τις περιβαλλοντικές κακουχίες όσο και από όσους μας επιτίθενται. Το We Happy Few χρησιμοποιεί procedural generation ώστε σε κάθε playthrough ο παίκτης να αντιμετωπίζει ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο εδώ, καθώς στη μεγαλύτερη δυσκολία υπάρχει permadeath, δηλαδή μόλις πεθάνεις πρέπει να αρχίσεις το παιχνίδι από την αρχή. Άρα πρόκειται για ένα survival horror παιχνίδι που χρησιμοποιώντας crafting και τις ξεχωριστές ικανότητες του καθενός από τους τρεις χαρακτήρες, σε βάζει σε έναν αγώνα επιβίωσης. Αν το επιλέξεις, μπορείς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να χρησιμοποιήσεις χάπι “Joy”, που σε κάνει να κινείσαι ανενόχλητος σε ορισμένες περιοχές, αλλά δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρκετές από τις ικανότητές σου σε αυτό το διάστημα.

Όσον αφορά τα γραφικά, το ανέφερα και πριν, θυμίζουν αρκετά τα Bioshock, τόσο σε αίσθηση όσο και στη γενικότερη ατμόσφαιρα που σου δίνουν. Οι αντιθέσεις μεταξύ των καταστάσεων πριν και μετά τη χρήση του “Joy” είναι αρκετά καλοφτιαγμένες, και ο κόσμος γενικότερα είναι φτιαγμένος ώστε να δίνει την αίσθηση μιας dystopian Βρετανίας. Τα animations των χαρακτήρων είναι προσεγμένα σε όσους έχουν κάποιο κύριο ρόλο, αλλά γενικότερα πολλά πράγματα επαναλαμβάνονται.

Διαβάστε επίσης  «Monster Hunter : World»

We Happy Few

Η μουσική του παιχνιδιού, ενώ δεν αποτελεί κάτι το απόλυτα ιδιαίτερο, με την έννοια ότι θα σου μείνει στο μυαλό για αρκετό καιρό, είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να είναι: μια μίξη pop-rock με αρκετά στοιχεία ‘60s, που για όποιον έχει ακούσει έστω και λίγο μουσική της περιόδου θα του φανούν σίγουρα οικεία. Είναι λίγο σαν οι Beatles να έπαιζαν σε μια dystopian εποχή.

Advertising

Γενικότερα, αν και πρόκειται για διασκεδαστικό παιχνίδι, έχω τη γνώμη πως δε παρέδωσε αυτό που περίμενα κι εγώ και όλοι οι υπόλοιποι. Το story τις περισσότερες φορές μπαίνει σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα, ώστε να δοθεί έμφαση στα survival στοιχεία, στο ψάξιμο δηλαδή νερού και τροφής, το οποίο θα ήταν αποδεκτό αν δεν ήταν full-priced παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι το στούντιο που το ανέπτυξε πέρασε αρκετά μέχρι να το τελειώσει, και τελείωσε με τη βοήθεια της Microsoft, που έβαλε λίγο τις πρακτικές που ακολουθούνται σε μεγάλα παιχνίδια σε ένα ξεκάθαρα indie παιχνίδι. Και σίγουρα ήδη ξέρουν πως δεν παρέδωσαν αυτό που περιμέναμε, διότι υπάρχει season pass που υπόσχεται τρείς ακόμα ιστορίες που θα έρθουν. Πάντως, στη παρούσα κατάσταση, με τόσα bugs και με το περιεχόμενο που δίνει, όχι, σε μια καλή έκπτωση, ίσως. Happy gaming…..

 

Πληροφορίες:

Developer(s): Compulsion Games

Publisher(s): Gearbox Publishing

Advertising

Director(s): Guillaume Provost

Producer(s): Sam Abbott

Designer(s): David Sears

Programmer(s): Matt Robinson

Advertising

Artist(s): Whitney Clayton

Διαβάστε επίσης  Xbox Live Gold: τι έρχεται τον Ιανουάριο του 2019

Writer(s): Alex Epstein, Lisa Hunter

Composer(s): Nicolas Marquis

Engine: Unreal Engine 4

Advertising

 

SYSTEM REQUIREMENTS (σύμφωνα με το Steam)

MINIMUM:

Requires a 64-bit processor and operating system

OS: 64 bit, Windows 7 and above

Advertising

Processor: Triple-core Intel or AMD, 2.0 GHz or faster

Memory: 8 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce 460 GTX or AMD Radeon 5870 HD series or higher Mobile: NVIDIA GeForce GTX 580M or higher.

DirectX: Version 11

Advertising

Storage: 6 GB available space

RECOMMENDED:

Requires a 64-bit processor and operating system

OS: 64 bit, Windows 7 and above

Advertising

Processor: Quad-core Intel or AMD, 2.5 GHz or faster

Memory: 8 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce 660 GTX or AMD Radeon 7870 HD series or higher

DirectX: Version 11

Advertising

Storage: 6 GB available space

 

Τιμή (τη στιγμή συγγραφής)

PC: 59.99€ (Steam), 59.99€ (GOG)

PS4: 69.99€ (Store), 43.50€ (Retail)

Advertising

Xbox One: 69.99€ (Store), 43.50€ (Retail)

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει νέα ταινία!

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει τη νέα του ταινία, ένα μαφιόζικο

Θύελλα Όνυξ: Το τρίτο μέρος της σειράς φαινόμενο

Το τρίτο μέρος της σειράς Empyrean: Θύελλα Όνυξ της Rebecca