March for Our Lives: το κίνημα της 24ης Μαρτίου

Το κίνημα «March for Our Lives» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 24 Μαρτίου στην Αμερική, όπου έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία εκατομμύρια πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, το κέντρο της διαμαρτυρίας ήταν η πόλη της Ουάσινγκτον, ενώ συνολικά υπήρξαν διαδηλώσεις σε 800 σημεία σε όλη την έκταση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

March for Our Lives

Με αφορμή τα -δυστυχώς- όχι λίγα περιστατικά με χρήση όπλων στα σχολεία, έχοντας ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς μαθητές και δασκάλους, οι πολίτες της Αμερικής αποφάσισαν πως η σιωπή δεν είναι λύση. Αυτό που είναι αναμφίβολα αξιοσημείωτο, είναι πως το συγκεκριμένα κίνημα, «March for Our Lives», υπήρξε μια πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών, οι οποίοι, όπως ήταν φυσικό, χρειάστηκαν και τη βοήθεια οργανώσεων, που ασχολούνται με θέματα της οπλοκατοχής και με ποιον τρόπο πρέπει αυτή να υφίσταται.

Με αφορμή και το πιο πρόσφατο γεγονός με την εγκληματική ενέργεια στο σχολείο της Φλόριντα, τα παιδιά και οι οικογένειές τους αποφάσισαν πως οφείλουν να δράσουν άμεσα, ώστε να μην κινδυνέψει ξανά καμιά ζωή σε σχολικό χώρο. Με τους διοργανωτές να τονίζουν πως «η σχολική ασφάλεια δεν αποτελεί πολιτικό ζήτημα», οι πολίτες θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς τους, οι οποίοι θεωρούν πως το θέμα της οπλοκατοχής δεν χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Παρακάτω, ακολουθεί ο καταπληκτικός λόγος ενός εντεκάχρονου κοριτσιού:

Μάλιστα, μέσα σε πολλά άλλα, οι μαθητές κατά το κίνημα «March for Our Lives», ζητούν τον πλήρη έλεγχο σε κάθε αγορά όπλου, αλλά ακόμα θέτουν και το ζήτημα για το ηλικιακό όριο της οπλοκατοχής, καθώς αίτημά τους είναι η κατοχή όπλου σε ενήλικες άνω των 21 ετών.

Η οπλοκατοχή, θα έλεγε κανείς, πως είναι ένα «ευαίσθητο» θέμα για τους Αμερικανούς πολίτες, καθώς υπάρχουν πολλές απόψεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Από τη στιγμή που τα γεγονότα φανερώνουν σε όλους μας, το πόσο θάνατο μπορεί να σκορπίσει η ανεξέλεγκτη και η απερίσκεπτη οπλοκατοχή, είναι χρέος των υπευθύνων να δράσουν άμεσα.

Advertising

Τα παιδιά, η ελπίδα όλου του κόσμου, μας δείχνουν πως δεν αγωνίζονται πια μόνο για τα όνειρά τους και τις σπουδές τους, μα και για την ίδια τους την ασφάλεια. Ποιος θα μπορούσε να παραδεχτεί πως κάτι τέτοιο δεν είναι -τουλάχιστον- τρομακτικό;

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Περισσότερα από τη στήλη: Κοινωνία

Κοινωνία

Τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργικότητα: Πρέπει να έχουν σχέση;

Η εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε εντυπωσιασμό ακόμη και στη γενιά Ζ που μεγάλωσε ψηφιακά…

Κοινωνία

Έλληνες χωρίς διακοπές: Η νέα καλοκαιρινή πραγματικότητα

Το ελληνικό καλοκαίρι παραδοσιακά σημαίνει ήλιο, θάλασσα και στιγμές ξεκούρασης. Για χρόνια, οι διακοπές ήταν…

Κοινωνία

Γυναικείες αδελφότητες αντίστασης

Η Παγκόσμια Ιστορία της γυναικείας αντίστασης μετρά χιλιάδες παραδείγματα, αλλά και χιλιάδες θύματα. Από τοπικούς…

Κοινωνία

Η ιστορία των διακοπών

Η ιστορία των διακοπών έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Κι όμως οι αρχαίοι Έλληνες…

Κοινωνία

Η ιστορία της σοβιετικής αρχιτεκτονικής

  Σημασία της σοβιετικής αρχιτεκτονικής  Είναι γεγονός ότι την επιστήμη της σοβιετικής αρχιτεκτονικής, πολλοί επιστήμονες…

Κοινωνία

Η κοινωνική προσφορά του Ερυθρού Σταυρού

Η κοινωνική προσφορά του Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε  να αποτελεί πεδίο ιατρικής δράσης στην Ελλάδα τον…

Κοινωνία

HyperNormalisation (2016) – Το ντοκιμαντέρ για το πραγματικό Matrix

  Νιώθεις ότι δεν θα ιδρώσει το αυτί σου, ακόμα κι αν έρθουν οι εξωγήινοι; …