Πολιτισμός μηδέν: Κάποιοι ακόμα σφάζουν ζώα δημοσίως

Λένε -και θα συμφωνήσω απολύτως- πως ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παιδιά και τα ζώα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποδικνύεται -για ακόμα μια φορά- πως η αναισθησία μαζί με την έλλειψη λογικής σκέψης μπορούν να σε γυρίσουν σε «μεσαιωνικές» πράξεις. Τι έγινε λοιπόν;

Επίδειξη ισχύος και θράσους έκαναν κάτοικοι του Μανταμάδου Λέσβου που ως υπέρμαχοι του βασανισμού των ζώων μέχρι θανάτου -για το καλό της παράδοσης και της θρησκείας- και φέτος έσφαξαν δημόσια ταύρο χωρίς μάλιστα αναισθητοποίηση στον προαύλιο χώρο της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών καθώς επιμένουν να δίνουν συνέχεια σε ακόμα μια βάρβαρη πράξη παρά τη σχετική απαγόρευση.

Μέχρι το 2014, που δια νόμου απαγορεύτηκε και επίσημα. το έθιμο που βρωμάει παγανισμό έλεγε ότι για να τιμηθεί ο Ταξιάρχης θα πρέπει να σφαχτεί ένας ταύρος, (του οποίου μάλιστα μαζεύουν το αίμα για φυλαχτό) αφού πρώτα βασανιστεί μπροστά στο πλήθος το οποίο μάλιστα τραβάει την όλη «τελετουργία» βιντεάκι με τα κινητά του.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Για το παράνομο έθιμο και την περαιτέρω δημόσια κακοποίηση του ζώου που βασανίστηκε αλύπητα από τους Χριστιανούς ενημερώθηκε ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» ο οποίος έστειλε όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία Μυτιλήνης και έτσι έγινε και η ταυτοποίηση πέντε ατόμων, που είναι και επιφανή μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος επισημαίνει: «Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στο προαύλιο της Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου πραγματοποιήθηκε δημόσια σφαγή ταύρου, παρά την εισαγγελική απαγόρευση και κατά παράβαση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Το αποδεικτικό υλικό (φωτογραφίες και video) έχει ήδη κατατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής Λέσβου και σχηματίζεται δικογραφία κατά κάθε υπευθύνου. Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί πέντε (-5-) δράστες/συμμετέχοντες, ενώ η ΚΙΒΩΤΟΣ συνεχίζει τη συλλογή και εξέταση περαιτέρω υλικού ώστε να βοηθήσει στην αναγνώριση και άλλων δραστών.

Advertising

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλοι τους να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση απέναντι σε όσους νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι μπορούν να μετατρέπουν τις εκκλησίες και τα ιερά προσκυνήματά μας σε υπαίθρια σφαγεία και άνδρα παρανομίας» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος της «ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης» Ιωσήφ Μποτετζάγιας είχε καταγγείλει στην Εισαγγελία Μυτιλήνης τον ιερέα Στρατή Δήσσο, ο οποίος δημοσίως παραδέχτηκε ότι η σφαγή του ζώου έγινε και το 2016.

Όταν ακούς κάτι τόσο δυσάρεστο, σκέφτεσαι αμέσως τι λογική μπορεί να έχουν τέτοιοι «άνθρωποι». Ας μη μιλήσουμε για το γεγονός πως γίνεται λόγος κιόλας για θρησκευόμενους πολίτες! Νομίζω οι πράξεις «μιλάνε» -ξανά- δυνατότερα από τα λόγια.

Κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα των Ζώων. Ας έχουμε λοιπόν, όλοι στο μυαλό μας πως δεν πρέπει να αγαπάμε τα ζώα μονάχα εκείνη την ημέρα. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα, από το να φροντίζεις ένα ζώο, δείχνοντάς του στοργή και αγάπη. Ακόμα κι αν είσαι από εκείνους που δεν μπορούν να φροντίσουν ένα ζωάκι, κάνε τουλάχιστον το αυτονόητο. Σε καμία περίπτωση μην το βασανίζεις -για κανέναν Θεό, για καμία ιδέα!

Advertising

Πληροφορίες από zoosos.gr

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Περισσότερα από τη στήλη: Κοινωνία

Κοινωνία

Τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργικότητα: Πρέπει να έχουν σχέση;

Η εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε εντυπωσιασμό ακόμη και στη γενιά Ζ που μεγάλωσε ψηφιακά…

Κοινωνία

Έλληνες χωρίς διακοπές: Η νέα καλοκαιρινή πραγματικότητα

Το ελληνικό καλοκαίρι παραδοσιακά σημαίνει ήλιο, θάλασσα και στιγμές ξεκούρασης. Για χρόνια, οι διακοπές ήταν…

Κοινωνία

Γυναικείες αδελφότητες αντίστασης

Η Παγκόσμια Ιστορία της γυναικείας αντίστασης μετρά χιλιάδες παραδείγματα, αλλά και χιλιάδες θύματα. Από τοπικούς…

Κοινωνία

Η ιστορία των διακοπών

Η ιστορία των διακοπών έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Κι όμως οι αρχαίοι Έλληνες…

Κοινωνία

Η ιστορία της σοβιετικής αρχιτεκτονικής

  Σημασία της σοβιετικής αρχιτεκτονικής  Είναι γεγονός ότι την επιστήμη της σοβιετικής αρχιτεκτονικής, πολλοί επιστήμονες…

Κοινωνία

Η κοινωνική προσφορά του Ερυθρού Σταυρού

Η κοινωνική προσφορά του Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε  να αποτελεί πεδίο ιατρικής δράσης στην Ελλάδα τον…

Κοινωνία

HyperNormalisation (2016) – Το ντοκιμαντέρ για το πραγματικό Matrix

  Νιώθεις ότι δεν θα ιδρώσει το αυτί σου, ακόμα κι αν έρθουν οι εξωγήινοι; …