Deathcraeft: Η μπάντα που και νεκρούς ανασταίνει

Deathcraeft
Πηγή: Angels Pr

Οι Deathcraeft είναι μία thrash/death metal με έδρα την Ελλάδα. Είναι νέα μπάντα που δημιουργήθηκε το 2017 από τον κιθαρίστα Κώστα Καλαμπόκα. Ο Κώστας Καλαμπόκας μετα την αποφοίτησή του απο το Berklee College of music επιχείρησε να ξανοιχτεί στην ελεύθερη αγορά ως ιδιοκτήτης στούντιο ηχογράφησης και παραγωγής στα Ιωάννινα . Έχοντας κάνει παραγωγές για διάφορες μπάντες της Ελλάδας αλλά και του  εξωτερικού προσπαθεί να πλάσει το δικό του συγκρότημα. Έτσι, λοιπόν, κάλεσε τον Γιάννη Χιονίδη, ο οποίος υπήρξε ντράμερ του progressive death συγκροτήματος Echidna. Ανάμεσα στις επιλογές του ήταν και ο τραγουδιστής Νίκονα Τσολάκος. Οι Deathcraeft είναι μεν ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο στούντιο, αλλά τα μέλη του προετοιμάζονται για τα live shows που θα ακολουθήσουν μετά την κυκλοφορία του  πρώτου τους άλμπουμ.

 

Tο debut album που ηχογράφησαν οι Deathcraeft, το “On Human Devolution”, πρόκειται για ένα concept album βασισμένο στις νουβέλες του H.P. Lovecraft και την Cthulhu  μυθολογία. Ωστόσο, κρύβει και κοινωνικοπολιτικά στοιχεία στον πυρήνα του. Το “On Human Devolution” κυκλοφόρησε στο bandcamp 5 Ιουλίου και θα κυκλοφορήσει από το  distrokid σε όλες τις digital streaming πλατφόρμες (Spotify, Amazon, iTunes) στις 27 Ιουλίου. Θα είναι διαθέσιμο σε CD τον Σεπτέμβριο 2020.

 

Μέλη:
Κώστας Καλαμπόκας – Κιθάρες, Μπάσο

Νίκονας Τσολάκος – Φωνή

Advertising

Advertisements
Ad 14

Γιάννης Χιονίδης – Τύμπανα

Διαβάστε επίσης  Novel 729: Η εκτόξευση ήρθε με το πρώτο του LP

Είμαι 20 ετών και σπουδάζω Ιστορικό και Αρχαιολογικό στο ΕΚΠΑ. Είμαι εθισμένος στη ροκ (και όχι μόνο) μουσική, γρατζουνάω που και που μια κιθάρα και αυτοχαρακτηρίζομαι ως σινεφίλ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η ώρα στον κόσμο είναι πέντε: Και είναι τρομακτικά εφιαλτική

Το καινούριο βιβλίο Η ώρα στον κόσμο είναι πέντε της

Οι πορσελάνινες κούκλες του 19ου αιώνα

Οι πορσελάνινες κούκλες, που πολλές από εμάς μπορεί να έχουμε