Led Zeppelin: Tι συμβαίνει τελικά με την υποτιθέμενη επανένωσή τους;

Led Zeppelin

Την τελευταία εβδομάδα μία αναταραχή επικρατεί μεταξύ των fans των Led Zeppelin, σχετικά με τις φήμες που θέλουν τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος να ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους. Για την ιστορία, οι Led Zeppelin διαλύθηκαν μετά το θάνατο του drummer John Bonham. Η αλήθεια είναι ότι μετά την επανένωση των Guns’n’Roses όλα πλέον φαντάζουν πιθανά. Tι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Ένα αινιγματικό μήνυμα στη σελίδα του Robert Plant πυροδότησε μια νέα θύελλα φημών για επικείμενο reunion  του συγκροτήματος. Η τελευταία φήμη τους θέλει να παίζουν στο Desert Trip 2017, ένα κλασικό rock festival. Σύμφωνα με το Feel Numb, oι πληροφορίες αυτές προέρχονται από «καλά τοποθετημένες πηγές».

Το πόσο καλά ενημερωμένες όμως είναι αυτές οι πηγές αμφισβητείται, καθώς είναι γνωστό ότι ο Plant ετοιμάζει καινούριο solo album από τον Ιανουάριο του 2016. Αυτό εξηγεί και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το site του στο οποίο δεν μπορεί κανείς προς το παρόν να περιηγηθεί, προφανώς λόγω επανασχεδιασμού για το επερχόμενο project του.

Παρ’όλα αυτά το Feel Numb επιμένει ότι ο Robert Plant έχει ήδη συμφωνήσει σχετικά με το reunion των Led Zeppelin. Είχε αναφερθεί πως ο ίδιος πέρσι είχε αρνηθεί αμοιβή 14 εκατομμυρίων δολαρίων για να εμφανιστεί στην έναρξη του Desert Trip.

Επιπροσθέτως το site ισχυρίζεται πως οι χρηματοδότες των Desert Trip και Coachella βελτίωσαν κατά πολύ την προσφορά, βρίσκοντας τελικά τον Plant πρόθυμο να βρεi τρόπο ώστε να τιμήσει την 50η επέτειο της μπάντας.

Led Zeppelin

Μόνο που οι Led Zeppelin δεν φαίνεται να κανονίζουν τα reunion τους με βάση τις -προφανώς παχυλές- αμοιβές και ειδικότερα ο Robert Plant που αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επανόδου της μπάντας.

Διαβάστε επίσης  5 σημαντικά τραγούδια μεγάλης διάρκειας

Το 2014 μάλιστα απέκλεισε χωρίς περιστροφές το κάλεσμα για επανένωση, λέγοντας: «Ένα tour θα ήταν ένα απόλυτο συνονθύλευμα από συμφέροντα και την ουσία όλων όσων είναι άσχημα στο stadium rock. Είμαστε περικυκλωμένοι από ένα τσίρκο ανθρώπων που θα ήθελαν τις ψυχές μας στην πυρά. Δεν είμαι κομμάτι από jukebox».

Τα τρία εναπομείναντα μέλη της θρυλικής μπάντας, Plant, Jimmy Page and John Paul Jones, έχουν πραγματοποιήσει μόνο τρία επίσημα reunion μετά το θάνατο του Bohnam το 1980. Η πρώτη ήταν στο Live Aid το 1985, ακολούθησε 3 χρόνια αργότερα η συναυλία για την 40η επέτειο της Atlantic Records  και τέλος,  το 2007  η συναυλία για το Celebration Day.

Όμως το Billboard έρχεται να κλείσει και επισήμως τα στόματα των επίδοξων πηγών, αλλά και να διαλύσει τις ελπίδες των θαυμαστών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο ότι ο Gary Tovar, ιδρυτής της AEG’s Goldenvoice, εξέφρασε στην εφημερίδα The Guardian την επιθυμία να «επαναφέρουν στη ζωή» τους  Led Zeppelin, ξεκινώντας τις ανάλογες φήμες, παρά το γεγονός ότι το Tovar δεν είναι πλέον μέλος της εταιρίας. Όπως και να έχει, δεν μια επανένωση των τριών μελών δεν φαίνεται να είναι πιθανή, ενώ η AEG δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό με το φετινό Desert Trip.

Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός. Ελπίζουμε όμως όχι για πάντα.

Led Zeppelin

 

Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, εθισμένη στη μουσική, το καλό φαγητό, τη γυμναστική και τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις. Ένθερμη οπαδός της άποψης ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές, ένα παιδί με όνειρα που θέλει να φέρει το μέλλον στα δικά του μέτρα. Δεν περιγράφω άλλο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι