4+1 από τα πιο ερωτικά ιταλικά τραγούδια

Πηγή: Youtube

Για πολλούς, η Ιταλική είναι η πιο ερωτική γλώσσα -ίσως μετά τα Γαλλικά-, πόσο μάλλον όταν αυτή στολίζεται με μουσική και μελωδία που χτυπούν κατευθείαν στο συναίσθημα. Επίσης, ανέκαθεν ο ρομαντισμός ταίριαζε απόλυτα στην πολιτισμό και την κουλτούρα της Ιταλίας. Κάπως έτσι, ανά περιόδους έχουν γραφτεί τραγούδια ιταλικά που εξύμνησαν τον έρωτα όπως λίγες γλώσσες. Πάμε να θυμηθούμε μερικά από αυτά και να ερωτευτούμε εκ νέου μια γλώσσα τόσο ιδιαίτερη, τόσο μοναδική…

Caruso

Πηγαίνοντας λίγο πίσω στον χρόνο, θα συναντήσει κανείς ένα τραγούδι-σταθμό για την ιταλική μουσική βιομηχανία. Δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το “Caruso”, ένα τραγούδι που δεκάδες μουσικοί, απ’ όλο τον κόσμο ερμήνευσαν, όμως η καλύτερη ερμηνεία ίσως να ανήκει τελικά στον Luciano Pavarotti. Το “Caruso”, γράφτηκε από τον Ιταλό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Lucio Dalla το 1986, ενώ είναι αφιερωμένο στον Ιταλό τενόρο Enrico Caruso.

Διαβάστε επίσης  10+2 Ποιήματα που αγαπήθηκαν σαν τραγούδια

Laura Pausini- La Solitudine

Είναι ίσως η εθνική τραγουδίστρια της Ιταλίας και ιδιαίτερα αγαπητή σε ολόκληρο τον κόσμο. Στα πρώτα της βήματα, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, που μάλιστα την κατέστησε διάσημη παγκοσμίως, ήταν το “La Solitudine”, με το οποίο η Pausini κέρδισε την νίκη στο φεστιβάλ του Sanremo το 1993. Το τραγούδι εξυμνεί τον εφηβικό έρωτα και όλες τις σκέψεις που βασανίζουν τους νέους ανθρώπους που αισθάνονται για πρώτη φορά συναισθήματα τόσο δυνατά όπως αυτό του έρωτα.

Mina – Ancora ancora ancora

Στο μακρινό 1978, η Mina εκφράζει με τον πιο ερωτικό τρόπο ένα πάθος δυνατό, μια αγάπη ικανή να φτάσει στα άκρα. Με τη σαγηνευτική φωνή της, αποφασίζει να μείνει στην ιστορία με ένα απ’ τα πιο ρομαντικά κομμάτια όλων των εποχών. “Ακόμα, ακόμα, ακόμα…” τραγουδά και προκαλεί ανατριχίλα μέχρι και σήμερα με την ερμηνεία της…

Η λίστα με τα πιο ερωτικά τραγούδια της Ιταλίας, φυσικά δε θα μπορούσε να σταματήσει εδώ, όταν μιλάμε για μια χώρα που εμπνέει τις Τέχνες και μυθοποιεί τον Έρωτα. Ίσως μια ζωή δεν είναι αρκετή για να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε κάθε ερωτικό τραγούδι της… οπότε μένουμε εδώ και συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε με τις υπέροχες μελωδίες της. 

Ονομάζομαι Θεοδώρα και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Τα φοιτητικά μου χρόνια τα πέρασα στην όμορφη πόλη των Σερρών, ενώ από το 2014 ζω στο νησί της Θάσου με τον σύζυγο και τον γιο μου. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την αρθρογραφία και τη συγγραφή παιδικών και λογοτεχνικών βιβλίων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν