Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Στο επίκεντρο ο Ευρωπαϊκός Νότος

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά το τριήμερο 11-14 Μαΐου. Το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της συμπρωτεύουσας θα φιλοξενήσει την έκθεση, με την είσοδο για το κοινό να είναι ελεύθερη.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

Στη φετινή υπ’ αριθμόν 14 διοργάνωση, θα έχει την τιμητική του ο Ευρωπαϊκός Νότος. Συγκεκριμένα, θα συζητηθεί η επιρροή, που άσκησαν οι χώρες της νότιας Ευρώπης στη λογοτεχνία, στην κουλτούρα, στην ιστορία και στην πολιτική.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται, ακόμη, τέσσερις μεγάλοι θεματικοί άξονες:

  • Το έργο του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη Νικόλαου Καζαντζάκη
  • Η επέτειος 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία
  • Το Προσφυγικό Ζήτημα
  • Το Πολιτιστικό Έτος Ελλάδας-Κίνας 2017

 

Επιπλέον, το Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το Φεστιβάλ Μετάφρασης, δύο δράσεις με αξιοσημείωτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια θα βρεθούν και φέτος στο πρόγραμμα της έκθεσης. Παράλληλα, η Παιδική Γωνιά, μια πρωτοβουλία για μικρότερες ηλικίες, ετοιμάζεται να υποδεχτεί ταλαντούχους δημιουργούς από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Δε θα ήταν ψέμα, να αναφέρουμε, ότι η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης πρόκειται πια για ένα θεσμό. Αποτελεί ιδανικό τόπο συνάντησης όλων των απανταχού φίλων του βιβλίου, καθώς και των επαγγελματιών του χώρου. Στη φετινή διοργάνωση, μάλιστα, αναμένεται να «δώσουν το παρών» περισσότεροι από 250 Έλληνες και ξένοι συγγραφείς.

Να τονίσουμε, ότι η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από κοινού από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τη ΔΕΘ-HELEXPO και το Δήμο Θεσσαλονίκης. Σημαντική καθίσταται, εξάλλου, η αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Εκδοτών, όπως και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο όλο εγχείρημα.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

Ωράρια λειτουργίας:

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017: 15.00-21.00

Διαβάστε επίσης  Απολογείται ο Λέκτορας του ΑΠΘ που Κατηγορείται για Διπλή Δολοφονία με Αρσενικό

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017: 10.00-22.00

Σάββατο 13 Μαΐου 2017: 10.00-22.00

Κυριακή 14 Μαΐου 2017: 10.00-21.00

 

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνιά της την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00 στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της συμπρωτεύουσας. Όπως προαναφέρθηκε, θα υπάρξει αφιέρωμα στον Ευρωπαϊκό Νότο και η προσέλευση του κοινού θα είναι ελεύθερη. Οι λάτρεις του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες ενότητες.

 

Πηγή: http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=877407

 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, από μικρή ηλικία με κέρδισε η δημοσιογραφία. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, από όπου και αποφοίτησα το 2014.
Λάτρης των σπορ, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, φόρμουλα 1 και στίβο. Μου αρέσει, επίσης, το τρέξιμο και η γυμναστική σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως και η προσωπική ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipari

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipariş Sayfa

Η ιστορία του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor στα πορτογαλικά),