Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο είναι εδώ

Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία φορά στην Αθήνα, και συγκεκριμένα, στην περιοχή του Ζαππείου από 1η έως και 17 Σεπτεμβρίου.

46ο Φεστιβάλ Βιβλίου

01-17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα γίνουν στις 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 μ.μ. στο χώρο, που θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ.

Το κεντρικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Βιβλίο-Θέατρο-Κινηματογράφος». Το βιβλίο χρωστάει μεγάλο κεφάλαιο στη σκηνή και την οθόνη, που έδωσαν την αφορμή να αναπτυχθεί μια πλούσια βιβλιογραφία γύρω από τις δύο τέχνες.

Κύριος διοργανωτής και φέτος είναι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) . Φετινοί συνεργάτες θα αποτελέσουν η ΕΡΤ, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν. Μία συνεργασία που θα αποτελέσει την, για ακόμα μία φορά, επιτυχία του φετινού Φεστιβάλ.

Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα συντελεστεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Σημαντική καθίσταται, εξάλλου, η υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και του κεντρικού αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Εκδήλωση της ΕΡΤ με θέμα: «Η ΕΡΤ και η συμβολή της στο Βιβλίο, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο»
  •  Εκδήλωση του Εθνικού Θεάτρου με θέμα:« -Τι διαβάζετε, Κύριε μου;

                                                                                     – Λόγια, λόγια, λόγια……… »

  • Εκδήλωση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με θέμα: «Από τη σελίδα στη σκηνή και ο ρόλος ενός κρατικού θεάτρου σε μια εποχή αλλαγών»
  • Εκδήλωση του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν με θέμα: «Θέατρο Τέχνης – Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς τα τελευταία 30 χρόνια»
  • «Βιβλίο, Κινηματογράφος και κινηματογραφική εκπαίδευση».
Διαβάστε επίσης  Τα Καραμανλίδικα του Φάνη είναι αυστηρά για καλοφαγάδες

Επίσης, στο ευρύτερο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μεγάλο αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο: «Νίκος Καζαντζάκης. Θεατρικός, τηλεοπτικός, κινηματογραφικός» καθώς και εκδήλωση με τίτλο: «Οκτωβριανή Επανάσταση, 100 χρόνια: Διαρκής έμπνευση για συγγραφείς και κινηματογραφιστές», αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση και την αλληλεπίδρασή της με το Βιβλίο.

Το έργο, που εμφανίζεται στη φετινή αφίσα του φεστιβάλ, είναι δημιούργημα του Έλληνα καλλιτέχνη Θεόδωρου Πανταλέων.

 

Ώρες λειτουργίας:                                                                                                          Πληροφορίες:

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30                                                              Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου(Σ.ΕΚ.Β.)

Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00                                                         Τηλ: 210 3303942, 2103302523

Κυριακή: 10:30 – 15:00 & 18:00-22:30                                                                URL: www.sekb.gr                                           

Διαβάστε επίσης  Εξοστρακισμός: όταν ένα όστρακο σε έστελνε εξορία

 

Απόφοιτη του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με Κατεύθυνση Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αγαπάω την φύση, τις τέχνες και γενικότερα τον πολιτισμό. Είμαι φαν της γυμναστικής, της φωτογραφίας και δεν ξεχνάω να ποτέ να δω την αγαπημένη μου σειρά. Όνειρο μου να ανακαλύψω τον κόσμο και να γνωρίσω κάθε γλώσσα, διάλεκτο, ιδίωμα του πλανήτη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι