Επιτρεπόμενη -επιτέλους- η οδήγηση για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Εν έτει 2018, στην πιο συντηρητική χώρα του κόσμου, η οδήγηση επιτρέπεται στις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, καθώς μέχρι τώρα ήταν κάτι το ανεπίτρεπτο.

Σαουδική Αραβία
Πηγή: Reuters
Πηγή: Reuters

Πολλά από τα δικαιώματα των γυναικών της Δύσης, τα οποία φαντάζουν δεδομένα και κεκτημένα, για άλλες γυναίκες σε άλλες μη προοδευτικές χώρες του κόσμου, φαίνονται ως ζητούμενα. Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν, στη Σαουδική Αραβία, δόθηκε το δικαίωμα (δεδομένο «δυτικό») στις γυναίκες να οδηγούν. Ναι, καλά καταλάβατε, μέχρι τώρα στη χώρα αυτή, η οδήγηση ήταν μονάχα προνόμιο του αντρικού πληθυσμού.

Η 24η Ιουνίου λοιπόν, αποτελεί μια γιορτινή μέρα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία, καθώς μέχρι τώρα, οι γυναίκες αυτές είχαν τη δυνατότητα της οδήγησης, μόνο εκτός της χώρας τους.

Μέχρι στιγμής, η οδήγηση στη Σαουδική Αραβία έχει γίνει ήδη κάτι το κεκτημένο, για περίπου 10 γυναίκες, ενώ την ίδια στιγμή άλλες 2.000 περιμένουν με αγωνία την τελική έγκριση.

Advertisements
Ad 14

Κάτι τέτοιο, είναι γεγονός πως μπορεί να αλλάξει πολλά δεδομένα για την πολιτεία της Σαουδικής Αραβίας, καθώς για τους αισιόδοξους, σημαίνει πως το πιθανότερο είναι να δούμε και άλλες προσχωρήσεις βασικών δικαιωμάτων προς τον γυναικείο πληθυσμό της χώρας.

Είναι ομολογουμένως παράξενο, κάτι τέτοιο να αποτελεί είδηση, μα -δυστυχώς ή ευτυχώς- αποτελεί για πολλούς λόγους. Η ελευθερία των γυναικών σε χώρες, όπως εκείνη της Σαουδικής Αραβίας, δεν είναι διόλου δεδομένη και γι αυτό τον λόγο, κάτι που πρέπει να κάνουμε είναι να χαρούμε με τη χαρά όλων των γυναικών που θα μπορέσουν -επιτέλους- να είναι περισσότερο ανεξάρτητες στη χώρα τους, βάζοντας την οδήγηση την καθημερινότητά τους.

Διαβάστε επίσης  Δελφοί, ο ομφαλός της Γης

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, αφού γίνεται λόγος πως θα προχωρήσουν στο άνοιγμα αντιπροσωπειών αποκλειστικά για το γυναικείο κοινό.

Το παραπάνω βίντεο της Audi δείχνει ένα ζευγάρι στη Σαουδική Αραβία, όπου η γυναίκα είναι στη θέση του οδηγού, με την εταιρεία να καλωσορίζει τις γυναίκες της χώρας στο προνόμιο της οδήγησης.

 

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Τον Δεκέμβριο του 1821 οι πρωταγωνιστές της επανάστασης και ο
Colourful Eyeliner

Colourful Eyeliner: Το απόλυτο καλοκαιρινό look

Colourful Eyeliner η απόλυτη τάση για εσένα που θες