Βίαιος στα ζώα; Βίαιος στον εαυτό σου

Ο όρος «πολιτισμένος» άνθρωπος περικλείει μέσα του όλες τις έννοιες του πολιτισμού και της ανθρωπιάς, πράγμα που θα έπρεπε να θεωρείτο δεδομένο, αλλά μάντεψε, δυστυχώς δεν θεωρείται! Το να αγαπάς τα ζώα, είναι αναμφισβήτητο σημάδι ανθρωπιάς.

Οι σκηνές έξω στον δρόμο, όπου «μυαλωμένοι» περαστικοί ξεσπούν με βία σε σκύλους και γάτες, βγάζοντας όλα τα κόμπλεξ που μπορεί να κρύβουν μέσα τους, είναι συχνότερες από όσο νομίζουμε. Δυστυχώς. Κλωτσιές, βρισιές, φόλες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Το γεγονός πως ο πολιτισμός ενός λαού «αποτυπώνεται» και στη συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα, δεν γίνεται να αμφισβητηθεί από κανέναν. Άνθρωποι (;) που είναι ικανοί να σκοτώσουν έναν σκύλο, είναι το ίδιο ικανοί να σκοτώσουν και έναν άνθρωπο. Ναι, είναι τόσο σοβαρό.

Αν κάποιος δεν μπορεί να κατανοήσει την αγάπη που προσφέρει ένας σκύλος ή μια γάτα, τότε είναι αρκετά χαμένος. Η βίαιη συμπεριφορά στα ζώα μπορεί να σημαίνει περισσότερα πράγματα από ό,τι νομίζουμε. Όταν χτυπάς έναν αδέσποτο σκύλο, δεν γίνεται να είσαι καλός και ευαίσθητος άνθρωπος. Όταν θες το κακό ενός ζώου δεν μπορείς να είσαι ένας καλός πατέρας ή μια καλή μητέρα απέναντι στα παιδιά σου. Η ευσπλαχνία και η ευαισθησία ενός ατόμου δεν μπορούν να έχουν όρια, καθώς στην περίπτωση που έχουν, τότε δεν μπορούν να είναι αληθινές και αυθεντικές.

Στην έλλειψη ευαισθησίας των Ελλήνων πολιτών για τα αδέσποτα ζώα αναφέρεται ένα παλαιότερο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild, με αφορμή ζευγάρι Γερμανών τουριστών που βρήκαν στην Εθνική Οδό, ένα σκύλο και τον πήραν μαζί τους στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει:
«Επιτρέψτε μας να σας συστήσουμε τη Νίκη. Η σκυλίτσα βρέθηκε εντελώς απροστάτευτη στην Εθνική Οδό. Ήταν φρικτά αδυνατισμένη, ενώ είχε και μία ιδιαίτερα επώδυνη μόλυνση στο αφτί. Γερμανοί τουρίστες την εντόπισαν και την έφεραν στη Γερμανία».

«Η Νίκη είναι ένα φιλικό, τρυφερό και ευγνώμων σκυλί που λαχταρά αγάπη και στοργή. Θέλετε να της τη δώσετε;» ρωτά η εφημερίδα τους Γερμανούς αναγνώστες της δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του Sonnenhof.

Διαβάστε επίσης  Jean Paul Satre: Η ρηξικέλευθη σκέψη του «Είναι» και του «Τίποτα»

Ξεκίνα λοιπόν να μοιράζεις αγάπη παντού, σε ανθρώπους και σε ζώα. Ειδικότερα, αυτές τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αφιέρωσε ελάχιστο χρόνο και βοήθησε ένα αδέσποτο, που θα το έχει σίγουρα ανάγκη. Λίγο νερό έξω από το σπίτι σου, μπορεί να ξεδιψάσει ένα αδέσποτο και εσύ να κάνεις μια τόσο μικρή πράξη με τόση μεγάλη σημασία για το ζώο.

Γίνε λίγο περισσότερο άνθρωπος, μπορείς!

Πληροφορίες από newsbomb

 

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από