Μουσείο Getty: Ένα challenge τέχνης και δημιουργικότητας

μουσείο Getty
Πηγή εικόνας: Robbin Goddard, Los Angeles Times

Καθώς σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού ζει υπό περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορονοϊό, οι εβδομάδες απομόνωσης έχουν γίνει ο νέος κανόνας. Και οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να βαριούνται. Η μοναξιά θερίζει και όλοι σιγά-σιγά αρχίζουν και ψάχνουν πως να περάσουν τον χρόνο τους πιο δημιουργικά και εποικοδομητικά. Το μουσείο Getty, που εδρεύει στο Λος Άντζελες, έδωσε στους οπαδούς της τέχνης μια διαφορετική ιδέα για το πως να περάσουν την ώρα τους μες στο σπίτι, από το ατελείωτο «netflix and chill».

«Σας προκαλούμε να αναδημιουργήσετε ένα έργο τέχνης με αντικείμενα (και ανθρώπους) στο σπίτι σας», όπως ανακοίνωσε το  γνωστό μουσείο στο twitter.

Οι κανόνες είναι απλοί: επιλέξτε το αγαπημένο σας έργο τέχνης, βρείτε τρία αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο του σπιτιού σας και χρησιμοποιήστε τα για να το αναδημιουργήσετε.

Το μουσείο Getty μοιράστηκε μερικές από τις καλύτερες δημιουργίες καθώς το challenge βρήκε μεγάλη απήχηση σε φίλους της τέχνης και όχι μόνο, καθώς αποτελεί μία υπέροχη δημιουργική πρόταση για να περάσει κάποιος ευχάριστα την ώρα του μέσα στο σπίτι.

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στο δημιουργικό challenge που κοινοποίησε το μουσείο Getty μπορείτε να αναζητήσετε και να επιλέξετε ένα έργο τέχνης στην ηλεκτρονική συλλογή του μουσείου.

Διαβάστε επίσης  Τύπος και κοινωνία: Mία σχέση συνεχούς αλληλεπίδρασης

Καθώς το διαδίκτυο κατακλύεται από διάφορα challenge , ανούσια και μη, υπάρχει πληθώρα επιλογών για το πως να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας.


Πηγή άρθρου:

Alaa Elassar, “The getty museum is asking people to recreate artwork using random house objects” 29/04/2020 CNN  ανακτήθηκε από https://edition.cnn.com/2020/03/28/us/getty-museum-recreate-artwork-coronavirus-trnd/index.html

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βιέννη: έρωτας με την πρώτη ματιά!

Καθώς το καλοκαίρι μας αποχαιρετά, η Βιέννη αρχίζει να μεταμορφώνεται
Χωρισμός

Χωρισμός: Να «παραιτηθώ» ή να «σκοτώσω»;

Χωρισμός, γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να δώσουμε ένα τέλος