Οι εγκεφαλικά νεκρές γυναίκες πρέπει να διατηρούνται στη ζωή και να χρησιμοποιούνται ως παρένθετες μητέρες.

Είμαι έγκυος»! Γιατί δεν αισθάνομαι υπέροχα; | paidorama.com

«Είμαι έγκυος»! Γιατί δεν αισθάνομαι υπέροχα; | paidorama.com

Η πολύτιμη βοήθεια μιας παρένθετης μητέρας

Η παρένθετη μητρότητα είναι ένα θαύμα για πολλές οικογένειες. Όταν μια γυναίκα αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το σώμα της σε μία τέτοια διαδικασία βοηθά μία άλλη ή ένα ζευγάρι γενικότερα να αποκτήσει  οικογένεια. Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλές γυναίκες δεν έχουν άλλον τρόπο να αποκτήσουν παιδιά εκτός από τη βοήθεια μιας άλλης γυναίκας. Αυτή η πράξη είναι αξιέπαινη και πλέον απαραίτητη για τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Στις μέρες μας, περισσότεροι από ένας καθηγητές αρχίζουν και υποστηρίζουν την πρόταση της διατήρησης της ζωής εγκεφαλικά νεκρών γυναικών και της “εκμετάλλευσής” τους ως παρένθετες μητέρες. Αυτή η άποψη έχει προβληματίσει και επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία. Αρκετοί είναι εκείνοι που βρίσκουν αυτήν την πρόταση ως μία αξιόλογη λύση, υποστηρίζοντάς τη θετικά. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι λίγες και οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από πολλούς ανθρώπους οι οποίοι μιλούν για παραπλάνηση της αντίληψης για το τι θεωρείται γυναίκα, ακόμα και για καταπάτηση δικαιωμάτων της.

Advertisements
Ad 14

Η θετική οπτική

Σύμφωνα με έρευνες, μία εγκυμοσύνη μπορεί να επιτευχθεί στο σώμα μίας εγκεφαλικά νεκρής γυναίκας χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος, μέχρι στιγμής, για τον οποίο δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί μία τέτοιου είδους κύηση. Βέβαια, σίγουρα υπάρχει μια μελλοντική ανησυχία για το γεγονός ότι αυτές οι κυήσεις είναι τόσο απλές και χωρίς φόβο, όπως φαίνονται τώρα.

Διαβάστε επίσης  Τι σημαίνουν οι πολύτιμοι λίθοι των γιορτών;

Επιπροσθέτως, γενικότερα η εγκυμοσύνη και ο τοκετός ενέχουν αρκετούς κινδύνους για την υγεία. Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που ορισμένοι υποστηρίζουν την κύηση από εγκεφαλικά νεκρές γυναίκες, επειδή με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται κίνδυνοι σε σώματα που δεν μπορούν πλέον να υποστούν βλάβη.

Στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργηθεί μία νέα λύση, ένα νέο κεφάλαιο για τις γυναίκες και τα ζευγάρια που επιθυμούν, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούν να κάνουν δικά τους παιδιά. Βέβαια, οι γυναίκες αυτές θα μπορούν να έχουν εκφράσει την επιθυμία τους ότι, αν τους συμβεί το δυσάρεστο να μείνουν εγκεφαλικά νεκρές, θα ήθελαν να κάνουν δωρεά ολόκληρου του σώματός τους δια της κύησης, όπως ήδη πολλοί άνθρωποι κάνουν με διάφορα όργανα του σώματος.

Παρόλο που το ενδεχόμενο υλοποίησης αυτής της πρότασης φαίνεται να είναι σε λογικά πλαίσια χωρίς να προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο κακό, ήδη έχουν σημειωθεί πολλές αντίθετες αντιδράσεις από ανθρώπους οι οποίοι αποκαλούν αυτό το σενάριο σενάριο δυστοπικής ταινίας.

Οι εγκεφαλικά νεκρές γυναίκες ως αντικείμενα

Η χρήση των γυναικών που είναι εγκεφαλικά νεκρές ως παρένθετες μητέρες, δημιουργεί σκέψεις και ανησυχίες για τη θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η ισότητα και η ελευθερία είναι πρωτεύοντα χαρακτηριστικά στην ανθρώπινη ζωή. Πολλοί, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι αυτή η διαδικασία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βούληση και την ελευθερία αυτών των γενικών παρόλο που έχουν πεθάνει εγκεφαλικά, καθώς δεν είναι σε θέση να δώσουν την συγκατάθεσή τους.

Dobbs v. Jackson Women's Health and Its Devastating Implications for Immigrants' Rights | Bill of Health

Dobbs v. Jackson Women’s Health and Its Devastating Implications for Immigrants’ Rights | Bill of Health (harvard.edu)

Διαβάστε επίσης  Επιλεκτικά ρατσιστής;

Η εικόνα που μπορεί κανείς να φανταστεί προκαλεί τον τρόμο και τον θυμό πολλών πολιτών. Χαρακτηρίζουν δυστοπική την εικόνα νεκρών γυναικών να είναι για 9 μήνες σε κρεβάτια, συνδεδεμένες με μηχανήματα, απομονωμένες με στόχο να φέρουν στη ζωή το παιδί κάποιων άλλων. Και όλα αυτά χωρίς να το έχουν οι ίδιες αποφασίσει. Επίσης, από πολλούς ανθρώπους παρομοιάζουν τα δωμάτια από τις παραπάνω εικόνες, με ένα εργοστάσιο παραγωγής μωρών. Ακόμα, αρκετοί επιστήμονες δεν υποστηρίζουν αυτή την ιδέα και αντιθέτως ισχυρίζονται ότι κανείς δεν ξέρει για σίγουρα ότι θα μπορέσουν να διατηρήσουν αυτές τις γυναίκες για τόσους μήνες σε αυτή την κατάσταση και εν τέλει να καταφέρουν να ολοκληρωθεί μια βιώσιμη κύηση.

Τέλος, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που εκφράζουν το θυμό τους για τη διαδικασία να χρησιμοποιούνται εγκεφαλικά νεκρές γυναίκες ως μέλλουσες βιολογικές μητέρες και υποστηρίζουν ότι αυτά θα μπορούσαν να συμβαίνουν μόνο σε μια μισογυνική κοινωνία. Με τη συγκεκριμένη προσέγγιση του γυναικείου σώματος, αυτό μετατρέπεται σε ένα απλό αντικείμενο, σε ένα εργαλείο για τους άλλους, μειώνοντας και προσβάλλοντας όλη τη ζωή της κάθε μίας από αυτές γυναίκας. Οι γυναίκες δεν είναι πράγματα ή σκεύη προς χρήση. Ούτε χρησιμοποιούνται για σκοπούς άλλων και μετά απλά “πετιούνται”. Όλες οι γυναίκες έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, δικαίωμα στην ισότητα, στην αξιοπρέπεια, στη βούληση- ακόμη και στον θάνατο.

Απλά απίστευτο!!! Νορβηγός ακαδημαϊκός προτείνει να χρησιμοποιηθούν σώματα « εγκεφαλικά νεκρών» γυναικών ως παρένθετες μητέρες - LUMI NEWS

Απλά απίστευτο!!! Νορβηγός ακαδημαϊκός προτείνει να χρησιμοποιηθούν σώματα «εγκεφαλικά νεκρών» γυναικών ως παρένθετες μητέρες – LUMI NEWS (lumi-news.gr)

 

Συνοψίζοντας, οι γυναίκες παλαιότερα, από ιστορικής, θρησκευτικής και ιατρικής άποψης,  παρομοιάζονταν ως σκεύη. Στην σύγχρονη, όμως, κοινωνία φανερώνεται ότι αυτή η άποψη, αυτή η αντίληψη είναι ακόμα βαθιά χαραγμένη στο υποσυνείδητο των ανθρώπων. Ένα απτό παράδειγμα είναι η νομοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ κατά των αμβλώσεων. Όλα υπενθυμίζουν, ακόμα και στις μέρες μας, ότι οι γυναίκες δεν έχουν πλήρη αυτονομία και ελευθερία βούλησης στο σώμα τους.

Διαβάστε επίσης  Μαγειρική διπλωματία: Όλος ο πλανήτης μία μπουκιά...

 

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  • Φιλίππη,Α. (2023). Η πρόταση εγκεφαλικά νεκρές γυναίκες να χρησιμοποιούνται σαν παρένθετες μητέρες. Ανακτήθηκε από https://www.bovary.gr/living/health-diary/protasi-egkefalika-nekres-gynaikes-gia-parenthetes (τελευταία πρόσβαση 3.3.2023)
  • Πάντζου,Χ. (2023). Δυστοπική «ιδέα» για εγκεφαλικά νεκρές παρένθετες μητέρες. Ανακτήθηκε από https://www.efsyn.gr/themata/gynaikes-toy-kosmoy/378752_dystopiki-idea-gia-egkefalika-nekres-parenthetes-miteres (τελευταία πρόσβαση 3.3.2023)
  • Tietz,K. (2023). Brain-dead women should be kept alive and used as surrogates, professor suggests. Ανακτήθηκε από https://www.foxnews.com/media/brain-dead-women-should-kept-alive-used-surrogates-professor-suggests (τελευταία πρόσβαση 3.3.2023)

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Snatch

Snatch: Η αυθεντικότητα της cult

To Snatch είναι μία αστυνομική κωμωδία του 2000, σε σενάριο

Οδηγός για Αυθεντικό Fashion Tourism

Mε τον όρο «τουρισμός μόδας» (fashion tourism) γίνεται αναφορά σε