Η πρώτη στάση λεωφορείου – βιβλιοθήκη στην Θεσσαλονίκη!

7 Μαρτίου 2017

Η πρώτη στάση λεωφορείου - βιβλιοθήκη

Η πρώτη στάση λεωφορείου – βιβλιοθήκη στην Θεσσαλονίκη!Με ένα βιβλίο ποτέ δε νιώθεις μόνος. Με ένα βιβλίο η γνώση μεγαλώνει, το «εγώ» μικραίνει. Αυτό ίσως να είχε στο μυαλό του ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη που σε συνεργασία με την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου εγκατέστησε την πρώτη πανελλαδικά «Στάση Λεωφορείου – Βιβλιοθήκη»

Έτσι πλέον όσοι περιμένουν το λεωφορείο στην κεντρική στάση της γραμμής 64, που συνδέει το Φίλυρο με τη Θεσσαλονίκη, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το βιβλίο που επιθυμούν και να «γεμίσουν» τον χρόνο αναμονής τους μέχρι να έρθει το λεωφορείο της γραμμής, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Η πρώτη στάση λεωφορείου - βιβλιοθήκη

Advertisements
Ad 14

Ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα με αρχιτεκτονικές και εικαστικές παρεμβάσεις: Ένα έπιπλο βιβλιοθήκης σε μορφή «δένδρου», παγκάκι αναμονής, πολλές πρωτότυπες θέσεις διάθεσης εφημερίδων και περιοδικών, αλλά και κατάλληλη βαφή όπως αυτή της οροφής που προσομοιάζει με ουρανό. Η κατασκευή μάλιστα, είναι τέτοια ώστε τα βιβλία να προστατεύονται από την κακοκαιρία με ειδική μεμβράνη σε περιπτώσεις κακών καιρικών φαινομένων.


Η πρώτη στάση λεωφορείου - βιβλιοθήκη

«Τα βιβλία είναι προσφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης, της ένωσης λογοτεχνών, των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, αλλά και απλών πολιτών που τοποθετούν τα βιβλία τους στα ράφια της βιβλιοθήκης δίχως την παραμικρή γραφειοκρατία, ώστε να είναι πάντοτε γεμάτη. Παράλληλα είναι δυνατή και η ανάγνωση της καθημερινότητας από εφημερίδες και έντυπα ενημέρωσης και πολιτισμού» σημειώνει ο Δήμος.

Όποιος επιθυμεί βέβαια συνεισφέρει, τοποθετώντας βιβλία που θέλει να μοιραστεί με άλλους αναγνώστες και να δώσει μία προσωπική ώθηση σε αυτό το τεράστιο πολιτιστικό βήμα.

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε 2 αντίτυπα του βιβλίου "ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ"

Η πρώτη στάση λεωφορείου - βιβλιοθήκη στην Θεσσαλονίκη

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Τον Δεκέμβριο του 1821 οι πρωταγωνιστές της επανάστασης και ο
Colourful Eyeliner

Colourful Eyeliner: Το απόλυτο καλοκαιρινό look

Colourful Eyeliner η απόλυτη τάση για εσένα που θες