Τα μπαλέτα Béjart της Λωζάνης για 2 μοναδικές παραστάσεις στην Αθήνα

6 Σεπτεμβρίου 2017

 

μπαλέτα Béjart

Τα θρυλικά Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης γιορτάζουν τα 30 χρόνια από την δημιουργία τους και τιμούν την επέτειο των 10 χρόνων από την απουσία του κορυφαίου χορογράφου και ένθερμου φιλέλληνα Maurice Béjart (1927-2007) με μια νέα παγκόσμια περιοδεία όπου θα παρουσιάσουν τις σημαντικότερες χορογραφίες του ιδρυτή σε μια μαγευτική παράσταση με 50 χορευτές των θρυλικών μπαλέτων της Λωζάνης επί σκηνής και υπέροχη μουσική από τον Beethoven μέχρι τον Nick Cave.

Η μεγάλη γιορτή του χορού έρχεται για δύο μαγικές βραδιές στο Ηρώδειο, την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Τα περίφημα Μπαλέτα Béjart συναντούν το αθηναϊκό κοινό παρουσιάζοντας ένα μεγαλειώδες αφιέρωμα με τις εμβληματικές χορογραφίες του αείμνηστου Maurice Béjart, του ανθρώπου που έκανε τον χορό προσιτό στο ευρύ κοινό και τον ανάδειξε στην υπέρτατη τέχνη του 20ου αιώνα. Οι 50 χορευτές του μπαλέτου θα απογειώσουν τους θεατές σε μια αξέχαστη παράσταση – πραγματική γιορτή του χορού. Του μπαλέτου της ζωή μας!

Η παράσταση “Béjart fête Maurice” αποθεώνει την τέχνη του χορού υμνώντας τη ζωή. Πάθος, δεξιοτεχνία κι εκφραστική αρτιότητα διακρίνουν τους χορευτές, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο αισθητικής. Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει και το νέο έργο “t ‘M et variations…” που δημιούργησε ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Gil Roman, διάδοχος του Maurice Béjart. Ο Gil Roman υπογράφει ένα μπαλέτο όπου οι κινήσεις γίνονται λέξεις που απευθύνονται στον Maurice. Μια άκρως συναρπαστική χορογραφία πάνω στο θέμα της αγάπης και στην εσωτερική ανάγκη για χορό.

Advertising

Advertisements
Ad 14

 

Μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσετε το υπερθέαμα!

 

 

μπαλέτα Béjart

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου, Ακρόπολη
Κυριακή 17  και Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 21:00

Advertising

Τιμές εισιτηρίων: 25-200€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/dance/odeio-hrodou-attikou/bejart-ballet-lausanne/

 

μπαλέτα Béjart

Περισσότερα από τη στήλη: Προσεχώς

Προσεχώς

«Η Μάσα και ο Αρκούδος» την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στο Christmas Theater

Μια μεγάλη θεατρική παραγωγή έρχεται ξανά στην Αθήνα! Η Μάσα και ο Αρκούδος Τετάρτη 5…

Προσεχώς

Ο Δημήτρης Δημόπουλος «περιοδεύει» στην Αθήνα με την Καφρόκρεμα

Τελευταίος Κύκλος Παραστάσεων Εορταστική Προσφορά 6€ για όλες τις παραστάσεις Ύστερα από μια υποχρεωτική παύση…

Προσεχώς

«Αφανισμός» του Τόμας Μπέρνχαρντ από τις 14 Ιανουαρίου 2022 στο Θέατρο Σφενδόνη

ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ Του Τόμας Μπέρνχαρντ Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου. Από τις 14 Ιανουαρίου 2022 στο Θέατρο Σφενδόνη…

Προσεχώς

«Οι Μικρές Αλεπούδες» 3ος χρόνος στο Studio Μαυρομιχάλη

Ο Θίασος Συν-θήκη συνεχίζει από 15 Δεκεμβρίου, στο Studio Μαυρομιχάλη, τον τρίτο κύκλο των παραστάσεων…

Προσεχώς

«Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ από 18/11 ατο Θέατρο Τόπος Αλλού

ΟRLANDO η αυτός που έγινε αυτή και αγάπησε εκείνον και εκείνηΜια παράσταση που φέρνει στη…

Προσεχώς

«Υποχώρηση από τη Μόσχα» του Γουίλλιαμ Νίκολσον από 5 Νοεμβρίου στο θέατρο Αργώ

Υποχώρηση από τη Μόσχα του Γουίλλιαμ Νίκολσον Πρεμιέρα: 5 Νοεμβρίου 2021 Advertising Advertisements   Πόσο…

Προσεχώς

«Μάκμπεθ – ο κύκλος του στΑΙΜΑτος» από 10/11 στο Από Μηχανής Θέατρο

  «Μάκμπεθ – ο κύκλος του στΑΙΜΑτος» ΕΝΑΡΞΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   Το «Από Μηχανής»…