Γιατί τσακώνονται τα ζευγάρια; Οι βασικές αιτίες των συγκρούσεων

Σε όλα τα ζευγάρια υπάρχουν κάποιοι συνηθισμένο λόγοι συγκρούσεις, ωστόσο η ποιότητα της σχέσης έχει να κάνει περισσότερο με το πώς αντιμετωπίζουν τις συγκρούσεις μεταξύ τους πάρα για τον λόγο που συμβαίνουν.Όταν ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει και βιώνει στην καθημερινότητα του διάφορες συγκρούσεις είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό χωρίς να είναι απαραίτητα κακό, καθώς είναι και οι δύο είναι ανεξάρτητοι ενήλικες, έρχονται κοντά αναπτύσσοντας οποιουδήποτε είδους συντροφική σχέση, και αναπόφευκτα θα υπάρχει και τριβή λόγω της καθημερινότητας. Οι διαφορές προκύπτουν όταν μαλώνει ένα ζευγάρι κατά αυτό τον τρόπο τους δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουν άνετα και οι δύο την γνώμη τους νιώθοντας άνετα μέσα από όλη αυτή την κατάσταση. Κάθε ζευγάρι έχει τα δικά του προβλήματα και τις δικές του διαφωνίες, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε από κοντά τις ζωές των ζευγαριών για να δούμε πραγματικά τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, να μάθουμε ποιες είναι οι πηγές των προστριβών που κλείνονται και πώς αντιμετωπίζουν τα άλλα ζευγάρια, και να συνειδητοποιήσουμε πόσο φυσιολογική Κέμι είναι όλοι αυτοί οι καυγάδες που υπάρχουν αναμεταξύ τους. Βάση ερευνών υπάρχουν κάποια συνηθισμένη λόγοι για τους οποίους μάλλον τα ζευγάρια καθώς αναφέρονται οι πιο συχνές αιτίες και που θα μπορούσαν να τους αναστατώσουν, να τους εκνευρίσει σου, να θυμωσει ο ένας τον άλλον ή οτιδήποτε άλλο.

10 βασικές συμπεριφορές που αναστατώνουν έναν σύντροφο

1. Ο ένας από τους δύο συντρόφους αντιμετωπίζει τον άλλον ως ανόητο η κατώτερο έχοντας το σκεπτικό ότι είναι πολύ καλύτερος από εσάς.

2. Είναι υπερβολικά κρητικός, ζηλιάρης, προσκολλημένος σε εσάς κάνοντας ας μη λειτουργικούς βάσει αυτής της κατάστασης. Ο εκάστοτε σύντροφό σου που κάνει αυτό απαιτεί πολλή προσοχή χρόνο από εσάς, και γενικότερα ενεργεί με έντονη ζήλεια κτητικότητα καθώς δείχνει σημάδια εξάρτησης από εσάς τους ίδιους.

Διαβάστε επίσης  Άνθρωποι του προσκηνίου και του παρασκηνίου: Μορφές συμβατές ή αντισυμβατικές;

3. Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά είναι η παραμέληση και η απόρριψη που μπορεί να δέχεται ο ένας από τους δύο συντρόφους, αγνοεί τα συναισθήματά σας δεν επικοινωνεί συχνά μεταξύ σας δεν δείχνει το πετούμενο ή το απαραίτητο ενδιαφέρον και δεν δείχνει και την ανάλογη προσοχή σε σημαντικές και μη  σημαντικές καταστάσεις.

4. Έχει κακό ποιητική συμπεριφορά, βρίζει προσβάλει ή γίνεται λεκτικά σωματικά ή ψυχικά επιθετικός και κακό ποιητικός.

5. Απιστία.

6. Έχει συναισθηματικά θέματα, αυτό συνεπάγει έντονη εναλλαγή διαθέσεις πολλά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, χωρίς να σας δίνει το προβάδισμα να συζητάει για να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει ήδη

7. Συμπεριφερόταν διαφορά, δε συμβάλει στις δουλειές του σπιτιού, δε σας βοηθάει με τα παιδιά, δε βοηθάει στην ανατροφή των παιδιών, η δεν βοηθάει και δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή σε σοβαρά θέματα που μπορεί να προκύψουν ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είσαι μία οικογένεια.

8.Κρατάει απόσταση σεξουαλικά αρνείται να κάνει σεξ είναι δείχνει κάποιο ενδιαφέρον πάνω σ’αυτό τον τομέα.

9. Προβληματικές συμπεριφορές, ενοχλητικές πτυχές της προσωπικότητας του ενός συντρόφου ή και των δύο μαζί αποτέλεσμα να υπάρχει μία μόνιμη και συνεχή σύγκρουση χωρίς κάποια λύση.

10. Επικοινωνία, ένα από τα βασικότερα κομμάτια μέσα σε μία σχέση είναι η επικοινωνία καθώς μπορεί να λύσει πάρα πολλά θέματα, αλλά όταν δεν δέχεται να κάτσει και να συνομιλήσει ο ένας απ’ τους δύο συντρόφους δοτική υπάρχει αναμφισβήτητα σύγκρουση

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.