Ο μαγικός κόσμος του Κρίστοφερ Παολίνι

ΈραγκονΣτον φανταστικό κόσμο της περιπέτειας

Όταν αναφέρεται κάποιος σε βιβλία φαντασίας, αμέσως του έρχονται στο μυαλό “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, “Το Χόμπιτ”, το “Game of Thrones”. Λίγοι είναι εκείνοι που θα σκεφτούν μία σειρά βιβλίων φαντασίας όπως η τετραλογία του Έραγκον. Αυτό γίνεται επειδή πολλές φορές το παλιό θεωρείται καλύτερο. Παρ’ όλα αυτά, τα βιβλία του Κρίστοφερ Παολίνι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από βιβλία συγγραφέων όπως ο Τόλκιν και ο Μάρτιν. Κρίστοφερ Παολίνι

Έραγκον και Κρίστοφερ Παολίνι

Ο Παολίνι, ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας, ο οποίος από μικρός είχε μία αδυναμία στα βιβλία με φανταστικό περιεχόμενο, επιδίωξε και κατάφερε να καταλάβει μία θέση ανάμεσα στους καλύτερους του είδους. Το 2003 που κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο με τίτλο “Έραγκον”, ακολούθησαν πλήθος εγκωμιαστικών σχολίων για το έργο του. Ενδεικτικά, το People αναφέρει,

“Ο Κρίστοφερ Παολίνι, ξεκινώντας τόσο νωρίς την καριέρα του, κάνει μαγικά στον κόσμο της λογοτεχνίας”.

Το Έραγκον

Έραγκον
Στιγμιότυπο από την ταινία “Έραγκον”.

Όσον αφορά τα έργα του, όπως αναφέρθηκε και πριν, το πρώτο έργο της σειράς ονομάζεται “Έραγκον” και εκδόθηκε το 2003. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ένα μικρό αγόρι ζει στο χωριό του, το Κάρβαχολ, όπου προσπαθεί να τα βγάλει πέρα κυνηγώντας στα βουνά. Σε μία από αυτές τις περιπλανήσεις θα ανακαλύψει μία γαλάζια πέτρα, όπου θα αποδειχτεί ότι είναι ένα μωρό δράκου.  Εκείνο, γνωρίζοντας ότι ο Έραγκον είναι εκείνος που ψάχνει, θα εκκολαφθεί και θα πάρει το όνομα Σαφίρα. Από εκείνη την στιγμή και μετά θα αρχίσουν μία σειρά από περιπέτειες μέσα από τις οποίες θα προσπαθήσει να γίνει ο καλύτερος δρακοκαβαλάρης του κόσμου της Αλαγαισίας και κατ΄επέκταση να ρίξει από τον θρόνο του τον επίσης δρακοκαβαλάρη, Γκαλμπατόριξ.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Η συνέχεια…

Στα επόμενα βιβλία (Ο Πρωτότοκος, Μπρίσινγκρ και Η Κληρονομιά) οι περιπέτειες του Έραγκον θα συνεχιστούν, μέσα από τις οποίες θα επισκεφτεί μέρη τελείως πρωτόγνωρα για εκείνον. Ειδικότερα, ο Παολίνι αναφέρεται στις πόλεις των Ξωτικών και των Νάνων, χαρίζοντας στον αναγνώστη μία εξαιρετική περιγραφή τους. Πέρα από αυτό, ο Έραγκον θα λάβει μέρος σε πολλές μάχες. Σε κάποιες θα χάσε αλλά στις περισσότερες θα βρεθεί νικητής. Επίσης, η προδοσία, η αγάπη και η εμπιστοσύνη είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα γνωρίσει ο ήρωας στους ανθρώπους που θα βρίσκει στις διάφορες περιπέτειές του.

Η τετραλογία τελειώνει με έναν αναπάντεχο τρόπο, όπου δύσκολα κάποιος θα φανταζόταν. Ένα τέλος αντάξιο της ιστορίας του Έραγκον και των περιπετειών του στον κόσμο της Αλαγαισίας.


Έραγκον
Τα βιβλία της σειράς μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Είμαι 21 ετών και σπουδάζω Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω βιβλία, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και η αδυναμία μου. Επίσης, με ενδιαφέρει η φιλοσοφία και τα διάφορα "παρακλάδια" της, όπως η πολιτική και η μεταφυσική.

Περισσότερα από τη στήλη: Συγγραφείς

Συγγραφείς

Παιχνίδι θανάτου για καλά κορίτσια: Το σκοτεινό τέλος της τριλογίας

Μια ηρωίδα που δεν αναγνωρίζουμε πια Το Παιχνίδι θανάτου για καλά κορίτσια της Holly Jackson…

Συγγραφείς

“Μην κλαις μπαμπά”: η νέα συλλογή διηγήματων της Rumena Buzarovska

Μετά τις συλλογές διηγημάτων “Ο άντρας μου” και “Δεν πάω πουθενά”, η Rumena Buzarovska μας…

Συγγραφείς

4 Τραγουδίστριες που πειραματίστηκαν συγγραφικά και εξέδωσαν βιβλία

Τις γνωρίζεις από τα τραγούδια τους και τις εμφανίσεις τους στη διεθνή σκηνή, ήξερες όμως…

Συγγραφείς

“Σαν αέρας” της Ada D’Adamo: ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα για την ευαλωτότητα και την ανάγκη για συμπερίληψη

Η Ada D’Adamo, με το μυθιστόρημά “Σαν αέρας”, προσφέρει στον αναγνώστη μια βαθιά προσωπική, τρυφερή…

Συγγραφείς

Γνωρίζουμε τη συγγραφέα Αγάπη Μπουντούρη

Αγάπη Μπουντούρη : “Μαθαίνω και βελτιώνομαι με κάθε κριτική αρκεί να γίνεται με καλή θέληση…

Συγγραφείς

Τα δέντρα του Percival Everett και η υπόθεση Έμετ Τιλ

Το νέο μυθιστόρημα του Percival Everett μας μεταφέρει στο χωριό Χρήμα1 του Μισισιπί, όπου η…

Συγγραφείς

Ο παρεξηγημένος Νίτσε και οι θεωρίες του

Καλύτερα να σού βγει το μάτι, παρά το όνομα! Πόσο αλήθεια είναι αυτό στην περίπτωση…