Πριν κάνα χρόνο μια YouTuber με το χλωμό δέρμα ξεκίνησε να βγάζει φωτογραφίες τον εαυτό της χωρίς μακιγιάζ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πριν από μερικούς μήνες και έλαβε δεκάδες σχόλια αρνητικά. Εκείνη αποφάσισε να τους αναδείξει σε ένα βίντεο πόσο ψεύτικες εικόνες της τελειότητας μπορούν να ρίξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας.Το μήνυμά της είναι ηχηρό και σαφές το να αγαπάς τον εαυτό σου έχει περισσότερη σημασία. Μη κρίνεις για να μη κριθείς.
models1-curve-e1401180090211
Έχει ένα πολύ όμορφο πρόσωπο, αλλά με δερματικά προβλήματα και οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν λαμβάνει φροντίδα, αλλά εκείνη πηγαίνει σε δερματολόγο και κάνει τα πάντα για να το θεραπεύσει.
Δυστυχώς το συγκεκριμένο video έχει αφαιρεθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό λόγω των αρνητικών σχολίων που είχε αποσπάσει, όμως μέσα από τις φωτογραφίες της και το video της έλεγε μια πολύ μεγάλη αλήθεια : ότι η ομορφιά δεν είναι όταν βάφεσαι, αλλά όταν είσαι άβαφη.
Τώρα το αν έχεις κάποια σημάδια στο πρόσωπό σου -τα οποία είναι από κάποια δερματική ασθένεια- ναι μεν είναι λίγο κάπως να το ανεβάζεις στα social media, από την άλλη όμως το να κρίνουμε κάποιον για ένα θέμα υγείας δείχνει και το επίπεδό μας.
Το ίδιο συμβαίνει και στον τομέα της μόδας, πάντα χειροκροτούμε τα μοντέλα και αντιδράμε ρατσιστικά στους πιο τσουπωτούς αποκαλώντας τους με διάφορα ρατσιστικά nicknames που φυσικά και τους προσβάλλουν.
Ας μη ξεχνάμε και το γεγονός ότι τα περισσότερα ρούχα είναι κομμένα και ραμμένα για τους αδύνατους και με δυσκολία βρίσκουν οι πιο τσουπωτοί.
Το αν έχεις κιλά, κυτταρίτιδα, ραγάδες ή σημάδια από κάποιο πρόβλημα υγείας ή εκ γενετής δε σε κάνει αυτομάτως τέρας της φύσης ή λιγότερο άνθρωπο. Μη σας πω ότι αυτοί που κάποιοι τους αποκαλούν μειονότητες είναι οι πιο ντόμπροι και οι πιο αληθινοί που έχετε γνωρίσει ποτέ σας.
Πριν μιλήσετε λοιπόν σε κάποιον ρατσιστικά σκεφτείτε πρώτα πως θα νιώθατε εσείς στη θέση του και φυσικά αναρωτηθείτε πόσο κακό κάνουν αυτά τα υβριστικά σχόλια στην ψυχολογία του.
Ακόμα και για εκείνες τις γυναίκες που δεν έχουν στήθος για πολλούς λόγους μη τις κρίνετε, αντιθέτως ακούστε την ιστορία που έχουν να σας διηγηθούν.
Και μετά αναρωτιόμαστε πως στο καλό αποκτήσαμε κατάθλιψη και γιατί βρίσκουμε παρηγοριά είτε στο φαγητό, είτε στο ποτό.
Πάντως οι beauty/fashion bloggers με τα παραπανίσια κιλά ή με τα δερματικά προβλήματα δε θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα για την κάθε φωτογραφία που ανεβάζουν, αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να τους στηρίζουμε.
Μάθετε επιτέλους ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και ότι κάποτε φεύγει και γερνάμε.
Η μόδα δεν είναι πάντα τα κοντά και τα sexy, μόδα είναι ό,τι μας πάει και φυσικά ό,τι μας κάνει να νιώθουμε εμείς μέσα μας ωραίοι.
Η ψυχή είναι αυτή που παραμένει όμορφη -αν είμαστε βέβαια άνθρωποι αλλιώς μέσα μας βρωμάει η σαπίλα και η ασχήμια-
Να χαμογελάτε, γιατί σας αξίζει και πριν μιλήσετε σε κάποιον άσχημα πρώτα βουτήξτε τη γλώσσα σας στο μυαλό σας !!!