Coretheband : “Ναι, αγαπάμε τη μουσική μας. Άμα δε την αγαπούσαμε, δε θα την δημιουργούσαμε”.

Coretheband

Οι Coretheband ξεκίνησαν στα Χανιά της Κρήτης, το καλοκαίρι του 2012, και από τότε, μας έχουν αποδείξει ότι τίποτα δεν τους σταματάει. Η πενταμελής μπάντα που αποτελείται από τους: Σήφη Λιονάκη, Λευτέρη Θεοδωράκη, Αρτέμη Ξωμεριτάκη, Maxi Kabutz και Jacob Gale, έχει ήδη μια αξιοζήλευτη πορεία με διακρίσεις και live γεμάτα ενέργεια.

Το 2015 βγήκαν νικητές στο Global Battle Of The Bands Greece και εκπροσώπησαν αργότερα την χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό στο Όσλο, όπου κατέκτησαν την τέταρτη θέση, που είναι και η υψηλότερη θέση που έχει κατακτησει ποτέ η Ελλάδα.

Από τότε έχουν “ντύσει” με τη μουσική τους τρία τηλεοπτικά σποτ, (Amita motion, Caprice Παπαδοπούλου και ΚΕΘΕΑ), ενώ τα τραγούδια τους Pull the curtain” και Dream” έπαιξαν στην τηλεοπτική σειρά “H λέξη που δεν λες” για τηλεόραση του Alpha.

Advertisements
Ad 14

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα δίσκο με τίτλο 40% vol” και ένα single, το Waiting Game : Are we there yet” και όλοι ανυπομονούμε για την κυκλοφορία του δεύτερου album τους.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Δέσποινα Χατζηεμμανουήλ

 

  • Αν κανείς κοιτάξει την πορεία σας στον χώρο από την αρχή μέχρι και σήμερα θα δει μια επιτυχημένη και αξιοζήλευτη ανέλιξη, που πολλοί θα ήθελαν και προσπαθούν να επιτύχουν.Για να φτάσετε όμως στο απότελεσμα αυτό ξεκινήσατε από κάπου! Από που και πως ξεκίνησαν όλα λοιπόν ;

Εγώ (Ιάκωβος,Φωνή- Κιθάρα) και ο Μάξι(Drums-δεύτερες φωνές), αρχίσαμε να παίζουμε μουσική μαζί σε σχολικές γιορτές και μια μέρα το 2012, λίγο πριν κλεισουν τα σχολεία, αποφασίσαμε οτι θα αρχίσουμε μια μπάντα. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε μπασίστα και δεύτερο κιθαρίστα. Γνωρίσαμε απο κοινούς φίλους τον Σήφη (μπάσο) και τον παλιό μας κιθαρίστα, τον Γιάννη. Τα πρώτα 3 χρόνια δεν κάναμε πολλά πράγματα, παρά μόνο λίγες συναυλίες εδώ και εκεί, αλλά γουστάραμε! Το 2015 ήταν η χρονιά όπου κάναμε τα πρώτα μας μεγάλα βήματα και μέσα σε όλες τις αλλαγές που έγιναν καταλήξαμε στο lineup που είμαστε τώρα, το οποίο αποτελείται απο εμένα, τον Μάξι, τον Σήφη, τον Λευτέρη(Κιθάρα) και τον Αρτέμη(PadsSynth-δεύτερες φωνές). Είμαστε μια μεγάλη, χαρούμενη οικογένεια.

Διαβάστε επίσης  Ανταπόκριση// Φωτιές άναψε ο Άγνωστος Χειμώνας στο An

  • Η μουσική σας έχει επιρροές απο rock, pop και indie στοιχεία. Ποιες μπάντες υπήρξαν οι μουσικοί σας “οδηγοί”;

Κάθε καλλιτέχνης έχει κάποιους άλλους καλλιτέχνες που θαυμάζει. Το ίδιο και εμείς. Αυτό όμως δεν ήταν ποτέ σημαντικός παράγοντας για εμας, καθώς όλοι είμαστε ανοιχτοί στα περισσότερα, αν όχι όλα, τα είδη της μουσικής. Συνεπώς, δε μπορούμε να πούμε πως κάποιοι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες μας έδωσαν έμπνευση. Καλύτερο θα ήταν να πούμε πως η αγάπη μας για όλα τα είδη της μουσικής, είναι το πράγμα που μας καθοδήγησε και συνεχίζει να μας καθοδηγεί.

Coretheband

 

  • Τι είναι αυτό που σας ενώνει πέρα από την αγάπη σας για την μουσική;

Είμαστε πολύ καλοί φίλοι μεταξύ μας. Κάνουμε παρέα συνέχεια. Οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις που έχουμε δημιουργήσει είναι τα πράγματα που μας ενώνουν πιο πολύ απο οτιδήποτε άλλο.

 

  • Πόσο δύσκολο είναι για μια νέα μπάντα να ξεκινήσει σήμερα στην Ελλάδα και μάλιστα εκτός Αθηνών;

Είναι αρκέτα δύσκολο για μία μπάντα να ξεκινήσει στην Ελλάδα του σήμερα, γιατί υπάρχουν τόσα εμπόδια, είτε είναι οικονομικά, οικογενειακά, κοινωνικά. Δεν είναι αδύνατο όμως. Για εμάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολο το γεγονός οτι βρισκόμασταν στο νοτιότερο σημείο της χώρας, την Κρήτη, και σκέφτομασταν πως δεν υπήρχε θέση για την μουσική που θέλαμε να κάνουμε. Αυτό όμως, δε μας σταμάτησε. Στην πραγματικότητα, είδαμε οτι ο ίδιος μας ο τόπος έκρυβε πολλά μυστικά τα οποία θα μας βοηθούσαν αργότερα στην πορεία της μπάντας. Μας βοήθησε να καταλάβουμε πως άν κάνεις κάτι με ειλικρίνεια και πάθος, θα βρεθόυν άνθρωποί και θα δημιουργηθούν ευκαιρίες, που θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις το όνειρο σου. Ίσως, τελικά, το πιο δύσκολο πράγμα για κάποιον που θέλει να αρχίσει μια μπάντα, είναι να καταλάβει αν πραγματίκα θέλει να κοπιάσει όσο είναι αναγκιαίο για να πετύχει τον στόχο του και όχι η χώρα ή η πόλη απο την οποία κατάγεται.

Διαβάστε επίσης  Αλεξάνδρα Καρακατσάνη: "Να ταξιδεύω στις ζωές των άλλων με το θέατρο,όσο ζω"

Coretheband

 

  • Πριν λίγα χρόνια εκπροσωπήσατε την χώρα μας σε έναν μεγάλο διεθνή διαγωνισμό όπου μαλιστα ήρθατε τέταρτοι ανάμεσα σε 17 μπάντες. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία; Η 4η θέση ήταν κάτι που το περιμένατε, μιας και μιλάμε για διεθνούς εμβέλειας ανταφωνισμό;

Ο παγκόσμιος τελικός του GBOB στην Νορβηγία, ήταν η πρώτη φορά που βγήκαμε έξω απο την χώρα σαν μπάντα. Μπορεί κανείς να φανταστεί πως νιώθαμε τότε, σαν τέσσερα παιδιά που ήταν μόλις δεκαοκτώ χρονών. Υπήρχε πολύ άγχος, περιέγεια και πολύς ενθουσιασμός απο την στιγμή που μπήκαμε στο αεροπλάνο για την Νορβηγία, μέχρι και που γυρίσαμε στην Ελλάδα μας. Σίγουρα η 4η θέση που κερδίσαμε, ήταν κάτι που δε περιμέναμε εμείς, αλλά ούτε οι γονείς μας, οι οποίοι μας ακολούθησαν μεχρι την Νορβηγία και αυτό κυρίως επειδή είχαμε να ανταγωνιστούμε με μπάντες που στις χώρες τους ήταν ήδη διάσημες. Αλλά αφού συνέβη αυτό, γυρίσαμε και κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και είπαμε πως «για να είμαστε εδώ που είμαστε, κάτι θα κάνουμε καλά.»

 

  • Τα τραγούδια σας εκτός από τρεις πετυχημένες διαφημίσεις έχουν ακούστει και στη σειρά “Η λέξη που δεν λες”. Η συνεργασία σας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha πως προέκυψε;

Η συνεργασία μας με την σείρα «Η λέξη που δε λές» συνέβη όταν ο Σκηνοθέτης της σειράς, Θοδωρής Παπαδουλάκης, μας προσέγγισε και μας είπε πως ήθελε να είμασταν η μπάντα που θα άκουγε ο μικρός πρωταγωνιστής της σειράς «Παυλής». Του άρεσε η μουσική μας, την οποία είχε ακούσει παλιότερα και θεώρησε πως θα ταίριαζε με την αισθητική της σειράς. Ήταν μεγάλη μας τιμή και τον ευχαριστόυμε για την ευκαιρία και την εμπειρία που μας έδωσε.

Διαβάστε επίσης  Athens VIP Minibus: "Η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε VIP λεωφορείο στην Αθήνα για ξεναγήσεις και μεταφορές

 

Coretheband

  • Αν σας βάζαμε να επιλέξετε το αγάπημένο σας τραγούδι ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Το αγαπημένο μας τραγούδι είναι μάλλον ένα απο τα τραγούδια του νέου δίσκου μας που θα βγεί πολύ σύντομα. Το τραγούδι ίσως και να έχει κυκλοφορήσει ήδη. Ναι, αγαπάμε την μουσική μας. Άμα δε την αγαπούσαμε, δε θα την δημιουργούσαμε.

 

  • Το πρώτο σας album με τίτλο “40% vol” έγινε πολύ αγαπητό στο κοινό. Σε λίγο καιρό περιμένουμε καινούργια δουλειά από εσάς. Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας album;Τι διαφορετικό μπορεί να δούμε μέσα σε αυτό;

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουμε τον πρώτο μας δίσκο μακράς διαρκείας. Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι. Δεν περιγράφεται ο ενθουσιασμός μας. Παρ’όλα αυτά, δεν θέλουμε να πούμε πολλά πράγματα για τον δίσκο γιατι θέλουμε να τον ακούσει ο κόσμος πρώτα και να βγάλει τις δικές του εντυπώσεις. Αυτό που θα πούμε είναι οτι είναι η πιο ώριμη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και ότι θα εξερευνήσει διάφορα μουσικά είδη που δεν είχαμε την δυνατότητα να εξερυνίσουμε στα δυο πρώτα EP.

Coretheband

  • Και για το τέλος τι να περιμένουμε στο μέλλον από τους coretheband;Ποιές είναι οι επόμενες live εμφανίσεις σας;

Αυτή τη στιγμή, ενώ περιμένουμε την κυκλοφορία του νέου δίσκου, κάνουμε κάποιες συναυλίες στην Ελλάδα και οι επόμενες που έρχονται ειναι στις 28 του Φλεβάρη στο Rover Bar της Θεσσαλονίκης και 1 Μαρτίου στο Death Disco στην Αθήνα. Στα τέλη του Μαρτίου θα πάμε για πρώτη φορά στην Αγγλία για μία σειρά απο συναυλίες, κάτι το οποίο ήταν πάντα όνειρο για εμάς και φαίνεται πως θα είναι ένα όνειρο που θα συνεχιστεί και το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Facebook: OfficialCORETHEBAND
Youtube: COREtvmusic
Instagram: coretheband
Twitter: realcoretheband

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод