Ίαν Ζωντός: «Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης, είναι αγάπη, είναι συναισθήματα που με πλημμυρίζουν»

Ίαν Ζωντός, τραγούδι
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο τραγουδιστή | Φωτογράφος Ματθαίος Αλατσατιάνος

Ο Ίαν Ζωντός είναι ένας ανερχόμενος τραγουδιστής με πολλή αγάπη για το τραγούδι και τη μουσική. Έχει καταγωγή από την Εύβοια και μένει στην Αθήνα. O Ίαν Ζωντός έχει κυκλοφορήσει το νέο του τραγούδι στο Youtube, το οποίο λέγεται Δεδομένα και αναμένονται νέες κυκλοφορίες τους επόμενους μήνες. Του αρέσει να περνά χρόνο με τον εξάχρονο γιο του και να ασχολείται με την τέχνη. Ο Ίαν Ζωντός είναι ένας καλλιτέχνης με όνειρα και στόχους για τον χώρο του τραγουδιού. Παρακάτω, o νεαρός τραγουδιστής Ίαν Ζωντός δίνει περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και τα επαγγελματικά του μέσω μιας αποκλειστικής συνέντευξης στο Maxmag.

Επιμέλεια συνέντευξης: Αθανασία Σκόνδρα

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Ποιο ήταν το έναυσμα σας για να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Μου άρεσε από όταν ήμουν πολύ μικρός το τραγούδι. Δεν είχα κάποια επιρροή, απλά μου άρεσε. Έτυχε να με ακούσουν κάποια άτομα από το χώρο του τραγουδιού, τα οποία αποτέλεσαν κίνητρο για την μετέπειτα πορεία μου.

Είχατε κάποιες μουσικές επιρροές όταν ήσασταν μικρός; Υπάρχει κάποιο άτομο από την οικογένεια σας που ασχολείται με τη μουσική;

Όχι, δεν είχα μουσικές επιρροές από κάποιον από την οικογένεια μου.

Advertisements
Ad 14

Όπως γνωρίζουμε έχετε δημοσιεύσει το καινούργιο σας τραγούδι «Δεδομένα» και ετοιμάζεται νέα κομμάτια. Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία με τους συντελεστές αυτού το τραγουδιού;

Ξεκίνησε την περίοδο της προηγούμενης καραντίνας. Έτσι, μέσω της εταιρίας μου και του Haris Mos, ο οποίος έχει γράψει τη μουσική, γνώρισα το Γιώργο Ξαγοράρη, ο οποίος έχει γράψει τους στίχους του τραγουδιού «Δεδομένα», και ξεκίνησε η συνεργασία.  Το τραγούδι βασίζεται σε αληθινά περιστατικά και συγκεκριμένα σε ένα ταξίδι που είχα κάνει στην Σκωτία. Γι’ αυτό το λόγο έχει κάποια στιγμιότυπα όπου φοράω τη γνωστή ενδυμασία, έμπνευση της ενδυματολόγου Εριέττας Μπαϊρακτάρη .

Διαβάστε επίσης  Χρήστος Δασκαλάκης: «Το όνειρο και η πίστη με κράτησαν ζωντανό, αυτά συνεχίζουν να με δυναμώνουν και σήμερα!»
τραγούδι, Ίαν Ζωντός
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο τραγουδιστή | Φωτογράφος Ματθαίος Αλατσατιάνος

Ένας στίχος στο νέο σου τραγούδι λέει « Όσα είχα στη ζωή μου δεδομένα. Οι γονείς σέρβιραν προκαθορισμένα». Έζησες δεδομένες καταστάσεις; Πόσο σε εκφράζει αυτός ο στίχος;

Δεν θεωρώ ότι στη ζωή μας είναι όλα δεδομένα! Τα πάντα αλλάζουν και ανατρέπονται από λεπτό σε λεπτό.

Πότε θα δημοσιευθούν τα επόμενα σας τραγούδια;

Μέσα στους 3 επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει το επόμενο κομμάτι μέσω της εταιρίας μου. Βέβαια, είναι ακόμη πολύ νωρίς να πω κάτι γιατί δεν έχει κλείσει η συμφωνία.

Πιστεύεις ότι είναι απαραίτητο να κάνει κάποιος τραγoυδιστής σε όλη του ζωή μαθήματα φωνητικής;

Ναι, είναι πολύ σημαντικό γιατί η φωνή μας αποτελεί ένα σημαντικό όργανο και μέσω της φωνητικής μπορείς να την φτάσεις σε ένα πολύ καλό επίπεδο και να την διατηρήσεις σε μια καλή κατάσταση. Είναι μια συνεχής γυμναστική και εξάσκηση!

Τι είναι μουσική και τι σημαίνει καλλιτέχνης για εσάς ;

Καλλιτέχνης είναι αυτός που μπορεί να μπει στην καρδιά του άλλου και με την τέχνη του να κάνει τον άλλο να κλάψει, να γελάσει, να σκεφτεί, να προβληματιστεί. Μουσική για μένα, είναι τρόπος έκφρασης, είναι αγάπη είναι συναισθήματα που με πλημμυρίζουν.

Ποιον Έλληνα τραγουδιστή/τραγουδίστρια θαυμάζετε και θα θέλατε στο μέλλον να συνεργαστείτε μαζί του/της;

Γενικά είναι πολλά τα άτομα τα οποία θαυμάζω στον χώρο της μουσικής και μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον.

Υπάρχει κάποιο ελληνικό τραγούδι από κάποιον ερμηνευτή το οποίο έχετε ξεχωρίσει και θα θέλατε να το τραγουδήσετε εσείς;

Ναι υπάρχει, και είναι τραγούδι του Γιάννη Πάριου το «Όλη η ζωή μου».

Είναι γνωστό ότι η ραπ και η τραπ μουσική έχει κερδίσει πολύ κόσμο. Ποια η άποψη σας για αυτό το είδος μουσικής; Πιστεύετε ότι «απειλείται» το λαϊκό τραγούδι;

Σε κάθε εποχή που διανύουμε υπάρχουν διάφορες μουσικές τάσεις. Προσωπικά, μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής και ανάλογα με την διάθεση μου ακούω και το ανάλογο είδος. Όσον αφορά το λαϊκό τραγούδι, βιώνει όπως και όλος ο κόσμος μια στασιμότητα λόγω της παρούσας κατάστασης. Όμως, πιστεύω ότι ακόμα υπάρχουν αξιόλογοι αντιπρόσωποι και ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού, οι οποίοι υπήρχαν και θα υπάρχουν και μετά την κρίση. Οι καλοί καλλιτέχνες υπάρχουν και μιλάνε στις καρδιές μας ακόμα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Διαβάστε επίσης  Μανώλης Κλώναρης: "Η σκηνοθεσία ήταν ένα κομμάτι που το έζησα πολύ καλά, το θαύμασα"

Όσοι αγαπούν τη μουσική έχουν κάποια μουσικά πρότυπα. Ποια ήταν τα δικά σου όταν ήσουν σε μικρότερη ηλικία; Ποιοι τραγουδιστές σε συντρόφευσαν στην μέχρι τώρα ζωή σου;

Γενικά, δεν είχα ποτέ ιδιαίτερα πρότυπα. Ένας – όμως – ερμηνευτής που με αγγίζει πολύ και τον ακούω από μικρή ηλικία είναι ο Γιάννης Πάριος! Είναι μοναδικός!

Ίαν Ζωντός, τραγούδι
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο τραγουδιστή | Φωτογράφος Ματθαίος Αλατσατιάνος

Πως βιώνεται αυτήν την κρίση με το παγκόσμιο ιό στον καλλιτεχνικό χώρο;
Δυστυχώς, όπως όλοι οι τομείς έτσι και ο καλλιτεχνικός χώρος. Είναι εδώ και χρόνια – ειδικότερα τώρα – που έχει πληγεί όσο τίποτα άλλο.  Κάποτε λειτουργούσαν τα θέατρα, οι μουσικές σκηνές, ο κόσμος έβγαινε για να διασκεδάσει και ο καλλιτέχνης ένιωθε το παλμό στο κοινό του. Δυστυχώς, αυτή η αίσθηση έχει παγώσει και ο καλλιτέχνης υποφέρει και οικονομικά αλλά και ως εκφραστής της τέχνης που εκπροσωπεί.

 Θα εμφανιζόσασταν σε κάποιο σόου τραγουδιού όπως το The Voice ή το House of fame; Έχετε κάνει κάποια στιγμή στο παρελθόν αίτηση συμμετοχής;

Δεν αποκλείω ποτέ τίποτα. Αν κάποια στιγμή μου γίνει πρόταση φυσικά και θα το σκεφτώ. Στο παρελθόν μου είχαν γίνει ανάλογες προτάσεις, απλά είχα αρκετές υποχρεώσεις και δεν κατάφερα να πάρω μέρος.

Με τι σας αρέσει να ασχολείστε στον ελεύθερο σας χρόνο;
Mου αρέσει να πηγαίνω θέατρο, να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία και να παίζω με τον γιο μου.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι και ποιες οι ευχές σας για το νέο έτος;

Εύχομαι για το 2021 να γίνουμε επιτέλους ελεύθεροι, να σταματήσουμε να υποφέρουμε από τις συνέπειες αυτού του ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή εκατομμύρια ανθρώπων… Εύχομαι υγεία σωματική αλλά και πνευματική για όλο τον κόσμο, να μπορέσουμε να ξαναζήσουμε, να κάνουμε όνειρα και να ξαναχτίσουμε τις ζωές μας .Έχω αρκετούς μελλοντικούς στόχους ως νέος άνθρωπος, αλλά πιστεύω ότι αυτό που προέχει είναι να καταφέρουμε να βγούμε νικητές μέσα από αυτόν τον πόλεμο.

Διαβάστε επίσης  "Η Πρώτη του Γενάρη"- Καινούργιο τραγούδι της Κομπανίας Βέρδη (Μάρτιος 2022)
Ίαν Ζωντός, τραγούδι
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο τραγουδιστή | Φωτογράφος Ματθαίος Αλατσατιάνος

Ευχαριστούμε θερμά τον Ίαν Ζωντό για το φωτογραφικό υλικό και για τη συνέντευξη!

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον τραγουδιστή στα social media:

fb: ianzodos

instagram: ianzodos

YoutTube channel : Ian Zodos

Γεια! Είμαι η Αθανασία ή αλλιώς Νάνσυ για πολλούς. Αγαπώ τα ταξίδια, τη φύση, τα ζωάκια, το θέατρο, το cinema, τον πολιτισμό, την Ελλάδα. Έλα να ανακαλύψουμε μαζί πολλά μέρη, στέκια και ανθρώπους της.
Καλή ανάγνωση!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι